Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum ve 5000 işgünüm var. Ne zaman emekli olurum?

cuvenebur

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhaba. ben 74 mart doğumluyum. 01.09.1993 tarihinde ssk ya giriş yapıp özel bi şirkette çalışma hayatıma başladım. başlarken özürlüydüm fakat raporum yoktu. iş yeri benden rapor istedi yönlendirdi devlet hastanesinden heyetten %40 rapor aldım, işyerine verdim.

aradan yıllar geçti işyeri benden bi daha rapor istedi vergi dairesine verilmesi gerekiyormuş. bidaha aynı işlemleri yaptırıp vergi dairesine yönlendirdiler, sanırım bu vergi indirimi olayları içindi. aradan yıllar geçti. şu an itibariyle 5000 gün pirim ödemem var. ne zaman emekli olurum? ( internette sorgulamadan bakıyorum emekli olabılırsın diyor )
ve çalıştığım yerden ilişkimi nasıl kesmem gerekir? yani iş yerimmi beni bilgilendirecek yoksa ben mi bunu iş yerime bildireceğim? bu soruyu sormamım sebebi ssk bu durumumu takip edip iş yerimi uyarıyor mu yoksa beni mi bu işi tetiklemem gerekiyor.

şimdiden teşekkür ederim bundan sonra sitenizin mudavimlerindenim saygılarımla.

Pekala vergi ind. hakkı kazandınız mı 2 müracatınız da? Bunu iş yerinden ögrenebilirsiniz
eger ki 3 derece vergi ind. hakkı kazanmış iseniz emeklilikte 16 yıl 3760 güne tabisiniz

01.09.1993 + 16 yıl= 01.09.2009 tarihinden sonra emekli olabilirsiniz..

teşekkür ederim. yine bu konunun uzantısı olan diyer mevzu: 01.09.2009 tarihinde iş yerimde yada ssk müdürlüğünde yapmam gereken nedir. bu konuda takılı olmamım sebebi aslında şu ben bu durumu iş yerine belirtsem beni anında çıkarırlar günüm gelmeden bunu yapacaklşarından eminim çünkü emekli olanın sanırım tazmınatı falanda yüksek oluyormuş. bende emekliliğim kesinleşmeden açığa çıkmak istemiyorum kısacası.

Nasıl bir yol izlenecegi hakkın da bilgim yok, ama biraz beklersek bu konuda bilgisi olan degerli arkadaşlar yazar umarım..

teşekkürler ilker bey beklicem saygılarımla.

ssk kurumundan birebir kendiniz ben emekli olabilirmiyim diye sorabilirsiniz.bundan çalıştığınız yerin heberi olmaz kurumdan senin yatan pirimlerini kontrol edip sana bilgi verirler eğer emekliliğe hak kazanmışsınız derlerse ondan sonra iş yerine emekli olacağını söylersin işyerinizin bilgisi dahilinde emeklilik işlemlerinizi başlatabilirsiniz

Vergi indirim hakkı elde edip etmediğiniz, defterdarlığa sağlık raporu gönderildikten sonra işyerinize yazılı olarak bildirilmiştir. Bunu muhasebeden öğrenebileceğiniz gibi, bizzat Defterdarlığa giderek de öğrenebilirsiniz (bence ikinci yolu tercih edin).

Eğer 3. dereceden vergi indirim hakkı elde etmişseniz, erken emeklilik hakkını da elde ettiniz demektir. Artık yeniden rapor vb. işlerle uğraşmayacaksınız. Emeklilik zamanınız geldiğinde (01.09.1993 + 16 yıl= 01.09.2009) ya da işte emekli olmak istediğinizde tek yapmanız gereken şey işyerinize haber edip ardından SGK'na başvurmak. Başvurduğunuzda vergi indirim hakkınızın olduğunu beyan edeceksiniz, onlar da bu yönde işlem yapacak.
Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/eme...basvurusunda-istenilen-evraklar-nelerdir.html

süper ilgilisiniz taktir ve teşekkürlerimi sunarım ayrı ayrı sağolun

şimdi emekli olabiliyormuyum

ben daha önce bu konuyu sormuştum ama birşey farkettim
ben 18,03.1974 doğumlu vergi indiriminde faydalanan %40 raporlu halen çaluşmakta olan bir özürlüyüm pirim gün sayı toplamım 5400 gün.
sigortaya giriş tarihim sigorta kartımda 07,07,1993 fakat pirim ödemelerime internetten bakınca 1993 senesinin eylül ayında başladığını yani 01,09,1993 te başladığını görüyorum
bu benim durumumu nasıl etkiler

nedense giriş tarihimden itibaren 2 ay pirimlerim yatmamış 2 ay sonra pirim ödemem başlamış. emeklilik için hangi tarih baz alınıp müracat edilmeli

lütfen yardım eder misiniz burdan alıcağım bilgiye göre bugün hareket edeceğim. teşekkürler

Sigorta kartınızda yer alan 7.7.1993 sigorta başlangıcınızdır.Prim gününüzde dolduğuna göre emeklilik müracaatı yapabilirsiniz...

