Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3869 pirim günü, 2009 işe giriş ve vergi indirimi ile emeklilik şartlarım nedir?

Canocan58

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
3
Merhaba
Benim %100 engelli raporum var
Engelli emeklilik şartlarına baktığımda yüzde 70 ve üstü 15 yıl 3800 gün olarak gözüküyor. Prim günüm 3869
2009 yılı girişliyim. Şu anda çalışmıyorum. Raporu aldığımda da çalışıyordum.
170 SGK hattını aradığımda 15 yıl olarak görüyoruz sorun yok diyorlar ama SGK ya gittiğimde böyle bir durumla karşılaştım. 2025 yılında emekli olabilirsiniz dediler.Bununla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Sigortalı bir işe girip emeklilik için başvuru yapmanız gerekiyor . Muhtemelen yeni rapor isterler . Aynı oranı alırsanız emekli ederler . Tanıdık bir iş yerine sigorta başlatıp işlem bitene kadar cebinizden prim ödeyin .

Merhabalar,

Şuan raporunuzun olması emeklilik için birşeyi ifade etmiyor.
Şuan sizin için önemli olan vergi indirimi hakkını aldınız mı daha önce ?
Almadıysanız şuan elinizdeki mevcut rapor ile sigortalı olmanız gerekiyor , vergi indirimi başvurusu yapmak için. Tanıdık biri varsa primi kendiniz ödeyerek yapabilirsiniz.
Vergi indirimi hakkını aldıktan sonra emeklilik için başvurmanız gerekiyor. Kurum sizi hastaneye sevk ediyor , elinizdeki rapora malesef bakmıyorlar.
Emeklilik için rapor başvurunuz da kurum tarafindan sevk olduğu icin evrak size ulaşmıyor , hastaneden direk kuruma gönderiliyor. Kurum değerlendirme ve sonuçlanınca size emekli oldunuz veya yeniden kontrol şartını iletiyor.

2008 10 aydan sonra ise girişler için vergi indirimi bişi ifade etmiyor ,yıl ve gün dolduktan sonra SGK min belirlediği emekli olabilir şartları var bunları SGK dan daha ayrıntılı öğrenebilirsiniz,zaten SGK da söylemiş 2025 Ağustos ayı

Ya arkadaşlar bilgi sahibi olmadan buradan insanları yanlış yönlendirmeyin. 2009 girişliyim diyor vergi indirimi ile emekli olamaz! tek eksiği yılın dolması onun içinde 2025 yılını bekleyecek!

@Canocan58,

2008 10 aydan sonra vergi indiriminden yararlanamaz siniz SGK demiş size 2025 Ağustos ayında SGK kriterleri var ona uygun olursa emekli olabilirsiniz

Kurum sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanının düzeyine göre emeklilik kriteri belirlenir:

2008_sonrasi.PNG

Merhaba
Maluliyet için başvurdum red geldi. İtirazımı yapmıştım ona da red geldi.
Tekrar maluliyet başvurusu yapmam için ne kadar süre geçmesi gerekiyor?

@Canocan58,

Malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alabilmek lazım. Durumunuz buna uygun değil anladığım kadarıyla. Peki, Orta ya da Hafif tanısı da mı alamıyorsunuz? Yukarıda aktardığım cetvelde görüleceği üzere emeklilik kriterleri tanının düzeyine göre belirlenir. Malulen olamazsanız da erken Yaşlılık emekliliği hakkınızın olması önemli. Sigortalılık süresi ve prim gün tamam olduğunda o bağlamda başvurursunuz sgk'ya.

@OturanBoğa,

Benim rahatsızlığım SGK hastalık listesinde ağır olarak geçiyor ama ne hikmetse SGK benim malulen maaşımı kesti. Şu anda bir işte çalışıyorum. Birinci dereceden raporum var engelli vergi indirimine başvurdum. Normalde senin gönderdiğin tabloda 15 yıl gözüküyor birinci derece raporu olanlar için bende doldurdum bu süreyi.. Emekli olmam lazım. Ama SGK bana 16 yıl diyor. Her halükarda 15 yıl gözükmekte. Şu an başvurup emekli olmam lazım. SGK beni 2025 yılına atıyor. Ne biçim bir sistem anlamadım gitti. Malullük için dava açmaya hazırlanıyorum. Bugüne kadar gittiğim bütün avukatlar davayı kazanırsın dedi.

@Canocan58 sigortaya girdiğinde 18 yaşının altındaysan 18 yaşını doldurduğun tarih baz alınıyor.

Sigorta girişim 2009 @samedo99

Sigorta girişim olduğunda 25 yaşındaydım resmi olarak iş başlangıcı bu yaştaydım

@Canocan58,

SGK Ağır tanısı alamadığınız için 15 yılda ya da malulen emekli etmiyor anlaşılan. SGK Hastalık Listesi'ne göre Orta tanısı alabilirseniz 16 yılda emekli olabiliyorsunuz.
Olası bir mahkemenin de 1-2 yıldam önce sonuçlanmayacağını unutayın.

