Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%42 raporum var. Tek gözüm görmüyor. Erken emekli olabilir miyim?

ibrahim_yuksel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
site ile yeni tanişip inceledikten sonra bende sorumu sorayım. umarım doğru yerdir.

2001 senesinde Bursa devlet hastanesinden sol gözüm protez olduğu için yani sol göz sıfır görme. %42 özürlü raporu verildi. iş hayatımda hiç bir zaman kullanma gereği duymadım deftardarlığada gitmedim.
ama şimdi işsiz kalınca bunun değerini anladım. araştırmalara başladım. Bu konuda, tecrübeli bir cok arkadaş gördüm. banada yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum.

bu gözle ilgili cetvel benim kafamı karıştırdı. bir cok kişi ile görüştüm. Ankarada bu oran düşer dediler.

sol gözüm hiç görmüyor. sağ gözümde problem yok.

şu anda işsizim. yinede müracat edebilir miyim.

bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

Maalesef bir gözün görmemesi halide verilen rapor %25. ve bu oran sakat statüsünde değerlendirilebilmek için yeterli değil.
2006 yılndan önce tek gözün görmemesi halinde %40 rapor veriliyordu. O zamanlar defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmiş olsaydınız, bugün erken emeklilik hakkınız da olurdu... Ama şimdi, erken emekli olmanız mümkün değil.

Üst Alt