Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3670 prim günü ve %73 oranında raporum ile emekliliğe müracaat ettim; reddedildi..?

fevzi sarier

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
günler 01.07.1998 ssk girişim toplam 2541 gün son 3 yıldır bağkur yatırıyorum toplam 3670 gün sgk muracat ettim üniversiteye sevk etti % 73 raporla SGK ya malülük başvurusunda bulundum gelen cvb iş görememezliğinizin % 60 ını kaybetmediğiniz anlaşılmaktadır diye retgeldi .
1. yüksek sağlık kuruluna itiraz edeyimmi.
2. dava acsam nasıl olur?.
3. ben bir ilcede yaşıyorum hangi mahkemelere muracat etmeliyim .
4. erken emeklilik ne derecede mantıklı olur .
yardımlarınız icin şimdiden tsk ederim doğum tarihim 10.09.1982

Çokbilgili olmasamda bu konuda 15 yıl sigorta 3600 prim şartı ile özür den %40 ve üstü ile emekli olabilirsiniz.Malülen emeklilikte %60 ve üstü geçerli prim 1800.
Eğer tekrar %60 altı verilir endişeniz varsa vergi indirimine başvurup özürden şansını denemeniz daha iyi olabilir.

Burda üstadlar var daha sağlıklı bilgi vereceklerdir.

Sizin süreçnasıl ve ne kadar sürdü acaba?Gelecek ay aynı yolardan geçmemizz gerekecekte...

Bu hükümeti anlamak mümkün değil?İlk işe girişte yüzde 40,eğer sonradan olursa yüzde 60.Böyle mantıksız iş olmaz.Neden oranlar farklı olsun ki...Bu düzenlemeyi yapanları kınıyorum...

il dilekce tarihim ile ret tarihi arası 4 ay sürdü .
yardımlarınızı bekliyorum ...

Arkadaşım öncelikle malulen değilde erken emeklilikten yararlan derim onun içinde 15 yıl 3600 prim gününü doldurduğun 1998+15=2013-07-01 tarihinde 5510/28 maddeden başvurarak emekli olabilirsin zaten malulen emeklilik ret edilmiş o yüzden o gün geldiğinde emekliliğin daha kolay olur. Ayrıca erken emeklilik daha iyi emekli olduktan sonra sgdp ödeyerek çalışabiliyorsun

cemil abi erken emeklilikten fayadalana bilmem icin 15 yıl ve 3600 pirim günü yeterlimi. internetten araştırdığımda 1997ve2000 yılları arası sigortaya girenler icin ikinci derece emeklilik 17 yıl diye yazıyor.tekrar yorumlarınızı bekliyorum.

SSK'LI ENGELLİLERİN EMEKLİLİĞİ NASIL OLACAK?
5510 sayılı kanunun geçici 10'uncu maddesine göre;
Bu kanunun yürürlük tarihi olan 1 Ekim 2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun mülga 53. maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında çalışma kaybı) hastalık veya özrü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3 bin 600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından Yararlanabilecektir. Bu kanunun yürürlük tarihi olan 1 Ekim 2008 gününden önce sigortalı olup 30.9.2008 tarihi öncesinde veya sonrasında engelliliği sebebiyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda olan sigortalılar, 506 sayılı kanunun mülga 60. maddesinin (C) bendinin (b) alt bendi ve geçici 87. maddesine işe giriş tarihlerine göre 3 bin 600 ilâ 4 bin 400 gün arasında primle emekli olacak. 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlananlardan yaşlılık aylığı bağlananların aylıklarının kesilmesi ve tekrar bağlanmasında bu kanunun yürürlük tarihinden önceki hükümler geçerli olacaktır. ESKİ SSK’LILARDA GEÇİŞ SÜRECİ
NASIL OLACAK?

Son 2520 primin fazlası bağkur statüsünde sanırım. Yani, bağkur statüsünde emekli olacaksınız. Bu durumda malulen emeklil olmanıza gerek yok. Malulen emekliiğinizi reddeden yazıya istinaden basit bir dilekçe verin ve başvurunuzun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliği kapsamında değerlendirilmesini talep edin.

Eğer aşağıdaki tabloda yer alan şartlar varsa, yeniden rapora ihtiyaç. duymaksızın, başvurunuz üzerine hemen emekli edilirsiniz:

bagkur.PNG

bülent bey erken emeklilikten faydalanmak icin sigorta başlangıcından bu günekadar 15 yılmı yoksa 3960 günü tamamlayıp emekllilik icin müracat etmekmi lazım ? internette biraz araştırma yaptım 1997 /2000 yılları arası sigortaya girenler 2 derece emeklilikten 17 yıl 3600 gün pirimle emekli olur yazıyor.yorumlarınızı bekliyorum şimdiden tsk ederim ...
ilk işe giriş tarihi :01.07.1998 fevzi SARİER

bagkur.PNG

TABLO BU YANİ HEM 15 YIL HEMDE 3960 PRİM GÜNÜNÜ TAMALAYARAK BAŞVURU YAPACAKSIN EĞER % 60 VE ÜZERİ ALIRSAN 15 YIL

cemil abi %73 raporla 15 yıl 3960 gün pirimi tamamaladığımda erken emeklilikte bir sorun cıkması veya ret gelme ihtimali ola bilirmi bu işlere yabancı olduğum icin teretütlerim var şimdiden tsk ederim fevzi ...

arkadaslar burada yazılan yazılarınhepsını okuyamadım ama sıze bende malulen emeklılık basvurususu
ıle ılgılı yasadıgım surecı anlatım 2011 hazıran ayında malulen emeklı olabılmek ıcın basvurdum devlet
hastanesınden % 82 raporumu aldım ve hastanenın benden ıstedıgı belgelerle hastalıgımla ılgılı
daha sonra 2'5 ay sonra ankaradan yazı geldı manometrı ıstedıler manaometrıyı gonderdıkten
1 ay sonra cevap geldı ve malullugum onaylandı.

ben kısaca anlatayım bağkurlu böbrek nakil hastasıyım ilk sigorta girişim 01.07.1998 2541 gün şuan halen yatırdığım bağkur ssk toplamı 3670 pirim ve raporla bağkura malülük icin SGK ya muracat ettim bana gelen cevapta calışma gücünüzün ` kaybetmediğiniz yani malül değilsiniz diye ret geldi biraz araştırma yaptığımda erken emeklilikten emekli ola bilme ihtimalin var dediler şimdiden tsk

Fevzi zamanı gelince hep beraber göreceğiz inşallah ama olacağına gönülden inanıyorum.

Üst Alt