Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

45 Lira İçin Hapse Atıldı

UTOPYA

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ankara’da geçirdiği bir trafik kazası sonucu felç ve kör olan 61 yaşındaki Dursun Erselligil ödemediği 45 liralık su faturası yüzünden hapse girdi Okuma-yazması olmayan Ersellligil, hakkında davca açıldığını da duruşma günü öğrenmişti. Yaşlı adam polisin yardımıyla araca bindirilip cezaevine götürüldü.

Ankara’nın gecekondu semti Yenidoğan’da eşi Zeynep Erselligil ile birlikte oturan 61 yaşındaki Dursun Erselligil, bir kaç yıl öncesine kadar hamallık yaparak geçiniyordu, ancak geçirdiği kaza sonucu kör ve felç oldu. Okuma-yazması olmayan karı-kocaya 45 TL’lik su faturası geldi.

Posta Gazetesi’nden Türker Karapınar’ın haberine göre; Yaşlı çiftin faturadan haberi olmadı. Borç ödenmeyince ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) ekipleri bir sabah eve gelip ailenin su sayacını söküp gitti.

9 GÜN HAPİS CEZASI ALDI

Dursun Erselligil’e kaçak su kullanmaktan dava açıldı. 25 Şubat’ta eve polis geldi. Polis yardımıyla mahkemeye götürülen Dursun Erselligil 6 ay hapis ve 990 TL para cezasına çarptırıldı.

İtiraz süresi dolduğu için karar kesinleşmişti. Hakim cezayı 9 güne indirdi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Dursun Erselligil herkesin şaşkın bakışları arasında Sincan L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Kaynak:Hürriyet

[/SIZE][/FONT]

Çok üzücü bir olay. 45 lira için yazık. Hiçmi ödeyecek bir yardım sever çıkmamış. Allah yardımcısı olsun.

evet bu haberi izlemiştim.izlerken bende ne adalet demiştim.bazen şu ülkeyi dolandıranlara kızmıyorum desem yeri var ama işte olmuyor.olan böyle garibana oluyor.burası türkiye.güçlü olacaksın yoksa ezilmeye mahkumsun.

yazık ya nasıl bi devlette yaşıyoruz..sen otur biz ödeyelim denmesi gereken yerde gercekten yazık.!! arkadasında dediği gibi burası TÜRKİYE..

Arkadaşlar lazım deyil yaa eğer böyle yaşayacaksak bu ülke yerin dibine batsın iş deriz iş vermezler maaş deriz üç kuruş verirler onunda hesabını yaparlar Allaha şükürler olsunki garibanın yanında ALLAH var.. başka bişey demiyorum..

Melih GÖKÇEK'e 45 liralık bi çiçek göndersek diyorum utanırmı acaba

Gerçekten çok düşündürücü bir olay nasıl bir ülkede yaşıyoruz
hanı sosyal adalet,hani eşitlik.magduru magdur etmek,ezileni ezmek mi yazıklar olsun bu
zihniyete.Allah sonumuzu hayır etsin .....

Ahmet abi hiç kusura bakmaaaaa . . Bunun a partisini b partisini karalamakla hiç alakası yok lütfen olayı çarpıtma . .

61 yaşında felç geçirmiş tekerlekli sandalyede gözleri görmeyen bi insanın faturasını ödemedi diye su sayacını söktüren hakim mi ? Bu kişinin özürlü olduğunu o vicdansız melih gökçek bilmiyomuyduda mahkemelere düşmesine 6 ay hapis 990 tl para cezası almasına mani oldu . . Abi allahını seversen ne kaçak kullanılması adamlar gelip sökmüşler su sayacını 2010'un Türkiyesinde sen utanmıyosan vatandaşının su sayacını sökmeye vatandaş ne yapsın.

Lütfen abi olayı çarpıtmayalım a partisi b partisi değil olay. Olay vicdan olayı umarım dilerim yaradanım o melih gökçeğin en sevdiği en canı ciğeri olan bi yakınının başına böyle bi durum verirde o yaptığı vicdansızlığı anlar.

