Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 engelliyim ve bu statüde yeni çalışmaya başladım. Ne zaman emekli olabilirim?

mesutyan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle sorularımıza cevap bulduğumuz ve ortak sorunları paylaştığımız bu site için emeği geçen herkeze teşekkürler...

08.10.1979 Bursa doğumluyum, 03.03.2003 tarihinde iş hayatıma ssk lı olarak başladım, 1995 ten beri engelli olmama rağmen bu statüde çalışmak aklıma gelmedi. En son çalıştığım iş yerinde engelli ihtiyacı olunca bende yardımcı olmak adına 11.2010 tarihinde vergi indiriminden faydalanmak adına vergi dairesine baş vurdum ve buradan % 40 engelli rapoaru alarak bu statüde çalışmaya başladım. 2003 ten bu yana toplamda 2269 günlük çalışma günüm var. Benim öğrenmek istediğim,

1. Ne zaman emekli olurum ?
2. Engelli olarak emekli olma hakkını 2003 ten berimi yoksa 2010 dan berimi hak etmiş olduğum ?
3. Bunu sorabileceğimiz SGK da ilgili birimin iletişim bilgileri ?
4. Nasip olurda emekli olma gününe gelirsek hengi birimle iletişime geçmemiz gerektiği, onlarmı bildiriyor, bizmi talepte bulunuyoruz,

Zahmet edip cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkürler...

3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre 19 yıl 4240 güne tabisiniz...

1.Ne zaman emekli olursunuz 03.03.2003+19 : 04.03.2022 yılında emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz.Bu tarihe kadar prim ödemenizi 4240 güne tamamlamanız gerekli. Emeklilik zamanın da sizden tekrar rapor istenmesi söz konusu değil.
2. Bu hak ilk işe giriş tarihi olan 2003 yılında itibaren başlar.
3.SGK bu sorulara mail yolu ile cevap vermiyor bizzat evrak kayıttan dilekçe geçirerek sormalısınız..
4.Direk sgk ya gidip ben emekli olmak istiyorum diyorsunuz gerekli evraklar kurumda matbu doldurup veriyorsunuz..

İlker Bey,

Bilgilendirme için teşekkürler, gayet açık ve net olmuş, ancak anlamadığım bir iki nokta var;

Engellilerin, emeklilik hakkını elde etmek için ilk işe giriş tarihleri ve 08.2010 dan sonra aldıkları raporlar önemli. Yani ben deftarlığa 2022 de başvurmuş olsam ve onaylansa, aynı zamanda da sgk ya emeklilik için başvursam, bu emekli olabilirim anlamınamı geliyor ?

Ortalama 1500 TL bildirim yapılan ve ilgili süre ile prim günü dolduran 3. (% 40) sınıf engelli ne kadar maaş alır ?

Son olarak engelli olduğum için askerlik yapmadım ve iş hayatıma devam ettim, bu sürenin prim güne eklenmesi söz konusu olurmu ?

Yardımlarınız için gerçekten teşekkürler, 1-2 senedir arayıp cevap bulamadığım sorulara 1-2 saat içinde cevap almak çok güzel :) elinize ve yüreğinize sağlık...

iyi calismalar...

1-İlk işe girişte ister sağlam ister engelli olun o tarih sizin emeklilik için esas önemli tarihtir.Ayrıca engelli çalışma hayatının istediği dönemin de vergi ind. müracaat edebilir.Sizde 8 yıl sonra müracaat etmişsiniz.Hiç bir sorun ile karşılaşmadan emekli olursunuz.
2-Emekli maaşı toplam yatırılan prim tutarı çok önemli şuan için çok erken ama şuan emekli olsanız emekli maaşınız 1000 tl den az olmaz.
3-Askerlik yapmadığınız için bu süreleri borçlanmanız mümkün değil.Askerlik borçlanması askerli görevini yerine getirenler yapar..
4-Rica ederiz...

Bilgilendirme için teşekkürler, iyi calismalar...

merhaba benimde burada bir sorum olacak İlker bey
ssk da 19 yıl 4240 gün dediniz
peki özel sigortalarda aynı yıl ve gün mü söz konusu yoksa farklılık var mıdıır ?
tşk.

Taner,
Özel sigorta farklıdır.O sigortanın uygulaması nasıl bilemiyoruz özel sigortadan bilgi edinme kapsamında bilgi alabilirsiniz.

Üst Alt