Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3D yazıcı kullanarak ucuz mikroişlemcili protez üretmek istiyorum. Biyomedikal Müh.

karaposu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle hepinize merhaba ;
Ben kocaeli üniversitesi biyomedikal mühendisligi ögrencisiyim. Mikroişlemcili protezlere özel bir ilgim var. Özellikle ucuz ve güvenilir olmaları ve external olarak yani ameliyat ya da herhangibi cerrahi operasyon gerektirmemeleri nedeniyle Open Source yani açık kaynaklı projelerle ilgileniyorum.
Bu projelerin en güzel tarafı açık kaynaklı olduklarından tüm proje bilgilerine tüm dizaynlara ve tüm geliştirme çalışmalarına internetten ulaşabiliyorsunuz.Birkaç örnek paylaşayım:

http://www.gizmag.com/exo-prosthetic-leg-3d-printing/35297/

The cheap robotic hand set to revolutionise prosthetics: 3D-printed device performs advanced tasks for a fraction of the cost | Daily Mail Online

2BABB1C500000578-0-image-a-15_1440583561238.jpg

weightfeatured.png

3D-Printable Prosthetics | NIH 3D Print Exchange

2BABB1B800000578-0-image-a-14_1440583552651.jpg

Daha bunlar gibi onlarca proje mevcut. Ve benim hayalim 3d yazıcıları kullanarak bir atolyede kişiye özel ucuz mikroişlemcili protezler üretmek.Tabi bu uzun bir ögrenme süreci gerektiriyor. Ve ben bu ögrenme sürecinde bana yardımcı olmanızı rica ediyorum .İlk olarak normal protez/ortezlerden başlayarak basamakları sırayla çıkmam gerekiyor.Fakat asıl sıkıntım bu konuda bilgili insanlarla iletişime geçmek .Ve bu insanlar gerçekten çokta rastlayabildigim kişiler degiller. Beni yönlendirmeleri noktasında protez dizayn ve üretimine yıllarını vermiş bu kişilere ihtiyacım var.

Sizden ricam şu ki çevrenizde bu işlerle bilgili olup ciddi alakadar olan ve yardım etmekten hoşlanan insanlar varsa onlarla iletişime geçmem için aracı olmanız. Ben gerçekten bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Ve motivasyonum çok yüksek. Sadece dogru insanlarla tanışmaya ihtiyacım var.
Kocaelinde yaşıyorum . Fakat çevre illere seyahat edebilirim. Pm yoluyla tel numaramı paylaşabilirim. Ve eger birazcık dahi bilginiz varsa lütfen bana ulaşın.

istedigin şey zor birşey degil . Düşünce kontrollu olanından yaptım. Emg de yapılabilir ama bu biraz felçliler için. Sormak istediklerin olursa yardımcı olurum.
Yb49GD.jpg
[/url][/IMG]

Bunu 3d printer ile mi yaptınız hocam ? Modeli fiyatı nedir yazıcı nın?

Ahmedkilicc

Aynen 3d de yaptirdim. Bende makina yok malesef ama basan arkadasin makina ya prusa yada abbas degerleri 750-1000 tl arasi

parçaların 3d de basım süresi 24-26 saat arası olması lazım ama bununla yazılım falan dahil 1 ay ugraştım

3d Print Protez El, Kol, Bacak

Merhaba,

3d printer ile protez el, kol, bacak üreten bildiğiniz firma var mı ? İnternette araştırdım bir kaç video ya rastladım ama türkiyede bu işi yapan birini bulamadım.

https://www.youtube.com/watch?v=uWL13vvi94s

https://www.youtube.com/watch?v=9YwDoLA-IRM

Videolardaki protez el ortalama ne kadar fiyata satılıyor bilginiz var mı ? Kullanan var mı ? Bu işi bu kadar fiyata yapabilirim diyen var mı ?

Teşekkürler.
engeldegil

karaposu

eğer böyle birşey yapabilirsen ilk müşterin olacağımdan emin olabilirsin çünkü protezim çok eskidi ve büyük sıkıntılar içerisindeyim 5 yıl dolmadığı içinde neyse dertlerle boğmayayım seni bekliyorum umut ile ..

Üst Alt