Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 ile 2005'te SSK giriş. 2011 yılında %80 rapor aldım. Malulen emekli olur muyum?

güneyli1

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar %40 özürlü raporuyla 2005 yılında işe girdim.vergi indirimine 2011 yılında müracatta bulundum hastane den %80 olarak aldım tabi ankara dan rapar oranı düşermi düşmezmi bilmiyorum farz edelimki düştü %60 veya %70 malulen emekli olabilirmiyim teşekkürler.bilmiyorum konuyla alakalı olurmu ama özeltertibatlı aracım var ve 2005 işe girmeden öncede özürlü maşı alıyordum 3 aydan 3aya

güneyli durumumuz aynı sayılır ikil işe girerken %40 malüllük cetveline girmiyor malülen emekli olmak istediginizde hastalık iilerlemiş ise %70%80 gibi oranda malülen emekli olursun dediler heryerde bana bu konuya daha detaylı bilen arkadaşlardan konuyu detaylı açmalarını bilgilendirmelerini istiyorum

Önemli olan şey ilk sigortalı olduğunuzda bugün maluliyetinize neden oan hastalığın/sakatlığın bulunması değil. Önemli olan şey, ilk sigortalı olduğunuzda aynı rahatsızlığınız varsa bile o gün bu rahatsızlığın maluliyeti gerektirecek derecede olmaması ama bugün maluliyeti gerektirecek dereceye ilerlemesidir.
Bu varsa, kurumu 5510 sayılı yasanın 25. maddesi uyarınca dava edebilirsiniz. Süreç sonunda malulen emekli olursunuz. Avukatınız emsal bir sürü dava bulacaktır zaten...
Dediğim gibi, yeter ki ilk sigortalı olduğunuzda maluliyeti gerektirecek düzeyde işgücü kaybınız olmasın ama bugün maluliyet cetveli'ne göre malul sayılın.
Malûl sayılma
MADDE 25-
Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını, (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az % 60’ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûl sayılır.
Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz.

Bülent bey ben bu durumda değilim yani anladığım malulen emekli olamayacam çok teşekkürler

çalışan malül malünen nasıl emekli olur

arkadaşlar ilk işe girişim malül olarak %40 ben vergi indirimi için müracatta bulundum tek rahatsızlıktan %77 diyerinden %20 toplamda %97 rapor aldım hastaneden.ilk işe girerken malül olarak girdiğimden malülen emekli olamam diye söyleniyor fakat biyerde okuduğum yazıda ilk işe girerken özrün %60 altında ise daha sonraki alınacak rapor %60 üzeri ise malül malünen emekli olabilir diye okumuştum bukonuda bilgisi olan arkadaşlar açık netbir şekilde yaza bilirmisiniz.benim ilk sigorta girişim 2005 ve ogünden buyana aynı girdiğim yerde çalışıyrum

Malul derecesi %60 tır.
Siz %40 rapor ile işe başlamışsınız ve ilerleyen yıllarda hastalığınız ilerlemiş ve şimdi malulen emekli olabilirsiniz malulen emekli olmak için bazı şartlar vardır bunlar ise 10 yıl 1800 gün prim ve tek hastalıktan %60 oranında rapor..
Şimdi siz 2005 yılından beri kesintisiz ssk primi ödeniyor ise prim sıkıntınız yok %60 ve üzeri tek hastalığınız da mevcut.Tek sıkıntı 10 yıllık süre bu süre sonunda malulen emekli olabilirsiniz..
Ayrıca hastalığınız bakıma muhtaçlık seviyesinde ise o zaman süre şartı aranmadan malulen emeklilik talebinde buluna bilirsiniz.....

Malülen emekli olmak için nereye başvuruda bulunacağım başvuruda bulunduğum kurum beni tekrardan rapor almayamı sevk edecek yoksa vergi indirim raporum yeterlimi olacak

Malulen emekli olmak için en son çalıştığın kurumun bağlı olduğu sgk ya müracaat edeceksiniz kurum sizi hastaneye sevk edecek ve rapor alacaksınız ve alacağınız rapor ile değerlendirme yapılacak.
Vergi ind.malulen emeklilik te bir iş yaramaz

vergi indirim raporu

arkadaşlar vergiindiriminden faydalanmak için rapor aldım %97 ağır özürlü yazıyor hiçbir işte çalışamaz yazıyor
ben 2005 %40 raporla işe girdim ve halen aynıyerde çalışmaktayım bu raporla malulen emekli olur muyum
eğer olursam çalışmaya devam edebilir miyim

raporumda ayrıeten sosyalyardım kutucuğu (x) işaretli ve ötv kutucuğu işaretli(x) vergiindirim işaretli(X) benim özeltertibatlı aracım var kendim kullanıyorum bu rapor %97 arabayı yenilemek istiyorum ama burapor oranına göre araba kullanamam sanırım değilmi ama ben kullana biliyorum sorun olurmu acaba birde sosyal yardım kutusu işaretli ama ben bunu almak istemiyorum ihtiyacım yok böyle bir seçeneğim var mı
ben böyle bir talepte bulunmadım neden işretlenmiş teşekkürler

İŞgücü kaybı zamanla ilerleyip maluliyeti gerektirecek düzeye çıktığı için malulen emekli olunabilir. Ama, yukarıda yazdığım gibi, 10 yıl sügortalılık şartından muaf olmak için başkasının bakımına muhtaçlık da bulunmalı.

Malulen emekli olan kişiler emekli maaşlarını iptal ettirmeden yeniden çalışamazlar

Rapor oranı ile araç kullanıp kullanamamanın bir ilgisi yok. Sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olmanıza mani bir durum yoksa araç kullanabilirsiniz.

Raporda sosyal yardım alabilir kutusu işaretli olsa da bu o yardımı alacağınız anlamına gelmez. Sadece, günün birinde bu yardımı almak durumunda kalırsanız, elinizdeki rapor o işe de yarasın diye rapordaki o alan da değerlendirmeye alınmış o kadar.

Üst Alt