Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 senelik doğum borcumu ödersem erken emekli olabiliyor muyum?

neles37

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
merhaba,

19.08.1976 doğumluyum. 1992 sigorta başlangıcım stajyerlikten ödenen prim yok.
15.07.1995 iş başı tarihim.
4902 primim var.
% 45 raporum var. vergiden muafım.

15.07.2012 tarihinde emekli olacağım söylendi.
Benim merak ettiğim , 2 kez doğum yaptım. 4 senelik prim borçlanması ödersem erken emekli olurmuyum acaba?

teşekkürler.

doğum 1998 ve 2008 yıllarında yaptım. doğum borçlanmasını ödersem erken emekli olacağım söyleniyor. bu konuda açıklık getirirseniz sevinirim arkadaşlar.

Normalde 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prime tabisiniz emeklilik için. Yani (15.07.1995 + 17 =) 15.07.2012 tarihinde emekliliği hak edeceksiniz.

Doğum borçlanması yapabilirsiniz. Ama doğumdan sonraki iki yılda sigorta priminizin yatırılmamış olması lazım. Öyleyse, iki çocuğunuz için de doğm borçlanması yapma hakkınız var.
Ama, bu borçlanma sizin bir işinize yaramaz babalık'In yukarda yazdığı gibi... Çünkü doğumlar siz ilk sigortalı olduktan sonra olmuş ve bu nedenle sigorta başlangıcınız doğum borçlanması ile geri çekilmez.
Yani siz her koşulda emeklilik için 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prime tabisiniz. Doğum borçlanması yapmanız emekliliğinizi öne almaz; sadece prim gününüzü arttırır.

sayın oturan boğa sigorta açılısı 1992 ama stajyerlik zamanında oldu prim gün sayım yoktur.
19 yaşında 15.07.1995 yılından itibaren primlerim ödenmeye başladı. Ama bana söylenen 15.07.2012 tarihinde emekli olabileceğim söylendi. 18 yaşımdan itibaren sayılırsam 2011 yılında olmam gerekmiyor mu?
siz de 2010 yılında emekli olabileceğimi söylediniz. kafam karıştı. bu konuda açıklık getirirseniz sevinirim sayın Oturan boğa.

teşekkürler.

1992 yılında staj mahiyetinde açılan ssk numaranıza ssk primleri yatmadığı için hiç bir hükmü yoktur..

15.07.1995 tarihinde sigorta başlangıcınız olduğu için ve 3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre 17 yıl 3920 güne tabi siziniz ..

15/07/1995+17 : 16/07/2012 tarihinde emekli olabilirsiniz....

Not:İlk ssk lı olduğunuz da bile ssk primleri yatmış olsaydı 19 yaşınızdan gün aldığınız tarih ilk ssk lı olduğunuz tarih olacaktı..

Not: OturanBoğa 17 ile toplarken hata yapıp ilk başta 2010 yazmıştı. Şimdi düzeltildi o hata. Emeklilik şartlarınız yukarıdaki gibidir.

Üst Alt