Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
44 derecede skolyozum var. Ameliyat olmak istiyorum..?
arkadaşlar ben skolyoz hastasıym sırtımdaki derece 44 .artık ameliyat olmak istiyorum sırtım günlük hayatta bana çok sıkıntı çektiriyor.ne olur bir yol gösterin
merhaba ben fizyoterapist ahmet baş
skolyoz konusunda yapman gereken ilk şey skolyoz egzersizlerini uygulamak. eğer ameliyat olmaya karar verdiysen operasyonun daha kolay geçmesi için de egzersiz yapmalısın.
eğer 0-20 derece arası ise egzersiz 20-40 derece arası ise skolyoz korsesi ve egzersiz 50 üzeri ise ameliyat tedavi yöntemleridir.
Egzersizler konusunda Fizyoterapiste başvurmalisinn skolyoz. Com tr adresinden bakabilirsin skolyozuna göre yapmalısın twitterdan Facebook tan takip et SKolyoz ile Yaşam gurubundan
Benim de 45 dereceydi. İlerlemeden önce 1 sene kadar korse kullandım ama sonra yanlış korseyi verdiklerini ve hiçbir işe yaramadığını öğrendim. Derecesi de ilerlemişti tabii. Bu yaz ameliyatımı oldum kurtuldum. Ağrısı bir yana en çok görüntü olarak sıkıntı çekiyordum. Zaten olmadığım takdirde derece ilerledikçe iç organlara baskı yapacağını söylediklerinde gözüm iyice korkmuştu. Toplasan 1 ay sıkıntı çekiyorsun. Şu an çok rahatım ve hayatıma eski düzenimle devam ediyorum. Ağır kaldırmama dışında hareket kısıtlaması pek yok ama kendine dikkat etmen gerek elbette. Kafanda belirlediğin bir hoca yoksa eğer Alparslan Şenköylü'yü öneririm. Çok geçmiş olsun..