Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3420 pirim günü ve %60 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

Bawer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent abi Merhaba ben ortopedik engelliyim sol diz altı ayağım ampüte edildi onkolojiyle beraber yüzde 60 raporum var bağkurluyum girişim 2010 yaklaşık 3420 günüm var malülen için 2 kere başvuru yaptım red verdiler şimdi 4b vergi indirimli başvuru yaptım orta tanılı teşhis konulursa 16 yıl 4.320 günle emekli olursun dediler en erken şekilde emekli olmak istesem bu şekilde mi işlem yapayım ssk erken emekli olma şansım varsa ssklıda olabilirim bi yol gösterebilir misiniz acaba nasıl işlem yapmam lazım

Bawer

Doğru bilgi vermişler. 16 yıl sigortalılık süresi ve 4320 primle 4B'den erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Askerlik borçlanması yaparak borçlandığınız gün kadar prim sayınızı artırabilirsiniz.

Bir de aman olmasın, sağlığınız hep daha iyi olsun, ama bilgi bilgidir: SGK Hastalık Listesi'ne göre "2. İki orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan amputasyonlar, ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak kabul edilir."

Bülent abi merhaba vergi indirimden raporum çıktı orta tanılı süresiz rapor verdiler 16yıl 4320 günle emekli olucam sgk giriş tarihim 01.02.2010 şuan 3542 günüm var ben 2025 Şubat ayında mı 16yılı dolduruyorum yoksa 2026 Şubat ayında mı bide eğer 2025 Şubat Olursa o tarihte yaklaşık 268 günüm eksik kalcak 3sene raporluydum hastalığımdan dolayı ordan gün alabilir miyim askerlik yapmadığım İçin askerlik borçlanması yapamıyorum veya başka bi şekilde gün satın alabilir miyim teşekkürler

Bawer

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?

Doğum tarihi 23.02.1991
Sigorta girişi 01.02.2010

Bawer

01.02.2010 + 16 yıl sigortalılık süresi ve toplamda 4320 primle emekli olabileceksiniz. Yani süre olarak 01.02.2026'da primler de tamamsa emekliliği hak etmiş olacaksınız.

bagkur.PNG

Üst Alt