Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%37 raporumla toplu ulaşım için Kart alabilir miyim?

lopen

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
bülent abi merhaba abi ben şişlilietfal hastanesinden yüzde 37 rapor aldım abi ben şimdi özürlü kimlik kartı alabilirmiyim ayrıca iett otobüsleri için ücretsi bayaz kart alabilirmiyim aydınlatırsan sevinirim abi teşekkürler

hayır alamazsın arkadaşım.
% 40 ve üzeri olması lazım engelli olman için.hemen başka bir hastaneye müracat et belki % 40 verirler.

Alamazsın malesef ki başka bir hastaneye git yeniden heyete çık %40 ve üzeri rapor almaya çalış....

teşekkür ediyorum abi yalnız bişey soracağım en dilekçeye özürlü kimlik kartı almak için yazdım eğer ben yüzde 40 alırsam başka ne gibişeylerden yararlanırım aydınlatırsanızı sevinirim şimdiden teşekkürler.

%40 raporla

1- İETT'nin ücretsiz seyahat kartını alabilirsin.
Bu kartla;
Belediye otobüsleri,
Özel Halk Otobüsleri,
Metro,
Hafif Metro,
Metrobüs,
Füniküler (Kabataş-Taksim)
Tünel (Tünel-Karaköy)
Nostaljik Tramvay (Taksim-Tünel)
Şehir Hatları Vapurları'dan ücretsiz yararlanabilirsin.

2- Başbakanalık Özürlüler İdaresi Başkanlığından Özürlü Kimlik Kartı alabilirsin
(Bunun için Raporunun onaylı bir kopyası ve 2 adet resimle birlikte Bahçelievler İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurman gerek)

Bu kartla;
Kültür Bakanlığının işlettiği müze ve ören yerlerine,
Devlet opera ve bale sahnelerine,
Futbol maçlarına ücretsiz girebilir,
Şehirlerarası otobüs firmalarının biletlerinden ve şehirlerarası tren biletlerinden %30 indirimli yararlanabilirsin.

teşekkürler abi yalnız rapor 2 adet raporun arkasında doktor imzaları var en başka nereye onaylatacağım ayrıca başbakanlık özürlüler idaresi başkanlığına gittiğim zaman kaç gün içerisinde veriyorlar benim öncw raporu aldığım zaman iettyemi yoksa başnakanlık özürlüler idaresi başkanlığınamı gitmem gerek

%40 üstü istiyorlar birde bilmiyorum eskiden seyahat kartı almak için ieet başvuruyordunuz sizi hastaneye sevkediyorlardı üstelik kurul parasıda veriyordunuz ama şimdi böyle değil sanırım çünkü ben 2 ay önce kişisel başvuru yaptım hastaneye %47 aldım zaten arkasında nelerden faydalanabilirsin yazıyor raporu teslim ettim 1 saate verdiler kartı sende yeniden başvuırcaksın ama sanırım 6 ay süre var yani 6 ay geçmesi lazım bildiğim kadarıyla

çok teşekkürler ben 37 aldım ama yarın kurula gidip 3 puan daha istiyeceğim ilmiyorum artıkverirlermi

lopen;
raporun aslını kullanmayın (sizde kalsın) diye hastaneye (veya notere) bir kaç fotokopisini aslı gibidir diye onaylatın..

sosyal hizmetler il müdürülüğü'ne gidip başvuru yaptığınızda "20 gün sonra kartınızı gelip alabilirsiniz" diyorlar...

elinizde rapor olduktan sonra önce hangisine gideceğiniz önemli değil.. isterseniz önce iett'ye gidip ücretsiz seyahat kartınızı çıkarın... oraya da raporunuzun aslı gibidir fotokopisi ve 2 adet fotoğraf ile gittiğinizde 1 dakika içinde kartınızı veriyorlar..

tabi hepsinden önce raporunuzu %40'a çıkarmanız gerekecek.. kolaylıklar diliyorum..

merhaba ben dün hastaneye gittim ve rapor tam olarak yüzde 40 raporu aldıktan sonra iettye gidip ücretsiz taşıma kartını aldım ve bugün bahçelievler özürlüler idaresi başkanlığına gidip raporumu verdim ve 7 kasımda gel al dediler yalnız benim birkaç sorum daha olacak ben şimdi başka ne gibi şeylerden yararlanırım aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

su ,emlak vergisi indiriminden yararlanabilirsin.%40 raporun varsa özürlü memur sınavına girebilirsin.% 40 vergi indirimi alırsan erken emekli olup çalıştığın yerde maaşına fark alırsın

teşekkürler merveenes yalnız bu özürlü sınavı ne zaman nerede yapılıyor ayrıca başka yararlanacağım ne gibi şeyler var teşekkürler

su elektrik indirimi malesef belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda uygulanıyor... arkadaşımız İstanbul'da olduğundan malesef İBB meclisinin bu konuda aldığı bir karar yok...

Üst Alt