Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3355 gün primim ve %50 vergi indirim belgem var. Ne zaman emekli olurum?

zeynesmur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın site yöneticisi ve değerli arkadaşlar. siteyi uzun suredir takip ediyordum ancak uye olmak bu gune nasip oldu. site kurucularına sonsuz teşekkürler.
benim de bir problemim var, bana da bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. şöyleki:

Doğum Tarihim: 15.07.1981
Sigorta Başlangıcım: 01.08.1995
Prim Gün Sayım. 3,355
Özür Oranım Kimliğimde: %60
Vergi İndirim Ankaradan onaylanan: %50

ben bu durumda ne zaman emekli olabilirim? kimse bu konuda net birşey söyleyemiyor. yardımcı olmanız dileğiyle.

Hafif Acılar Konuşabilir ama Derin Acılar Dilsizdir...

18 yaşından önceki sigortalılıklarda primler gün sayısına eklenir, ama süreye eklenmez.
Staj mahiyetindeki primler geçersizdir.
Eğer 18 yaşından önceki sigortalılık staj değil, tam bir sigortalılıksa ve primler tam olarak yatırılmışsa, bu surumda sigorta başlangıç tarihi 18 yaşını tamamladığınız gün olarak kabul edilir.
Yani, 15.07.1981 (+18 =) 15.07.1999 tarihi sigorta başlangıcınızdır.
3. dereceden vergi indirim hakkı elde ettiğinize, 06.08.2003 tarihi itibariyle sigortalılık süreniz de 3 yıldan fazla 6 yıldan az olduğuna göre, 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekli olursunuz.
Bu da, 15.07.1999 (+18 =) 15.07.2017 tarihinde en az 4080 gün priminiz de varsa emekli olabilirsiniz demek.

Not: Sigortalılık süresinin başlangıcı
- 01/04/1981 tarihinden önce ise sigortalılık süresinin başlangıç tarihi,
- 01/04/1981 tarihinden sonra ise 18 yaşın doldurulduğu tarih,
sayılacaktır.

Evet.OturanBoğanın dediği yasa gereği kesin bilgiler.

Bülent Bey
yanıtınız için çok teşekkrüler ancak ben şimdi kuşkuya düştüm ben aynı bilgileri SSK Kadıköy bölge Müdürlüğünde sorduğumda bana 17 Yıl 3920 gün emeklilik için tamamdır dedi ama siz farklı hesap çıkarttınız çok çelişkide kaldım..

Yukarıda yazdığım bilgilerde bir işlem hatası yoksa, yazdığım doğrudur. Başka arkadaşlar da kontrol ederse daha iyi olur tabii.

Size verilen cevapta 18 yaş kriterini göz önünde bulundurmamışlar.OturanBoğanın yazdığı şartlar sizin için geçerli.

Üst Alt