Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Rapor İle Maaş Alabilir miyim?

lenovo672

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar İşsizim 21 Yaşındayım 6 Yaşından Beri Epilepsi Hastasıyım 4 Gün Uğraştım Ve Sonunda Raporumu Aldım %40 Verdiler
Kayseride Yaşıyorum Babam Emekli 2Bin TL Aylık Alıyor Bunun Yanında Bir İştede de Çalışıyor Böyle Anca Geçiniyoruz. Benim GSS mi Babamın Parasından Yatırıyoz Bana Aylık Bağlarlarmı Bu Paraya Çok İhtiyacım Var

Yanıtlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim İyi Forumlar :)

evdeki gelir durumuna bakarlar kişi basına 255 kusur bişey düşmesi gerekiyor.

Dediğim Gibi 2 Bin Alıyor Babam Verirlermiki Bi Bileniniz Yardımcı Olsa ?

lenovo672;

1)aynı evde kaç kişi yaşıyorsunuz?
2)eve giren toplam gelir ne kadar?

bunları yazarsanız ben ve diğer arkadaşlar yardımcı olmaya çalışırız.

bağlamazlar kardeşim... babanın maaşı engelliyor... maaş bağlanması için zaten bakıma muhtaç olman lazım. onun dışında bağlanmaz...

mrblar babamın %47 engelli raporu var. ben devlet memuruyum (2000 tl maaşım var )aynı evde annem babam ve ben yaşıyoruz. ailem benim sağlık güvencemden yararlanıyorlar. babamın 2022 engelli aylığı alması için ne yapmam lazım acaba iyi akşamlar.

sedatgedik;

engelli maaşıyla bakıma muhtaçlığın ne alakası var?

enes75;

Evde 4 Kişi Yaşıyoruz

Babamın Maaşı 2000 tl Hepsi Bu Kadar

Bir Arabası Birde Evi Var Babamın Bu Yani Benim Üstüme Bir Mülkde Yok

enes75 bey şimdi babamın 2022 sayılı yasa gereği maaş alabilmesi için ne yapmamız gerekiyor ben memur olduğum için bakmakla yükümlü olunca sanırım kişi başı düşen gelire göre hesaplanıyor.

lenovo672;
maalesef aynı adreste olduğun sürece bu şartlarda 2022 maaşı alamazsın.

babayaro87;
eve gelen gelir aynı evde yaşadığınız toplam kişi sayısına bölündüğünde kişi başı 255 tl'yi geçmezse ve engelli maaşı alacak kişinin ssk kaydı yoksa 2022 maaşı alabilir.

babayaro87 Cevap: 2022 sayılı yasa engelli maaşı
enes bey şimdi babamın maaş alabilmesi için benim evden ayrılmam mı gerekiyor
bakmakla yükümlülüğümün kalkması için ne yapmam gerek ki maaş alabilsin
____________________________-____________________________

evet sizin ikametgahınız babanızın ikametgahında ayrı olması gerek ve sizin sağlıktan yararlanmaması gerekir,zaten 2022 maaşı aldığı zaman sağlık güvenceside olur.

babayaro87 Cevap: 2022 sayılı yasa engelli maaşı
çok teşekkür ederim enes bey çok saolun
birde babamın üzerine yaşadğımız ev var o bir sıkıntı çıkarır mı maaş için

enes75;

engelli maaşı dediğimiz maaş bakım maaşıdır. başka bir maaş sistemi yoktur. sosyal yardımlaşma sistemi vardır oda 3 yada 6 ayda bir 300 400 tl verir. oda iş bulana kadardır.
engelli maşın diğer adı engelli emeklilik dir ve malülük emekliliktir...

valla bende senın durumundayım kardes benımde babam maas alıyor benımde cok ıhtıyacım var

sedatgedik;
arkadaşım lütfen sadece bildiğimiz konularda cevap yazalım,bilmediğimiz konularda arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim.

1)engelli maaşı ve bakım parası (maaşı) farklı şeylerdir
2)bakım parası (maaşı) bakıma muhtaç olan kişiye bakana her ay verilir
3)engelli maaşı 6 ayda bi ödenmiyor ve 300 400 tl değildir 3 ayda bi ödenen maaştır ve enaz 889 tl dir
4)engelli ve malülen emeklilik bir emeklilik sistemidir,engelli maaşı değildir

LÜTFEN BİLMEDİĞİMİZ KONULARDA KİMSELERİ YANLIŞ YÖNLENDİRMEYELİM

Üst Alt