Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum ve 4747 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

tuzluk34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi Çalışmalar Dilerim

Sakatlık Raporum % 40, vergi indiriminden faydalanıyorum.

İlk sigortalı olduğum tarih 1992 (meslek lisesinde yapmışlardı sigortamı ama pirim yatmadığı için sayılmıyormuş sanırım) ilk pirimim 01.03.1995 tarihinde yatmış. Toplam 4747 günlük primim görünüyor SSK'da, 15 yıl 1 ay 29 gündür sigortalılık sürem var.

Doğum tarihim 10.10.1972

Bir SSK çalışanı 2012 yılında emekli olabilirsin dedi ama o sırada yatan primlerimde sorun vardı şimdi düzeldi. Acaba ne zaman emekli olabilirim...

Saygılarımla

giriş tarihiniz 1992 ise emekli olabilirsiniz, bunu teyid ederek başvurun

Defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmişseniz: (01.03.1995 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekliliği hak edersiniz. Yani 01.03.2012 yılında emekli olabilirsiniz.
O zamana dek çalışıp çaılşmamak sizin bileceğiniz bir şey; zira prim gününüz zaten fazlasıyla tamamlanmış.

Çok teşekkür ederim 01.03.2010 yılında emekli olabilirsem o zaman süresi hemen hemen 1 ay geçmiş her an olabilirim demektir öylemi?...

Üstteki mesjaımda +17 toplarken 2012 yerine 2010 yazmışım yanlışlıkla. Ondan kafanız karışmış. Doğrusu 01.03.2012'dir.

Tamam çok teşekkür ederim. Peki bu fazla prim yatırılması maaşıma etki edermi...

Eder tabii de, kayda değer bir fark yaratır mı, onu bilemiyorum.

Çok teşekkür ederim işlerinizde başarılar dilerim...

Sakat Emeklilik Şartları

Defterdarlıktan %40 3. dereceden emeklilik hakkı elde ettim. 01.03.1995 yılında ilk primim yattı. Toplam 4867 günlük primim var.10.10.1972 yılında doğdum.

Daha önce 17 yıl 3920 günle emekli olabiliyordum. Şimdi bazı arkadaşlar bunun değiştiğini söylüyorlar. Acaba gerçeklik payı varmı.

Üst Alt