Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%41 raporum ile malulen emekli olabilir miyim?

Sivasli

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
1
Merhabalar,

07.01.2011 4a sigorta girisliyim.
1613 gün sigortam var.
Yaş 35. Doğum yılım 07.10.1988.
Engelli raporum %41 sağ bacakta kısalık,sağ ayak bileğinde kireçlenme ve omurilik eğriliği var. Fazla ayakta duramıyorum ve ayak bilegim doğuştan kemik yapısında sıkıntı ve kireçlenme olduğundan çalışmakta güçlük çekiyorum.

Sizce malulen emekli olabilir miyim ? Şuan çalışmıyorum disaridan kendim ödeyip 1800 güne tamamlamak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ?

Teşekkürler.

Sivasli

Malulen emekli olamazsınız. Çünkü %41 rapor buna yetmez. Malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alabilmek lazım.

Emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile gittiğiniz hastaneden SGK Hastalık Listesi'ne göre en az Hafif tanısı alırsanız, 07.01.2011 + 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

bagkur.PNG

Üst Alt