Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3600 prim günümü doldurmak için isteğe bağlı ödeme yapacağım. İzlemem gereken yol?

lazcopatt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam
ben 25/05/1995 sigorta girişliyim
%85 agır özürlü rapaorum var
3425 toplam gun sayım agır özürlü oldugum için çalışamıyorun
3600 gunu tamamklamak için istege baglı ödeme yapıcam ama sgk istege baglı ödemeyı kaldırmış
pekı bagkur istege baglı ödesem 175 gunu olur mu

Son 2520 günlük primin fazlası hangi statüde ise, o statüde emekli edilirsiniz. Yan, 175 gün isteğe bağlı (4b) primi ödeseniz de, emeklilik için başvurduğunuzda işlemler 4c statüsünde emeklilik olarak yürür... Ama tabii hizmet sürelerinin birleştirilmesi vs. de gereir en sonunda...

Yerinizde olsam, çalışan olarak prim yatırmanın yollarını arardım, malum, bizde SGK insanların önüne sorun çıkarmaya bayılıyor. Bir sorun olmaz ya, işte, arkadaşlarımızın başına gelen öyle saçma şeyler okuyoruz ki forumlarda, insan pipirikleniyor...

slm bende 3.dereceden vergi indirimim var ama şu anki derecem 1. buna göre sgk benim şu anki derecemi araştırmadan dırek vergi indirimli raporuma göremi emekli edecek yani bir hastaneye sevk etmeden mi karar verıyor

Eğer sizin açınızdan 3 derece vergi indirimi bile olsa emeklilik zamanı gelmişse, 1. derece yapmak için uğraşmaya değmez doğal olarak.
Ama yok, en erken olabilmek için ille de 1. derece sakatlık indirimi almanız gerekiyorsa, bu durumda defterdarlığa gidip 3. dereceden sakatlık indiriminiz bulunduğunu ve/fakat sakatlığınızın ilerlediğini ve 1. dereceden sakatlık indirimi alacak düzeye geldiğini, bunun için hastanye sevk edilmek istyediğinizi belirtmelisiniz...
Maliyede görünen sakatlık indirimi neyse, SGK onu temel alır.

Üst Alt