ZATEN HEP O ÖZELLEŞTİRMELER DEĞİLMİ BİZİ BU HALE GETİREN ORAMIZI BURAMIZI ÖZELLEŞTİRE ÖZELLEŞTİRE EPEY Bİ ÖZEL OLDUK NE KADAR ÖZELİZ ORTADA 61 YAŞINDA FELÇ GEÇİRMİŞ Bİ İNSANI ACIMADAN HAPSE ATABİLECEK KADAR ÖZELİZ ALLAH BELALARINI VERSİN İNŞALLAH . .

hakim kanunları uygular Ahmet Bey...
öncelikle adliyeye ve oradan mahkemeye sevki kim yapmış bunu konuşmak gerekir, değil mi..

ben daha önce elektrık yüzünden hapse atılanı duydum ama, kaçak sudan dolayı ilk defa görüyorum. haberde bir eksiklik olmasın.

İster oğlu olsun ister kızı ne olursa olsun adam hem engelli hem görmüyor hemde yaşlı katil olmamış hırsızlık yapmamış ahlaksızlık yapmamış nedir yani bu ülkede hiçmi kaçak su ve elektrik tüketilmedi milyarlar değerinde üstelik onlara bişeyler yapılamamışta bu amcayımı görmüşler hiç hoş olmamış kardeşim..tamam kanunun kestiği parmak acımaz devlet ve kanun olmalı ama bu kadarda deyil arkadaşım..

Arkadaşlar haberi bir kez daha okuyunnnnn lütfennnn bu adam kaçak su kullanmamış, su sayacı sökülmüş o şekilde kullanmış bundan dolayı kaçak su kullanmakla suçlanmış. Sayacı söken kim ? Kaçak su kullanmakla suçlayan kim ? yaw bune pehriz bu ne turşu suyu böyle bişey varmı yaa sen adamın su sayacını sök ondan sonrada adamı kaçak su kullanmakla suçla olacak işmi bu şimdi.

Vicdan yaaa vicdannn bırakın hakimi savcıyı mahkemeyi kararı iş oralara gelene kadar neler neler var. O Melih Gökçek özürlü özürsüz vatandaşından bi haberse hakim idam verse nolur müebbet verse nolur. Sen koskaca Ankara gibi Başkent Bürokrasi Büyük Şehir Belediye Başkanı ol fakat başkanı olduğun şehrin engellisinden engelsizinden bi haber ol. Tamam hepsini bilemeyebilir hepsini tespit edemeyebilir. Bu su sayacını sökmeye gidenlerdemi görmediler o evde yaşayanlardan engelli olduğunu.

Bi dakika sadece bi dakika o yaşlı adamcağızın yerine koyun kendinizi sadece bi dakika kendi başınıza böyle bi olayın geldiğini düşünün bakim o zaman neler düşüneceksiniz. Yine a partim b partim mi diyeceksiniz yoksa mevcut yönetime lanetmi edeceksiniz.

Yazıklar olsun diyorum başkada bişey demiyorum.

İnsanların partiler yüzünden gözleri kör olmamalı...

Doğru söyledin Devrim...