şimdi nerden başlamalıyım sizce günüm dolduysa vergi dairesi veya sigorta bunu firmama bildirmezmi

Emekli olup olmaman tamamen senin tasarrufunda,dolayısıyla bunu kimse sana bildirmez...Eğer hak kazandı isen -ki verdiğin bilgilere göre kazanmışsın.- çalıştığın firmanın varsa İK servisine,yoksa muhasebecisine müraacat et.Sana Dilekçe doldurtacaklar,bazı belgeler ekine koyup,bağlı bulunduğun SGK emeklilik servisine müraacat etmen gerekiyor...
FORUM'da bu konu, tecrübe edinmiş bir çok arkadaşımız tarafından çok daha detaylı olarak anlatılmış...İncelersen iyi olur...Yanlış yönlendirmek istemem...Hayırlı olsun...

emekliliğini 01.09.1993 den hesaplaman gerekir.eğer temmuz ayında çalışmış ve günlerin gözükmüyor ise o dönemde çalıştığın işyerine gidip yatırdığı dönemlerin 4 aylıklarını alıp (fotokopisi olur şirket kaşe imza basmalı) ssk götürmen ve bunları işletmen gerekiyor.

Eğer o dönemde çalışmamış isen o zaman 01.09.1993 tarihini baz alıp emeklilik için eylül ayını beklemen gerekecek.

Bu ay emekli oldum fakat maaş bana pek inandırıcı ve doğru gelmedi

1. Emekli olunan kurum: SSK
  2. İlk sigortalı olunan yıl:1993 temmuz
  3. Emeklilik talebinde bulunulan yıl:2009 temmuz
  4. Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: %40
  5. Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: yaşlılık
  6. Çalışma süresince yatırılan toplam prim miktarı:68296,21
  7. Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi: askari ücretin %10 üstünden yatmıştır
  8. Toplam prim gün sayısı : 5267
  9. Şu anda aldığınız emekli maaşı: 667+27=694 tl
  10. Aylık Bağlama Oranı: 61
bu bilgilerle diğer formda karşılaştırmalar yaptım fakat teyit edemedim sayın oturan boğa bana bu konuda yaredımcı olup fikrinizi söylermisiniz
ayrıca özürlülük derecesi maaşı çok etkilermi örneğin aynı şatlar altında derecesi %55-60 olan nın maaşıyla bı fark olurmu
saygılarımla

Kardeş özür derecen çarpan oluyor ve bayağı etkiliyor karşılastır istersen mıktarlarımız hemen hemen yakın

1. Emekli olunan kurum: SSK
  2. İlk sigortalı olunan yıl: 1993
  3. Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 2009 Temmuz
  4. Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: %95
  5. Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: Yaşlılık emekliliği
  6. Çalışma süresince yatırılan toplam prim miktarı: 60.000 tl
  7. Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi: 966 tl
  8. Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 3772 gün
  9. Şu anda aldığınız emekli maaşı: 808.11 tl + ? tl de ek ödeme (50 lira civarı olur dediler
  10. Aylık Bağlama Oranı: 58.90/60.00/30.00

teşekkür ederim bayağ farkediyomuş pirim gün sayım fazla olmasına rağmen bayağdüşük geldi gözüme itiraz etmeme gerek varmı bu konuda muallakta kaldım.teşekkür ederim sağlıklı mutlu günler dilerim

özürlülük oranının emeklilik maaşı hesabında hiçbir etkisi yoktur. Emekli maaşını etkileyen en önemli etkenlerden biri maaş diğeri ise gündür. Bu zamana kadar ki gözlemlerimden edindiğim izlenim; maaşın çok daha fazla etkili olmasıdır.

----------

Ayrıca "Çalışma süresince yatırılan toplam prim miktar" a bakaraktan ve başkaları ile aynı olması hasebi ile bir karşılaştırma yapmak doğru değildir. Bu rakamın yıllara göre dağılımı kişiden kişiye göre farklı olabilir, dolayısı ile maaş hesabını da etkiler.

Üst Alt