Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporla emekli oldum. Araç almak için tekrar rapor çıkarmak zorunda mıyım?

bulocan62

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
% 40 iş gücü kaybı nedeni ile erken emekli oldum. OTV indirimli ve özel tertibatlı araç almam için tekrar rapor almalı mıyım? :)

ankarada hangi hastaneler bu rapru vermeye memur edilmiş
söyleyebilirmisiniz.:)

başka hastane yokmu mesala gazi ibni-sina hacetepe gibi
peki hastaneye gidip rapor istiyorum demen yeterlimi

üniversite hastaneleri vermez
ankara hastanesi veya numuneye gidin
evet hastaneye gidip ozel tertibatlı araç kullanır ibaresi bulunan rapor çıkartmak istiyorum diye başvurun
50YTL ücreti var
sabah saat 07:30 da orada olmaya bakın yoksa ertesi güne kalır işiniz hibir işlem yaptıramazsınız

Tabii ki üniversite hastaneleri de verir. Ankara'da sağlık kurulu raporu vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi:
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Sağlık Bakanlığı Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Sağlık Bakanlığı Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Dr. S.Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Gazi Devlet Hastanesi
Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Çubuk Halil Şıvgın Devlet Hastanesi
Sincan Dr. Nafiz Körez Devlet Hastanesi
Etimesgut Prof Dr. Celal Ertuğ Devlet Hastanesi
Elmadağ Dr.Hulusi Alataş Devlet Hastanesi
Beypazarı Devlet Hastanesi
Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi
Kızılcahamam Devlet Hastanesi
Üniversite Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina ve Dikimevi Hastanesi
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
MSB Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Eğitim Hastanesi
Ankara Asker Hastanesi
Etimesgut Asker Hastanesi
Beytepe Asker Hastanesi

peki bu hastaneler bu ifadeyi "özel donanımlı araç kullanabilir" içeren sağlık raporunu verdiği takdirde sonraki işlemim ne olacak. direk bir oto satıcısına gidip ben özel donanımlı araç almak istiyorum mu diyeceğim. oda benim raporuma bakıp hangi özel donanım ihtiyacını pat diye bilebilecekmi ? yoksa alınan raporda bu da mı belirtiliyor olmalı. Benim durumum biraz özel. Ben doğuştan distoni hastası yım. "İstem dışı hareket" dolayısı ile zaman içersinde buna bağlı gelişen boyun fıtığı , bel fıtığı, sağ kalça kireçlenmesi gibi oluşumlar dan müzdaribim. bu sebeble parmaklarımdaki uyuşukluk tan dolayı ince işleri yapamıyorum. birde şimdi sağ ayak problemi çıktı kalçadan dolayı . ilerde belki proez takacaklar. şimdi ben nasıl bir özel donanım yaptırmalıyım. Bu özel donanım için oto maliyetindeki artış dan ben etkileniyormuyum. Bu maliyet OTV kadar olurmu ?:)

H sınıfı ehliyet alman gerek önce. Ve orada nasıl bir donanımla araç kullanacağın belirtilmeli. Aynı şeklde, araç almak için alacağın raporda da donanım belirtilmeli.

Distoni olunca sürücü belgesi alınabiliyor mu emin değilim.

15 sene kadar önce bir ehliyet almıştım ama hiç kullanmadım sınıfı ne bilmiyorum. yanımda değil evde sonra bakıp söyleyebilirim. sadece ticari araç kullanamaz diyordu. özel donanımın maliyeti konusunda bilgi verebilirmisiniz rica etsem

günaydın
"B" sınıfı ehliyetim varmış ama "ticari araç kullanamaz" diyor.
1. Şimdi bunu nasıl "H" sınıfına çevirtecem.
2. Ben sürücü koltuğunun özel tertibatlı olmasını istiyorum. inerken dışarı doğru yan dönebilsin ki rahat binip inebileyim. çok zorlanıyorum. ilerde benim için daha da zor olacak. Bu isteğim özel tertibatlı araç tanımına giriyormu.

kolay gelsin
:)

B sınıfını H sınıfına dönüştürmek için rapor alırken büyük ihtimalle sürücü olmaz diceklerdir.

Koltuk özel donanım sayılmaz. Ayakları kullanamayanlar için ya da ellerini kullanamayanlar için hareket ettirici donanım olması şart. Başkası özel donanımdan sayılmaz

eyvallah.
sürücü olamaz diyecekler peki o zaman % 90 üstü olmadığı için başkasıda beni taşıyamayacak eeeeee ne olacak peki.

Üst Alt