Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

30 Temmuz işe başlama tarihim. Ne zaman emekli olabilirim?

buraklk

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
30 temmuz'da temizlik şirketinde işe başladım. Vergi indirimi almak ile almamak arasında ne fark var?
%44 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

Eğer 30 Temmuz 2010 ilk sigortalı olduğunuz tarihse, yani bu tarihten önce hiç sigortalı olmamışsanız, (30 Temmuz 2010 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4300 gün prime tabisiniz emeklilik için.
Emeklilik zamanınız geldiğinde sgk sizi hastaneye sevk edecek, %40-49 arası rapor alabilirseniz, emekliliğiniz onaylanacak.

Ek olarak vergi ind. hakkı alır iseniz maaşınızdan 24 tl lik bir artış olur....

Evet Bülent abi hiç sigorta girişim olmadı.

Peki bize ikramiye vs veriyorlar mı?Kemal abi vermiyorlar dedi.Onunda raporu var.

İkramiye ile emekliliğin bir ilgisi yok. İŞyeriniz herkese ne veriyorsa size de onu verecek çalışırken...

Peki ilerde rapor oranım yükselirse ve onu çalıştığım yere verirsem yine 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 gün prime tabi miyim?Yoksa süre değişiyor mu?Teşekkürler.

Burak, küçük bi düzeltme:
%40-49 rapor alırsan: (30 Temmuz 2010 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4300 gün prime tabisin emeklilik için.
%50-59 rapor alırsan: (30 Temmuz 2010 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3900 gün prime tabisin emeklilik için.
%60 ve üzeri rapor alırsan: (30 Temmuz 2010 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3900 gün prime tabisin emeklilik için.

Not: Emekliliğin için kullanılacak raporu emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip almak zorundasın. Öncesinde aldığın raporlar bir anlam ifade etmez.

Tamam abi.Bide benim primler eksik yatıyor.8. ayda 16 gün yattı.9. ayın yatmadı.Ne zaman yatar bilmiyorum.

Yatan prim baz alınır emeklilik hesabında...

Üst Alt