Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4394 prim günü ve %46 rapor ile emeklilik?

blackman34

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
Bir arkadasımın ssk bilgileri asagıdaki gibidir, emeklilik bilgilerini ögrenebilir miyiz?

dogum tarihi:16-07-1976
ilk işe giriş tarihi:01/12/1995
prim gün sayısı:4394
yatırılan prim miktarı:57.807,29
engel oranı: %46
vergi indirimi: basvurdu, sonucu bekliyor...

Arkadaslar bu bilgilere göre vergi indirimi alması durumunda ne zaman emekli olur ve ne kadar emekli maası alabilir?

3. dereceden vergi indirim hakkı elde edeceğini varsayarak: (01/12/1995 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prim ile emekliliği hak eder.

simdi blackman34în bahsettiği o arkadas benim. kusura bakmayım anca uye olabildim
benim sorularım:

1- bu sartlarda emekli olunca ben malulen emekli olmus oluyor?
2- alacagım emekli maası ne kadar olabilir.
3- malulen emekli olunca yuzde 70 kesıntılı alırmısım emekli maasımı deddi bana bu nekadar dogru dogruysa neden kesılır?
4- emekli olduktan sonra tekrar bır yerde calısabılır mıyım?
5-emerkli olunca sgk dan aldıgım ilaclarımı almamda sorun yasar mıyım?

teşekkur ederim.

1- Malulen değil, Yaşlılık emekliiliğinden yararlanacaksınız.
2- Emekli maaşınız çalışırken aldığınız brüt maaşa vb. bir sürü kritere bağlı. Emsal olabilecek bilgiler: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html
3- Sallamış.
4- Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyerek evet, çalışabilirsiniz.
5- Elbette. Emekli olduğunuzda da tüm sağlık güvenceniz aynı şekilde devam eder.

Üst Alt