Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

40.14 tek elle işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi yaptıran oldu mu?

Tamer.keles

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar
40.14 tek elle işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi projesi yaptıran oldumu aranızda. Maliyeti ve nasıl bir işlem olduğu hakkında bilgi verebilirmisiniz. Teşekkür ederim

merhaba cevap yok sanırım bendede 40.14 var araç alamıyorum bu yüzden

ehliyeti değiştir diyorlar, bu 40.14 için cihaz Türkiyede yok yurt dışından gelecek oda 82.000 bin civarı 25.11.2024 tarihli

Ben 2017 yılında bu kodla araç almıştım. Aracıma sinyal için uzatma bir aparat ve direksiyona topuz takılmıştı. Yakın zamanda araç almayı düşünüyordum şimdi birde bu mu çıktı? Aracı aldığınız il ve oradaki memurlarla alakalı olabilir mi acaba.

evet bulunduğum İL sıkıntı var gibi kabul ettirmeye uğraşıyorum 2 hafta oldu aracı aldım parayı verdim süreç devam ediyor.

İstanbul'da her iş sıkıntılı,biz vazgeçtik nasipse seneye tekrar deneyeceğim

40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi

Arkadaşlar ehliyetimde 40.14 kodu var , Bu kod dan geçen arkadaş varmı yakın zamanda

@okidokiaga, Garip olan ne olduğu, ne işe yaradığı da tam olarak belli değil. Merak edip biraz araştırınca yurt dışında bunları buldum ama gördüğüm kadarı ile orada da oturmuş bir düzen yok. Kodlarla aratarak bulunmuyor.

Forumda o sizinde yazdığınız farklı bir konuda örneği verildiği için resmi görünce tıkladım fakat linkde görüleceği üzere buna 35.02 diyor

kodların anlamına bakınca da forumda farklı konuda görseli bulunanla benim linkini verdiğimde aslında 35.02 gibi gerçekten

35.02 Direksiyonu bırakmadan kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi

35.02. Control devices operable without releasing the steering device
40.11. Assistive device at steering wheel
40.14. One hand/arm operated alternative adapted steering system

40.14 için bu tür şeyler bana daha mantıklı geldi ama bakınca 40.11 de çatal denilmiş. Türkçesinde yani..

evet @HuYSuz79 kardeşim bugün TSE onay vermedi 40.14 kodunu ehliyetimden kaldır gel diyorlar. bir bilinmezlik gidiyoruz. arabada bu videodaki çatal var bunu 40.14 olarak kabul etmedi TSE tekrardan kurula girecem sanırım ehliyetimin 5 yıl süresi var. MW
MEMKETTE İŞİ BİLEN YOK?? p
bu arada projeye verdiğim para boşa gidecek süreci burdan yazacağım

Bizde de 40.11 kodu var, ne yaptımsa olmadı, adamların keyfi gelmezse onay vermiyorlar

@okidokiaga,
Tekrar kurula nasıl gireceksin 2 yıl içinde giremiyorsun diye biliyorum. Benim de 3 yıl kontrolü kaldırtmam lazım sehven verdiler. Gözlük kullanmadığım halde sehven gözlük ve 3 yıl kontrol eklendi gözlük kaldırttım ama 3 yıl kontrolü unuttum.

ben ilk defa gireceğim @Polmiks olayı anlatayım;
2019 yılında yani 5 yıl önce engelli ehliyetini aldığımda raporumu yeniletmiştimm
1 HASTANEDEN RAPORU ALDIM 1
2 SAĞLIK OCAĞINA GİTTİM 2
3 HASTANEYE ORTOPEDİYE SEVK ETTİ (ENGELİM SAĞ KOLUMDA OLDUĞU İÇİN) 3
4 BULUNDUĞUM İLÇENİN SAĞLIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNDE SÜRÜCÜ KOMİSYONUNA GİRDİM VE SÜRÜCÜ OLMAZ KARARI VERDİLER. (O ZAMAN H EHLİYETİM VAR TABİ) 4
5 İTİRAZ ETTİM 2 HAFTA SONRA BAŞKA İLDE MERSİN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE KOMİSYONA GİRDİM SÜRÜCÜ OLUR DEDİLER. KOD VERDİLER TAMAM DEDİM BU İŞ OLDU DEDİM OLMAMIŞ!!!
7 ANTALYA SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KOMİSYONA GİRDİM YIL 2019 VERİLEN KODLAR; 10.02, 10.04, 20.09, 40.11, 40.14, 35.03
8 TAMAMDIR DEDİM EHLİYETİMİ SÜRÜCÜ OLMAZSIN DEDİKLERİ İÇİN GİTTİM ARABAYI ALDIM 5 YILDIR KULLANIYORDUM.
TAKİ 2024 EKİM AYINDA SÜRE DOLDU ARABAYI SATTIM (SATARKEN TERTİBAT SÖKTÜRME PROJESİ 7.000 TL VERDİM).
YIL 2024
1
YENİ ALDIĞIM ARABANIN BAYİSİNE PARAYI VERDİM BAYİ SIKINTI YOK DEDİ VERGİ DAİRESİ YOK DEDİ. TAMAM TERTİBATLAR TAKILDI PROJE PARASINI VERDİM. ARABA ÇEKİCİ İLE TSE NİN YOLUNU TUTTU ORDA BU 40.14 KODU OLMIYICAK DEDİLER EHLİYETİ DEĞİŞTİR DİYORLAR (EHLİYET DEĞİŞTİRMEK O KADAR KOLAY SANKİ ) EHLİYETİMİN 5 YILI VAR DAHA BU ARADA 2029 DEĞİŞECEK
TAHMİNİMCE RAPORUM ESKİ BU YENİ RAPORLAR ERİŞKİN İÇİN OLACAK
ŞİMDİK, GELELİM GÜNÜMÜZE YUKARDAKİ SÜREÇİ TEKRAR BAŞLIYACAM GİBİ

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN ENGELLİ ARKADAŞLAR.
BU ÜLKEDE ENGELLİ OLMAK ZOR!!!!!!

Bizde aynı mağduriyeti yaşadık şimdi 2.el araç aldık onunla idare ediyoruz

@Tamer.keles,

Hocam araba aldınızmı.40.14 (üçlü çatal şeklinde,direksiyona montaj yapılıyor.)

Şu anda maliyetini bilmiyorum. Aparat yapanlardan öğrenebilirsiniz. Kullanımı çok zor

hocam 40.14 çatal değil ben bizzat sıkıntı yaşadım topuzda düğme olacak TSE kabul etmiyor

@okidokiaga,

Hocam hangi il

@okidokiaga,
Hocam sizin dediğiniz topuzdan yönetilen 35 ile başlayan kod,lar. Modifiye yönetilen cihazlarla iligili.
40.14 ise alternatif direksiyon sistemi ile ilgili

Hemen hemen tüm aparatcılar 40.14 için 3,lü çatal şeklinde montaj yapıyor.TSE ,nin kendi sisteminde 3,lü çatal aparat olarak geçiyor.

40.14 için 2,li çatal şeklinde ise TSE kabul etmeyebilir.

Üst Alt