Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporla malulen emekli olabilir miyim?

@hanife35,
% 40 ile Vergi İndirimi alarak Emekli Olabilirsin. Sigorta ve Yıl şartları var tabi... ama Süreli Rapor ile olunurmu bilmiyorum. Kıdemli arkadaşlar cevap verebilirler

Malulen emekli olabilmek için SGK nın verdiği yüzde yüzde 60 iş gücü kaybı almanız gerekiyor. Özürlülük oranı yüzde 60 olsa da farketmez. SGK nın verdiği iş gücü kaybı geçerlidir.

Psikoz hastasiyim maluliyet için sgk ya başvurmuştum yeterli oranı alamamışım bu yüzden beni tekrardan manisaya sevk ettiler sizce burdan olumlu bir sonuç gelir mi hiç ihtimal olmasaydı sevk ederler miydi genel yapılan bir işlem mi bu bilgisi olan var mı

@hanife35,

Malulen emeklilik için tedaviye rağmen düzelme olanağı vermeyen tanı olmalı. SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almadan malulen emekli olamazsınız.

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

@hanife35,
psikoz hastası iseniz gerçi türü de önemli şizofreni mi bipolar mı? malulen emekli olabilirsiniz ne var ki bu durumda sürekli kontrol edilecek emekliliğiniz erken emeklilik daha mantıklı olur.

@OturanBoğa,
15.12.1979 doğumluyum ilk sigortalılık tarihim 04.10.1999 primlerim bu tarihten itibaren yattı toplam gün sayım 2529 gün
Sgk manisaya sevk verdi olumlu bir sonuç olabilir mi hiç ihtimal olmasaydı sevk verir miydi yoksa bu herkese yapılan bir işlem mi

@faruksinan,
Atipik psikozum erken emeklilik için eksik günlerimi yatırmam dahilinde yaş beklememe gerek var mi acaba 2529 günüm var

@hanife35,

SGK sağlık açısından değerlendirmemiştir. Rutin bir sevk aslında. Doktorunuzun değerlendirmesi nasıl? Tedaviye rağmen çalışmaya olanak vermeyen tanısı alabilir misiniz ona göre? Eğer onun görüşü bu yöndeyse, ben olsam, ondan bu bağlamda bir değerlendirme alır, sevk edildiğim hastanede doktora gösterirdim.

Peki sizce erken emeklilik mi daha iyi olur benim için maluliyet mi

yaş beklemezsiniz erken emeklilikte 18 yıl sigortalılık artı 13 yıl (4680 gün) prim şartı var %40 a göre sizin 2151 gün (yaklaşık 6 yıl) eksiğiniz var ama oturanboğa abimizin dediği gibi maaşlar çok düşük sadece emekli maaşı ile geçim zor olabilir ayrıca hobiniz yoksa zaman geçmiyor ben yeniden üniversite okumayı bile düşündüm ama gözüm yemedi

Son düzenleme:
@hanife35,

Ne kadar erken emeklilik bence en iyisi bu. Ama tabii emekli olunca alınacak düşük maaşla geçinme sıkıntısı, çalışmayınca zaman geçirme sıkıntısı ayrı. Bu konularda karar çok kişisel.

Erken emekli olduktan sonra da çalışabiliyor muyuz

Çalışmaya hiç halim yok haplar bende çok yan etki yaptı ayrıca subakut enfarkt gecirdim ben de çok calismak istiyorum hapların yan etkisi geçerse çok isterim aslında çünkü dediginiz gibi evde hiç zaman geçmiyor bu zamana kadar hep çalıştım bu sürece alışamadım

@hanife35,
benzer durum başıma geldi emeklilikten önce çok fenaydım emekli oldum rahatladım toparladım şimdi de sıkılıyorum sanırım engellilerin kaderinde bu var

yok malulen olmadım erkeni zaten haketmiştim ama erken hakkım olmasaydı malulen de olurdum

Temmuz 2023 tarihinde hastanede 44 gün kaldım atipik psikoz tanısı aldim ayrıca hastanede kaldığım süre icinde subakut enfarkt geçirdiğimi öğrendim halisinasyonlarim ve sanrılarım hastaneye yattıktan 1 hafta sonra geçti ama eve gelince psikozun negatif etkileri artış gösterdi halsizlik isteksizlik baş ağrısı akatizi sosyal geri çekilme gibi sorunlarim var sadece ozbakimimi yapacak gücüm var maluliyet için başvurmuştum ama sgk tekrardan başka bir hastaneye sevk etti olumlu olur mu sizce 2500 günüm var 24 yıldır sigorta senem var yoksa vergi indiriminden mi emekli olmaya çalışmalıyım sizce ne yapmalıyım

@hanife35,
Merhabalar. Malulen ağır tanısı almak imkansıza yakın,
Son 1261 gün SSK nız varsa engelli emeklilik için başvurun.
Süreç hakkında sayfamda bilgileri bulabilirsiniz.
3.5 aydır malul emekllilik sonucu gelmedi, bağkur mensubu olduğum için malül emekliliğe mecburen baş vurdum.
Sağlıklı günler dilerim.

@hanife35,

erken emeklilik için yaklaşık 6 yılınız vardı sanırım eğer dayanabileceksiniz erken daha garanti malulende sürekli diken üzerindesiniz

Erken engelli emeklilik için bir işte çalışıyor olmak gerekiyormus başvuru sürecinde ben de kalan pirim günlerimi yatırsam 30 gün kadar bir işte çalışıyor görüksem vergi indiriminden yararlanarak erken emekli olabilir miyim

Erken emeklilik için kalan pirim günlerimi ödemek istiyorum ama sanırım bunun için bu süreçte sigortalı bir işte çalışıyor olmak gerekiyormus sizce pirim günlerimi yatırsam 30 günlük de bir işte çalışsam bu olur mu

ha pardon sigortanızı kendiniz ödeyip diyorsunuz ondan 3,5 yıl + 1 kuralı vardı sanırım isteğe bağlıya göre olursunuz o takdirde

3 buçuk senelik pirimi yatırıp 1 yıl mi sigortalı bir işte çalışmam gerekiyor yani

@hanife35,

hayır +1 bir yıl değil bir gün demek şöyle ki son 7 yıllık sigortalılıkta 3,5 yıl + 1 gün hangi sosyal güvenlik kurumuna tabii olduysanız ondan emekli oluyorsunuz yani sizin durumunuzda isteğe bağlı yani bağ-kur 4 c erken emekliliğe göre emekli olursunuz ama sonuçta değişen hiçbir şey yok 5510 (2008) den sonra memur olan da emekli olunca 10bin alıyor herhangi bir bağ-kur ssk lı da

Üst Alt