Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3603 gün ile malülen emekli olur muyum?

Konular
59
Reaksiyonlar
120
E devlete girdim baktım 3603 günüm varmış. Malülen emekli olur muyum?

@furkander33,

Malulen emekli olabilmek için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alabilmek gerekli. Sende bu düzeyde bir tanı var mı?

Ayrıca:
Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Doğum tarihi 21.11.1991
İlk sigorta 4 şubat 2013
3603 gün hepsi 4a statüsünde
Rapor oranim %45
Vergi indirimim var mı bilmiyorum
Bi ara eski iş yerim göndermişti vergi dairesine başvurmuştum.

Totalde her iki gözümlede %20 görüyorum.

Rapor 2015 senesine ait eskiden her iki gözümle yüzde 30 %35 falan görüyordum göz tansiyonun sebebiyle artık %20 görüyorum

rahatsızlık ilerlemiş yeni rapor alman lazım rapora malulen emeklilik için basvurman lazım tabi önce rahatsızlığının SGK hastalik listesinde ağır tanı olarak gozukuyor mu ? %20 görme durumu bunu araştırmak lazım

@furkander33,

Emeklilik kriterleri tanının düzeyine göre belirlenir.
Günü geldiğinde SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif tanısı alabilirseniz (4 şubat 2013 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 primle emekliliği hak edeceksiniz. Daha önce maalesef mümkün değil.
Yok eğer SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır anısı alırsanız, o zaman hemen malulen emekli olabilirsiniz.

bagkur.PNG

Üst Alt