Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%43 raporum var. Bir hastalığım daha çıktı. Emekli olabilir miyim?

duro3535

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Merhaba, %43 raporum var 4400 günüm var şu an 20 yillik sigorta günümü doldurmayı bekliyorum 5 yılım var. fakat 6 aydır kronik ürtiker ile basım dertte raporuma ürtikeri eklersem malulen emekli olma şansım olacak gibi. Acaba normal emeklilik ve malulen emeklilik arasında maaş açısından fark var mıdır? Ve emekli maaşını nasıl hesaplatabilirim? Şimdiden teşekkür ederim

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Merhaba arkadaşlar

ben 2006 da askere gittim
4 Eylül 2008 de ilk sigorta girişim oldu
tip1 diyabet ve haşimatodan %43 sürekli raporum var
normalde 2028 emeklilik tarihim görünüyor askerliği borçlanabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler

duro3535

Evet, askerlik yaptığınız gün kadar borçlanıp sigorta başlangıcınızı o gün kadar geriye çekebilirsiniz.

Vergi indirimi ile sorunsuz engelli emekliliği hakkım

Merhaba,

04.09.2008 özel sektör SGK girişliyim
2021 temmuz ayında tip1 diyabet+haşimato teşhisi kondu yıllar öncesinden de vitiligo hastalığım mevcut 2021 kasım ayında tip1 diyabet+haşimato+vitiligodan %43 süresiz engelli raporu aldım
2022 Ocak ayında vergi indirimine başvurdum süresiz olarak olumlu sonuçlandı ve işyerine gönderildi
şu an 4664 gün sigortam var.

20 yılı doldurduğum da başvuru yaparken herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım, rapor yenilemesi ya da Ankara'dan dönenler olduğunu okuyorum. Vergi indiriminin suresiz olmasi bu durumda işime yarar mı ?
Bir de askerlik borçlanması mümkün mü engelli başvurusunda şimdiden teşekkürler

duro3535

İlk sigortalılığınız 1 Ekim 2008'den önce olduğu için ve emeklilik 4a statüsünde olacağı için elde edilen vergi indirim hakkı size erken Yaşlılık emekliliği hakkı doğurur. İlerde emeklilik için yeni rapor almanıza gerek olmayacak.
Ama dikkat! Ne amaçla olursa olsun yeni -ve düşük oranlığ rapor alamayın. Yoksa sgk kontrol muayenesine çağırır.

Üst Alt