Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4200 prim günü ve %60 rapor ile ne zaman emekli olurum?

Ercannn

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Daha önceden sizlerden bu konu ile alakalı yardım almıştım ( http://www.engelliler.biz/forum/eme...rim-gunum-var-ne-zaman-emekli-olabilirim.html ). Ancak takıldığım bir soru olacak.

Ben 11 Ay 1994 yılında ilk sigortalı olarak çalışmaya başladım. Gerçi bundanda emin değilim. İnternetten sorguladığımda 1994/3 yazıyor. Buna göre oradaki 3'ün üçüncü dönem, bununda 11 ay olduğunu duyuyorum. Yalnış bilgilendiysem uyarın. Bazı arkadaşlarda 3. ay diyince kafam karıştı.
4102 prim günüm ödenmiş. %60 raporluyum (yani 2. derece). Daha önceki yazışmalarımda arkadaşların bazıları bana 15 yılı doldurmam gerektiğini bildirmişti buna göre siğorta başlangıç tarihim 11 ay ise önümüzdeki Kasım ayı emekliliğe başvurmalıyım. Eğer üçüncü ay ise geç bile kaldım.

İkinci çelişkide kaldığım konu, bazı arkadaşlar %60 ikinci derece özürlü olduğumdan yalnış hatırlamıyorsam sigorta başlangıcımdan itibaren 16 yıl 4 ay doldurmam gerektiğini bildiriyorlar. Hangisi doğru çelişkideyim. Beni bu konuyu bilen bir arkadaş bilgilendirirse çok sevinirim.

İzin verirseniz bir soru daha soracağım. Bu konu hakkında daha önceden aşağı yukarı bilgi almıştım. Ancak bayağı zaman geçti ve yeni taze bilgiler oluşmuştur diye sıkılarak tekrar soruyorum. Çalıştığım şirket sigorta pirimlerimizi son 6 yıldır aldığımız ücret üzerinden ödüyor. Brüt toplam bodromda 3.230 YTL gözüküyor. Buna bağlı olarak alacağım emekli maaşı ortalama ne rakkamda olabilir.

Sorularıma cevap vereceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgili Ercan.
İşe giriş tarihiniz 01.11.1994.
%60 olarak vergi indirimi hakkı elde etmişseniz 16 yıl 4 ay süre ve 3760 prim gün sayısı şartına tabisiniz.
Prim şartı tamam ama süre için beklemek zorundasınız.
01.03.2011 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Şu an emekli olsanız 145.000 tl prime esas kazancınıza bakarsak 1200 tl civarı maaş alabilirsiniz.Tabi bu sadece tahmin.

Ufukalp gerekli açıklamları yapmış.Bende sadece konuya ilavaten;1994'te 11 ay çalışmanız değil,2 ay çalışmanız bulunmakta.İşe giriş tarihiniz 01/11/ 1994 görünmekte.Yaşınızı yazmamışsınız.O dönemde 18 yaşınızı doldurmamışsanız prim günleriniz sayılmamakta.yok 18 yaşınızı doldurup giriş tarihiniz daha önceyse,kayıp günleriniz için, Sosyal Güvenlik Kurumuna yeniden başvuru yapmanız gerekmektedir.

Ercan ssk da 1975 doğumlu görünüyor,sigorta başlangıcında 18 yaşından büyük,o konuda sorun yok.
Ama kendisi kayıp :)

Kusura bakmayın Arkadaşlar,

Ancak girebildim internete. Evet 12.08.1975 doğumluyum. Orada 1994/3 yazdığı için hep 1994 üçüncü ay işe giriş tarihim olduğuna inanmak istedim. Şimdi ben Ufukalp arkadaşın yazdığı gibi 01.03.2011 tarihindemi emekli olucam... :((

Roman72 arkadaşım, kayıp günleriniz için sosyal güvenlik kuruluna baş vurmam
gerektiğini bildirmişsiniz. Bu konuyu anlayamadım. Biraz açıklayabilirmisin?

