Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporu olan kişinin ÖTV indirimi ne kadardır?

kumsaati78

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
2
Daha önce %40 ve üzeri olan kişiler tamamen ötv den muaftı şimdi yasa mı değişti aşağıdaki gibi %26,3 mü artık.

%40 ile %89 arasında bir engel derecesine sahipseniz belirlenen araçları indirimli olarak satın alabilirsiniz. Engelli araç indirimi hesaplamasını yaparken %26,3’lük ÖTV muafiyetine %15.24’lük KDV iskontosunu dâhil edebilirsiniz. Başka bir biçimde ifade etmek gerekirse ÖTV ve KDV indirimleri dikkate alındığında aracı piyasa fiyatından %40 daha uygun bir rakam karşılığında satın almak mümkündür.

@kumsaati78,

peki norolojik raporun herhangi bir yerinde yazması gereken bir ibare var mı otv ındırımden yararlanmak gıbı vs. (ehlıyetım iki tekerleklı arac kullanamaz. sadece otomatık vites arac kullanabilir kısıtları mevcut)

@kumsaati78,
Merhaba ,ben dün istanbul yenibosnada hemen hemen tüm oto bayilerine gittim ,aynen ben de ms hastasıyım ayrıca göz vs etkilendi ,% 65 eng raporum var, ama hepsinin dediği %90 eng raporu gerekiyor diyorlar ötv indirimi için kimse bu dediğiniz yazıları tanımıyor ,bunu kesin nasıl nereden öğrenebiliriz

@kumsaati78, O yazı ne zamandan kalma, uygulandığı hiç oldu mu bilmiyorum fakat geçerliliği olan birşey değil. Ötv indiriminden yararlanabilmeniz için; Ya fiziksel engeliniz olacak ve raporunuzda özel tertibat gereklidir yazacak yada %90 ve üzerinde engelli sağlık kurulu raporunuz olacak. Yazıda geçtiği gibi engel oranlarına göre kdv indirimi vs yok

@HuYSuz79,
yani ms hastası olarak raporla alamıyoruz 90 harici otv indirimi ibaresi ekletsek bile mi

@zubizaretta, Diyelim ki ms'e bağlı kas rahatsızlığınız / güç kaybınız var. Debriyaj basamadığınıza kanaat getirilerek otomatik kullanması gerekir denildi ve raporunuza özel tertibat gereklidir yazıldı. Aynı şekilde ehliyet içinde gittiniz ve komisyondan da bu yönde karar çıktı. Burada orana bakılmaz, alabilirsiniz.

Yaw blmiysan yorum yapmayn mlleti yanıltmayın yüzde 90 altı oldumu ortopedik engel ile ehliyet kodun tuttumu alırsın daha 1 ay önce yüzde 60 la ötvli arac aldm ortopedik kolum brakiyal pleksus.90 üstüne hertürlü alabilirsiniz bu kadar net

@AHMET FATİH ERYILMAZ, dayı sıfır wolkswagwn t cross dsg style paket net 800 e aldım 12 binde aparat parası verdım.1 temmuzda aldım 30 gun önce işte.gecen 70 bin zam geldi aynı paketi 890 diyorlar ötv indirimiyle

@Ferhat3333,
Allah güle güle kullanmayı nasip etsin inşallah bende 6 ay sonra ÖTV indirimi için başvuracağım önce emekliliği bı halledeyim Allah'ın izniyle sonra ehliyet ve rapor için başvuru yapacağım yılbaşından sonra araç limiti artacak bakalım bende corolli cros hibrit istiyorum nasip diyelim

@AHMET FATİH ERYILMAZ, Allah gönlüne göre versin..bu arada emeklilign oldumu haber ver bize bende dün girdim heyete ara kararla hastne sgk yollicak bekliyecem artk kısmet

Merhabalar babam için engelli raporu için başvuru yapacağım ÖTV’siz araç için babamın ehliyeti yok hastalıkları bipolar ,şeker,tansiyon,kalbinde stent var siz ve yüz de kaç verirler rapor

@yorgun_64,
öncelikle geçmiş olsun babaniniz 90 ve üzeri bir oran alması gerekiyor. hastalıklarının derecesi ve elinizdeki dokümanlari rapor sürecinde heyet doktorlarına sunarsaniz gerecege uygun puanlar alabilirsiniz örnek vermek gerekirse benim sol kolumda doğumsal brakial pleksus hasarı var ilk heyete emg çekilmeden girdim bana 30 puan verildi daha sonra EMG ile heyete girdim 57 puan aldım elinizde ne kadar babaninizin rahatsızlığı ilgili rapor ,sonuç vs varsa doktorlara verin

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

5 yıl önce malülen emekli oldu elimizde evraklar mevcut inşallah vereceğim.Bu arada arabayı babam kullanamıyor ehliyeti yok benim kullanmam sorun olur mu aynı ilde ikamet ediyoruz zaten babamın bütün işleriyle ben ilgileniyorum

Üst Alt