Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

YUXEL 34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
foruma henüz yeni üye oldum fazla inceleme şansına sahip olamadığımdan ve şu an çalışıyo olmamdan dolayı herkese buradan selamlar.

Ben yüksel çetin 26 yaşındayım sigortalılık başlangıcım lise 3 üncü sınıfta (meslek lisesi) 12,10,1999 tarihinde olmuştur. Aynı sene diyabet rahatsızlığına (şeker hastalığı) yakalandım. Bu güne kadar toplam 1060 gün ödenmiş pirm gün sayım var 6 ay önce vakıf gureba hastanesinden %40 özürlü raparu aldım (aldığımda işsizdim) ve 2 ay önce türk telekomda özürlü kadrosu ile işe başladım.

Kafama takılan konu nettede ararken sitenizi bulmama vesile olan şey benim ne zaman emekli olabileceğimdir. çevremden duyduklarıma göre vergi indirimi diye geçen defterdarlıktan başvuru ile alınan başka bir rapor daha almam grekiyormuş. Burdada rapor oranı düşüyormuş.

Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Kardeş öncelikle hoşgeldin . Evet kesinlikle defterdarlığa işyerınden aldıgın belge ıle basvurarak %40 ve üzeri vergi indiriminden yararlanman gerekiyor eğer o raporu alırsan Lise 3 teki sigortan staj sigortasıdır sanıyorum sayılmayacagını tahmin ediyorum

Diyelim sayıldı 18 yıl 4080 güne tabi olursun

Sayılmazsa 2 ay öncesini baz alıyorum 18 yıl 4200 gune tabi olacaksın

1.06101.05.2004 tarihinden itibarenaylık prim ve hizmet sistemi uygulamasına geçilmiştir.

Ssk gov tr de çıkan bu aynı zamanda bu ilk sigortalı olarak işe başladığım zamanda oluyo sanırsam.

----------

Bide eğer deftardarlıktan o raporu alamazsam 7000 iş günü ile 60 yaşında 2043 yılında mı emekli olacağım ?

İlk işe başlama tarihi belli olmuyor yukarıdaki mesajda?

Defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edemezseniz, ne zaman emekli olacaksınız bilmiyorum. Herkes gibi yaş ve primi beklemek durumunda kalacaksınız doğal olarak

Yuxel 34,
Belirttiğiniz ibarenin sizin sigorta başlangıcınızla alakası yok.
O ibare;belirtilen tarihten sonra,ssk primlerinin dönemsel değil aylık bildirileceğini belirtiyor.
Sigorta başlangıcınız,stajınız bittikten ve 18 yaşınızı doldurduktan sonra yatan ilk priminizle başlar.
1060 gün dediğinize göre telekomdan önce başka biryerde çalışmışsınız,ssk sorgulamasından dikkatli inceleyerek tesbit ediniz.

Kusura bakmayın evet inceledim biraz daha dikkatli baktım da ilk primim 15.11.2005 tarihinde yatmış benim. Şimdi acaba varsayalım deftardarlıktan raporu alırsam ne zaman emekli olabilirm? Hakkınızı helal edin çok sağolun sizleride çok uğraştırdım.

Aldıgınız raporla maliyeye müracat edip 3.derece vergi ind. hakkı alırsanız
20 yıl 4400 güne tabi olursunuz
15/11/2005 + 20: 15/11/2025 yılında emekli oaursunuz..

Üst Alt