Bugün Bahçelievler İl sosyal hizmetler ek binasından 12 haziran günü başvurduğum özürlü kartımı aldım. Bu kartın bana nerelerde lazım olacağını bildirirmisiniz? Avantajları nelerdir. Karaköyden otobüslerde kullanılan özürlü kartını almıştım. Bunuda almam gerektiğini söylediler. Ama ne işe yaradığını bilmiyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Ercan Kardeş,ne kalmış şurada yüzmüş kuyruğuna getirmişsin neden üzülüyorsun?
1994/3 demek 1994 yılının üçüncü dönemi demektir.Eskiden ssk ya sigorta prim bildirimleri dörder aylık 3 dönem halinde yapılırdı.İşe girdiğiniz 1 Kasım son 4 aylık dilimde oldugundan 1994/3 olarak geçmektedir.Sanırım aydınlatıcı oldu.
Ercan Kardeş,Karaköy'den özürlü kartımı almıştım dediğine göre İstanbul'dasın sanırım.
Beyazkartını almışsın ya önemli olan o.
Özürlü kimlik kartı sadece cüzdanında taşımak içindir. :)
İnan dişe dokunur bir kullanım alanı yok.

Ufukalp cevapların için teşekkürler arkadaşım. Daha önceden yazıştığımda sigortamız aldığımız ücretten ödendiği için 1.800 civarı alırsınız denmişti. Şimdi 1.200 civarı denildi. Bir daha sormayacağım sordukça aşağı düşüyor... :)) Bu neye göre hesaplanıyor acaba. Bodromdaki bürüt maaş 3.600 TL ciavarı. Yani yanılmıyorsam tavana yakın. Acaba tavandan ödeyenlar en yüksek emekli maaşı kaç para alıyor.

Bu arada sizdemi İstanbullusunuz?

Ercan Kardeş,
İsterim ki çok çok fazla alasınız.
Ama gerçekçi olursak 1.800 tl gibi bir rakam mümkün değil.Hadi gül hatırınıza 1.300 desek bile arada bayağı bir fark kalıyor :)
Ben İzmir'deyim,ancak geçen yıl Ağustos ayına kadar 22 yıl İstanbul'da yaşadım.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden emekli oldum.Bahçelievler sosyal hizmetlerden kart aldığınıza göre size yakın ikamet ettim Güngören'de,hala evim var orada ve kirada.

İlk girişiniz ve daha önceki primleriniz görünmuyorsa,ilk girişinizi ispat etmek ve kayıp olan primlerinizi tespit etmek için sosyal güvenlik kurumuna başvuruda bulunmanızı önerdim.Şu anda görünen girişiniz doğruysa herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Arkadaşlar Merhaba,

Ben çok vefasız kaldım, işim düşünce siteye girip sizlere sorularımı soruyorum. Teşekkür ederimki sizlerde sıkılmadan herkezi aydınlatıyorsunuz.

Yukarıdaki eski tarihli yazılardan da anlaşılacağı gibi ben 01.03.2011 tarihinde emekli olacağım hesaplanmıştı. Ve bu hesaba göre benim 38 günüm kaldı.
Bilindiği üzere zırt pırt yasalar çıkıyor benim bu durumumu menfi etkeleyecek bir yasa çıkmadı değil mi? Her şey yolunda mı emekli olabilecek miyim.

Vefasız arkadaşınıza yazacağınız cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bir değişiklik söz konusu değil. Sen geri sayıma devam et... :)

38 günmü?bana öyle geliyorki(çok fazla bilmem ama)ufukalp'in dediği doğru yani 94/3 demek ve sen 2011 kasımdan önce emekli olamazsın...bunu neden yazdım seninle şartlarımız aynı gibi bende 94 kasım 4 girişliyim ve sgk sitesindede girere girmez ilk 27 günüm yatmış gözüküyor ayrıca doğum tarihimde 1975 eee ben kendimi(tabi%40 alabilseydim)2011 kasımdan itibaren emekli olabilir diye biliyorum ama yanlışmı...bence değil doğrusubu..çünkü bülent abiyede daha önce sormuştum...yanlış anlama ama biraz daha geri sayıcan galiba... :)

bu arada yukarıdaki yazıyı %60 ankara gidip kaç olarak onaylancağını bilmediğim için yazdım...yani senin oranın onaylanmış %60 ise şartların başka olabilir yani bir alt grupsundur.kesin o zaman daha erken oluyorsun sanırım...
ayrıca ıcd kullanımına neden gerek gördüler tam olarak kalple ne gibi sorunların var yazarmısın...bende kalp ve tansiyon hastasıyımda..acaba ıcd kullanmaya beloc tarsı ilaçlarmı sebep oldu...yani kalbin zayıfladı?

Üst Alt