Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

40.11 , 47 ve 104 kodlarına vergi dairesi onay vermedi!?

HANC1

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
Merhaba 2016 yılında ehliyet için rapor almıştım , nöroloji doktoru hiç sürücü belgesi alamaz diye yazmıştı. Sonra kurula girdim ve onay verildi ehliyet kodları yazıldı 40.11 , 47 , 104 kodlar verildi.

104. Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir.
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
47. İki tekerlekli araç kullanamaz

Bu rapor ile kursa gidip ehliyetimi aldım hemen ilk aracımı aldım ve 2022 yılında sattım.

Cuma günü tekrar bayi ile anlaşıp araç aldım bugün vergi dairesinden olumsuz haber geldi bunun için ne yapmam gerekiyor?

Hocam engeliniz Doğumsal mı yoksa kaza sonrası mı oluştu benimde sol kolumda brakial pleksus var bana verilen kodlar 10.02- otomatik vites 35.04 - direksiyon sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları 40.11 -direksiyon simidin de yardımcı cihaz ( topuz direksiyon çatalı) 47-iki tekerlekli araç kullanamaz 78-sadece otomatik vites araç kullanabilir.102-ticari araç ,resmi araç ,ambulans kullanamaz

Sağ koldan bir süre bp lu arkadaş ehliyet aldı size niye eksik kodlar verilmiş çok garip

@HANC1,

Anladım geçmiş olsun hangi kolunuz ? ,yapılacak tek bir şey var edevlette kişisel sağlık bilgi formunu doldurup aile hekiminden sevk alıp il sağlık komisyonuna girip tekrar yeni ehliyet kodları için uğraşacaksınız. Çünkü maliye yeni kodlar istiyor mesela bende vergi indirimi için engelli raporu aldım engelli b ehliyetim yok diye ötv muafiyetini rapora ilave ettiremedim ,sırf SADECE HARAKET ETTİRİCİ AKSAMLI ARAÇ KULLANABİLİR ibaresi için tekrar heyete gireceğim ve bende sol kol 10.02- otomatik vites 35.04 - direksiyon sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları 40.11 -direksiyon simidin de yardımcı cihaz ( topuz direksiyon çatalı) 47-iki tekerlekli araç kullanamaz 78-sadece otomatik vites araç kullanabilir.102-ticari araç ,resmi araç ,ambulans kullanamaz bunlar yazılı ehliyetimde

Değerli Arkadaşlar, 3 yıl önce engelli ehliyetimi aldım. Ancak otomatik vites kullanabilir kodu yazılmamış. Şimdi uyandım. İl Sağlık Kuruluna itiraz ederek düzeltme düzeltme yaptırabilir miyim.
Yoksa
Yeniden Aile Hekimi, Devlet Hastamesi, İl Sağlık Kurulu silsilesini mi takip edeceğim

@ALİ YILDIRIM,

Tekrardan edevletten kişisel sağlık bilgi formu doldurup aile hekimi hastane ve il sağlık müdürlüğü sevk ile komisyona girip kodlu ehliyete başvuracaksınız

geçmiş olsun rabbim hepimizin yardımcısı olsun ,10.02 kod ve 78 kod bunları istiyor maalesef maliye

Hocam tekrardan rapor alacağım fakat aklıma takılan bir soru var, yarın 4 doktordan kontrolden geçeceğim , kurul kontrolden geçtiğim hastahanede mi olacak veya 2 kuruldan mı geçeceğim hem hastahanede hem il sağlıkta yardımcı olabilir misiniz

@HANC1,
benim sol kolda brakial pleksus var benimde kolum ağır % 57 oranım var ben aile hekimine gittim o hastaneye ortapediye gönderdi ortapedi muayene etmedi ve oran vermedi il sağlığa sevk etti il sağlık komisyonda doktor muayene etti ve kodlar verildi ,hastanede kurula girmezssiniz il sağlık ta komisyona gireceksiniz

Üst Alt