Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporla hangi haklardan yararlanabiliriz?

adRe j

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhaba abi kardeş 2 kişiyiz %40 raporumuz var Fenilketonüri den. Abim atanarak memur oldu yıllar öncesinde evi ve arabası var sgk dan sosyal yardım alıyoruz sadece her ikimizde çölyak için Engel oranı tutmadığı için araç alamadık ama halihazırda kendi aracı var sıradan insanlar gibi mtv ödüyor. Engelli olduğu için mtv den muaf olabiliyormu ? Birde evi aracı olmasına rağmen engelli olduğu için başka bir sosyal yardımdan faydalanabilirmi ?

Ek olarak bende özel bir şirkette işçi olarak çalısıyorum hiçbirşeyim yok üzerime sadece sgk dan çölyak yardımı alıyorum ben ne gibi biryere sosyal yardım için başvurabilirim

@adRe j Merhaba ben çalışmıyorum yüzde 60 raporum var bana yardım vermiyorlar siz nasıl alabiliyorsunuz?

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@samedo99,

Çölyak olarak geçiyor sgk glutensiz ürün yardımı yapıyor aylık 525 TL

ne gıbı yardım var nereye basvurmalıyım bılmıyorum

Öncelikle sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı'na başvuracaksın maaş için ondan sonra da yine Google'a yaz %60 engelli sosyal hakları nelerdir diye zaten orada çıkıyor neler olduğu

@oxzd Hayır almıyorum.Ailemin yanında kalıyorum.babamin sadece emekli maaşı var evde 3 kişiyiz .ev babamın uzerine çıkmaz yardım diyor memur

@adRe j, insanın canını alin bir de daha ne istiyorsunuz onu alalım bunu alalım daha ne atanmış evi arabası var işi var daha yardım peşindesiniz ay Allah korusun siz gibilerden

@adRe j,

Su ve elktirik indiriminden yararlanabilirsiniz ,ayrıca vergi dairesine müracaat ederseniz aracın mtv ve evin vergisinden de indirim talep edebilirsiniz vergi dairesine gitmeden otomatik vergi indirimi uygulanmiyor maalesef bu kurumlara raporlarının ibraz etmeniz gerekli.ayrica e devlet üzerinden engelli kartı çıkarırsanız ücretsiz park , mesire ve müze gibi alanlara ücretsiz giriş imkaniniz var

@adRe j, insanın canını alin bir de daha ne istiyorsunuz onu alalım bunu alalım daha ne atanmış evi arabası var işi var daha yardım peşindesiniz

Evi işi arabası olarak burada daha yardım soruyorsun o kadar ekmeğe muhtaç kişi sizin kadar yardım dilemez be neyin yardımı hayırdır ya evi arabası var memur olarak atanmis faha nereden yardım alırız pehine dusmus şaka mısınız siz be dünyayı verseler yok demeyecek adama bak ya

Size ne evden işden arabadan ? Benimle mi kazandınız ?

Babanıza ananıza rapor üzerine araba alıyorsunuz 1 günden 1 güne doğru düzgün taşıdığınız yok gelmişsiniz burda ahkam kesiyorsunuz. Rapor babasının adına oğlu kızı araba kullanıyor. Gidin onlara laf söyleyin.

Ülkede o kadar yolsuzluk var açın bakın haberlere, Ben bana tanınan hakkı öğrenmek istiyorum milyarderde olsa devlet engelli kartı çıkarıp otobüse binmesini ücretsiz yapmış sizi alakadar eden nedir burada ?

Memur olduysak damdan düşer gibi olmadık torpille girmedik ÖMSS sınavına girdik kazandık atandık. Ver yeyim ört yatıyım nerde akşam orda sabah açıp elinizi burdan yardım sorduğunuz zamanlarda, ben sınava hazırlanıyordum benimle birlikte binlerce kişi atandı kimi görmüyor, kimi duymuyor, kiminin elleri yok onlarda başarmış atanmış onlardan daha mı düşkündünüz de atanamadınız ? Sıksaydınız kendinizi sizde başarsaydınız önünüze duran mı oldu ? Boş yapıyosunuz..

@adRe j, vicdanın olsa onca ihtiyacı olanlara bakar ar ederdin istemeye işi var evi arabası var daha ne alırım derdine düşmüş ben burada ne kopartırım derdinde degilim devlet hak verse bile evim arabam isim varsa daha da alayım neler alırım derdine düşmekten utanırım ben böyle yetiştim siz de yetistiginiz evde öğrendiğiniz gibi davranıyorsunuz asla şaşmaz daha ne alacaksın ülkeyi komple üzerine yapsınlar istersen yani devlet verse bile istemeyen istemez çünkü zaten iş vermiş size engelliden girdiniz galiba ise ya da neyse işte memur olmuşsun araba almışsın ev var daha ne veriyor devlet diye sorulmaz az utanır insan duyar kasma siz bilmem ne yaparken diyeosun ben kendim memurum zaten engelsiz normal kpss ile atandım bir suru sınavı geçtim neyse sizin gibilerden korkulur yağmurlu havada kimseye şu bile vermezsiniz ölümlü insanlarız vicdanını dinle bazen herkes öyle alsa ülke batar ülke batınca sen de olamazsın içinde

eflak boğdan 12 adayı da verelim size yeterli mi tabiki hayır senin gibilere o kadar aç insan olsa yine de neler alabilirim başka diye arastirirsin hakli gibi gelmiş konusuyrosun ye ye tıksırıncaya kadar ye

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Konuyu iyi okuyun beyler 2 kişiyiz abim memur diyorum benim hiçbir şeyim yok özelde çalısıyorum diyorum ikimizdede aynı rapor olduğu için ben kendi adıma soruyorum. Ne kadar boş yaptınız anlamıyorum ki kime ne size ne bundan varsa bilginiz yazın yoksa uzatmayın

@adRe j, Sosyal yardım derken herhangi bir kurumdan nakit yardım diyorsanız bu biraz zor görünüyor. Bu tür yardımlarda hane halkının gelir kriterine bakılıyor. Sen ve abin çalışıyorsa zaten hiç hesaplamaya gerek yok gelir kriteri uymaz.

Engelli raporunuz ile bazı kurumlarda indirimli tarifelerden faydalanabilirsiniz.

Ev interneti ve cep telefonu için genelde %25 indirim, su aboneliği için indirimli tarife ve ücretsiz ulaşım kartı almak için başvuru yapabilirsiniz.

MTV muaf için araç sahibi raporu ile vergi dairesine gidip bilgi alabilir.

Üst Alt