Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor alabileceğimi varsayarsak, ne zaman emekli olabilirim?

kocakocakocaman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba sizlere bir sorum solucak yardımcı olursanız sevinirim
1993 yılından beri ssk lı olarak çalışmaktayım
doğuştan özürüm var fakat herhangi bi rapor almadan bu yıla kadar çalıştım
varsayalımki özürüm %40 şuan bilmiyorum
1.bunun için öncelikle ne yapmam nereye başvurmam gerekiyor halen işyerinde ssk lı olarak çalışıyorum
2.raporu aldıktan sonra emekli olma şansım var mı 5300 günüm var
cevaplarınız için teşekkür ederim.

%40-60 arasında rapor alacağınızı varsayarsak, (gün.ay.1993 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekli olabilirsiniz.

Vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa başvurmanız gerek. Vergi indirim hakkı elde ettiğinizde sigortalılık süreniz dolduğunda emekliliği de hak etmiş olacaksınız.

Emeklilik zamanı gelen sigortalıların vergi indirim hakkı almaksızın doğrudan SGK'na başvurmaları ve onların sevki ile %40 ve üzerinde işgücü kaybı olduğunun tespit edilmesi halinde erken emekliliğin gerçekleşmesine dair bir görüş var, ama bunu deneyimleyen kimseyi henüz bilmiyorum. O yüzden önce defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmelisiniz diyorum.
Ama siz, "ben deniiim derseniz", emeklilik zamanınız geldiğinde doğrudan SGK'na da başvurabilirsiniz. Bir ihtimal, yukarıda yazdığım üzere, sizden vergi indirim hakkı istemeyip, işgücü kaybınızın tespiti için sevk edilecek hastaneden rapor almanızı isteyebilirler...

Yapacağınız iki işlem var.
1)vergi indirimli rapor için vergi dairesine başvurmak.Raporonuzun %40 ve 60(hariç) arası olması durumunda 16 yıl hizmet ve 3760 prim günü ile emekli olabilirsiniz.
2)Vergi indirimli raporonuzun olmaması durumunda,Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurup,%40 ve %49 arasında rapor alan sigortalılar;18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 prim günü ile emekli olabilirler.

Üst Alt