2008_sonrasi.PNG

önce emeklilik ret gelmiş dediniz sonra ise malulen maaşımı kestiler dediniz. tam anlamadım. Size emekli maaşımı bağlanmıştı.

Rapora göre her halukarda 15 yıl olduğunuz beli olmaz. Heyet sizi değerlendirmiş 16 yıla tabii olduğunuzu belirtmiş ondan ret vermiş olabilir. Hastalık listesi önemli olan..

@reciss ben malulen emekliydim ve emekli maaşımı kestiler. Normal vergi indirimi ile emekli değilim.
Evet bana malulen emekli maaşı bağlanmıştı fakat kontrol muayenesi sonucu kesildi
Ben malulen işlemlerimi hallediyorum. 2009 girişliyim. Bu senenin Ağustos ayında vergi indiriminden emekli olacağım inşallah. Malulen emekliliğin vergi indirimi ile bir bağlantısı var mı onu anlamadım. 16 yıl olduğu için mi malulen emeklilik red verildi??

@OturanBoğa gönderdiğin tabloya baktım
Aslında benim %60 üstünde bir durumla emekli olmam lazım ki raporum şu anda her halükarda %60 geçiyor....SGK gibi engellilerin hepsini mağdur eden kurum çıktı bana saçma sapan şeyler yapıp malulen emeklilik maaşımı kesti
Olası mahkeme isterse 10 sene sürsün. Benim için hava hoş. Her geçen saat dakika benim lehime işliyor zaten. İyiler mutlaka kazanır...

@Canocan58 Hastalıgınız neydi kaç yıl emekli maaşı aldınız ve neden kesildi maaş sigorta yılı dolmadıgı için mi?

@Canocan58,
Sizin sanirim kontrol muayenesinde oranınız düştü ve o sebepten 16 yıl 3800 prim gün veya 18 yil 4200 primgün tabii oldunuz. Bunun içinde gerekli olan 16 yıl icin gün dolmamış ağustosta doluyor diyorsunuz prim yetiyor allahtan, inş ağustosta emekli olursunuz . Sizde vergi indirimi ile emeklilik hakkı yok. Malulen emekliliklede alakası yok vergi indiriminin, O hak 2008 öncesi ise girenler içindi sadece. Kontrol muayenesinde sanirim maluliyet hakkınızı kaybetmişsiniz itiraz etmişsiniz onada ret gelmiş ağustosa bisey kalmamis allahtan.
Bu arada sizdeki engelli rapor isterse %100 olsun önceki mesajlardaki hastalık listesine bakılıyor sadece engelli emekliliğinde, malulen şartları malesef bazen geçici olabiliyor, kontrol muayesinde aldığınız tanılar esas alınıyor onlarda 2021 de çıkan iş gücü kaybi ve maluliyet tespit yönetmeliğindeki hastalıklar listesine göre değerlendiriliyor. Bilginiz olsun

@samedo99
Kalp yetmezliği hastasıyım.
İlk önce malulen maaş bağlanmıştı fakat kontrol muayenesinden sonra maaş kesildi. Sözde rahatsızlığım iyileşme göstermiş. Ama iyileşme yok ve keyfi kesildi. Madem kesiyorsun o zaman neden bağladın bu maaşı. Sigorta yılım ve primim herşey tam zaten. SGK hastalık listesine göre ağır tanısı alıyorum. SGK bütün engellilerin emekliliğini bitiriyor. İki bacağı ampute olmuş engellinin maaşını bile kesmişler

@reciss
Kontrol muayenesinde çalışma gücünün %60 kaybetmediğim için maaş kesildi
Tamam hadi raporumun etkisi yok diyelim
SGK hastalık listesine göre ağır tanısı alıyorum baktım. Ama SGK keyfi maaş kesti.
Çünkü bütün engellilerin maaşlarını kesiyor. veremiyor ve külfet oldu onlar için. Ben şu anda dava açsam davayı kazanıyorum Allah'ın izni ile ve SGK nin hiç şansı yok burada.
Benim primlerim doldu. ve yılım Ağustos ayında doluyor kısmetse
Raporum'un yüksek olması birşey ifade etmesin tamam birşey demiyorum eyvallah ama ben bu 2021 yılında çıkan SGK nın hastalık listesindeki ağır tanıyı her şekilde karşılıyorum. Buna rağmen yine değişik şeyler söylenirse o zaman başka kartları açmak zorunda kalacağım. Hak savunmak önemli. Engellilerin de hakkını savunması lazım. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. 2008 yılı öncesi engellilerin hakkı göz göre göre yeniyor

@samedo99 dava açacağım SGK ya. Bu keyfi uygulamaya son vereceğim

Üst Alt