Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3600 malüliyet gününü doldurdukdan sonra emekli olabilmek için ne yapmam gerekiyor?

özer özkan

Aktif Üye
Konular
113
Reaksiyonlar
1
3600 malüliyet gününü doldurdukdan sonra ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Vergi ind.hakkınız varmı
hangi kuruma tabisiniz
İlk sgk lı olunan tarih yaş bilgileri nelerdir...

vergi indirim hakkım var.
sskya bağlıyım
1998 yılında 19 yaşında işe girdim şu an 1377 gün çalıştım

eger vergı ındırım hakkınız1. derece ıse 3600 gun gereklı ancak 1. ve 2. derece ıse bu 18 yıl ve 4080 gune bıle tabı olmanızı gerektırecektır tam özür derecenızı yazarsanız net konusabılırız

18 yıl 4080 güne tabisiniz;
.../.../1998+18:.../.../2016 yılında prim şartınıda yerine getirdiginiz vakit emekli olursunuz.

arkadaşlar
ınternetten bakınca 3600 gun ve 15 yıl yazıyor

arkadaslar bende hep soruyorum ama kafamdaki soruya bir turlu cevap bulamıyorum 16 10 2005 bagkur girişim var 13 09 2007 detrafik kazası gecirdim ve omurilik felciyim bu arada 21 04 1984 dogumluyum askerligimi yaptım ve askerlik borclanması yaparsam eger 1800 gunum var bu gun itibarı ile malulem emeklilik icin yeterlimi bu acaba yada daha dogrusu ne yapmam gerekiyor bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

seyithan;
Bağkur a malulen emekli olmak için müracaat ediyorsunuz bakıma muhtaçlık söz konusu ise 10 yıl şartı aranmaz....tabiki gününüzü 1800 güne tamamlyarak müracaat ediyorsunuz..

1800 günle emekli olamazmıyım

kaç senede emekli olacam ben engelliyim ve vergi indirim belgem var %41 özürlüyüm kaç yılda emekliyim

Malulen emekli olamazsın Özer. Yularıda İlker'İn yazdığı şartları tamamlaman gerek.

1800 günle emekli olurmuyum

şu an 1700 günüm var ve %90 raporum var.psikiyatriden rapor alıpda 1800 günle emekli olurmuyum

%90 raporunuz var ise tek bir hastalıktan %60 ve üzeri sağlık kurulu raporunuz ve sigortanizin başladığında yani ilk işe girdiğinizde hastalıgınız yok ise 10 yıl 1800günden emekli olursunuz bakima muhtaçsaniz 10 yıl aranmaz ...

Özer;
Prim süreni 1800 güne tamamlayınca sgk ya malulen emeklilik için müracaat yap kurum seni hastaneye sevk etsin ve rapor al (malulen emeklilik için kurum sevki şarttı) şartlar uyuyor ise malulen emekli olursun ..
Malulen emeklilik için şartlar ise 10 yıl 1800 gün prim şartıdır.Bakıma muhtaçlık söz konusu ise süre şartı aranmaz..

Üst Alt