Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

38 derece skolyoz rahatsızlığım var. Askerden muaf olur muyum?

smhnrdg35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 38 derecede skolyozum var. Ayrıca bir ayağımda 1 cm kısalık var ve skolyozun ilerlememesi için sürekli ayak tabanı kullanmak zorundayım. Daha önceden ameliyat olma durumum olmuştu fakat skolyozum boyun bölgesinde olduğu için doktorum riskli diyerek ameliyat etmedi.

Sürekli ağrılarım oluyor ve boynumu sağa sola sadece belli miktarda çevirebiliyorum. Ancak boyun bölgesinde olduğu için dış görünüşümde bir anormallik yok. Bunlara bağlı olarak askere gönderilirsem orada bu ağrıları çekmeye dayanamam diye düşünüyorum.

Muayene olacağım yerdeki doktor bu şeyleri dikkate almadan askerliğe elverişli raporu verip gönderiyormuş. Bu durumda bir itiraz hakkım var mıdır? Normal şartlarda askerliğe gitmemem gerekir mi? Bu konularda bilgisi olan biri lütfen yardım edebilir mi?

smhnrdg35

Normalde bu derece skolyozla muafiyet verilmez. Ama skolyozun hareket kısıtlılığına neden olması ve boyna yakın yerde risk oluşturması gibi durumlar tespit edilirse, düşük de olsa bir ihtimaldir, erteleme ya da muafiyet verirler.
En kötü olasılıkla askere alırlar ama spor yapamaz verirler.

OturanBoğa

Merhabalar. Sorumu mazur görün bu konularda pek bilgim yok fakat 20-30 derecede skolyozu olan bir çok kişiye muafiyet verildiğini gördüm bu forumda. 38 dereceye neden verilmez genelde?

smhnrdg35

pardon kardeşim. Aceleyle yanlış anımsamışım. Doğrusu:

"Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda; torakal seviyede 26-45, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri" muafiyet sağlar

Üst Alt