yazılanları hayretler içerisinde okuyorum :eek::eek: tıpkı böyle oldum gözlerim yuvalarından fırlayacak gibi oldu. Arkadaşlar nedir bu siyaset merağınız sizin? Adamın birinin belediyeye 45 TL su borcu olacak ödemeyecek Belediyenin görevi ne? Su Sayacanı söküp gitmek değilmi? Peki vatandaşın görevi ne burada? harcadığı suyun tutarını ödemek değilmi? su saati yok sen kullan babam kullan peki o zaman tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiş olmuyormu? bakın bunları yazıtorum diye kimse bana AKP sempatizanı falan demeyede kalkmasın benim ne kadar AKP düşmanı olduğumu Ahmet Ermiş kardeşim bilir burada siyasetten çok konuşulacak olan Ahmet kardeşiminde dediği gibi o adamın oğlunun ilgisizliği nasılsa tv ya çıktı ya gazetelere çıktı ya yakında dizide de oynar bu oğlan tövbe tövbe ya Arkadaşlar kim ne derse desin bu devlette yaşıyorsak bu devlette ekmek yiyorsak su içiyorsak maaş alıyorsak kusura bakmayın ama tükettiğimiz elektriğinde suyunda yada diğer tüketim maddelerininde parasını paşa paşa ödemekle yükümlüyüz bu a kişisi b kişisi için ayrı ayrı olmamalı nasıl bir markete gittiğinizde aldığınız ekmeğin parasını paşa paşa ödüyorsan kullandığın suyunda faturasını paşa paşa ödeyeceksin yok ödememmi diyorsun o zaman evinin bahçesine kuyu açtıracaksın o belediye o suyu evlere getirmek için kaç para harcıyor hiç onu düşündünüzmü? bu paralar nereden çıkacak o işçilerin paraları nereden çıkacak? zaten engelli olduğumuz için indirimli su tüketme hakkımız yokmu? sağlamda olsa engellide olsa her vatandaş aldığı hizmetin bedelini ödemekle yükümlüdür iki iki daha dört eder bu kadar... :mad::mad::mad:

Siyasetin S sini bilmiyosunuz siyaset yapmakla itham ediyosunuz, ben a partisine veya b partisine bişeymi dedim güzel kardeşim. Benim suçladığım kişi Melih Gökçek'tir ilgisizliğinden ötürü kesinlikle suçludur. Lütfen siyaset yapıyosunuz deyip olaya farklı bi boyut kazandırmaya çalışmayın. Benim siyaset filan yaptığım yok hoş yorumlarımın hepsi burda tekrar okuyun herhangi bi parti ismi telafuz etmişmiyim etmemişsem olayı farklılaştırmaya çalışmayın.

Kör ve felçli vatandaş tahliye oldu

[SIZE=2]Ankara'da yaşayan 61 yaşındaki kör ve felçli Dursun Erselligil, ödeyemediği 45 TL'lik su faturası nedeniyle hapiste yattı. Borcu karşılığında 4 gün yattığı cezaevinden ambulansla tahliye olan engelli vatandaş, evinde gözyaşlarıyla karşılandı.[/SIZE]
[SIZE=2]Ankara'da yaşanan traji komik olay, Altındağ ilçesinin Yenidoğan semtinde oturan Erselligil'in 45 TL'lik su faturası borcunu ödememesiyle başladı. Mahkeme 61 yaşındaki kör ve felçli Erselligil'i 4 gün hapse mahkum etti. Engelli ve yaşlı olan Erselligil, cezasını çekmesinin ardından Sincan L Tipi Cezaevi'den ambulansla tahliye edildi. [/SIZE]

[SIZE=2]Evinde hüzün ve sevinçle karşılanan Erselligil'in üzgün olduğu görüldü. Yaşlı ve engelli Erselligil'in torunu da gözyaşlarına hakim olamadı. Hem felç hem de kör olan Dursun Erselligil, ceza koğuşunda zorluk çektiğini ve mahkumların kendisine sahip çıkığını ifade etti.[/SIZE]

[SIZE=2]Cezaevinde savcıya dilekçe vermesine rağmen savcının kendisiyle görüşmediğini belirten Erselligil, "Aramızda çürük elmalar çok. Daha sonra konuşacağım. Ankara valisiyle de görüşeceğim." diye konuştu. [/SIZE][SIZE=2]Eşinin tahliye olmasına sevindiğini söyleyen 25 yıllık eşi Zeynep Erselligil de "Çok mutluyum, cezaevinde biraz hastalanmış üzüldüm." dedi.[/SIZE]

Zaman

5 günlük cezanın ardından Dursun dede konuştu

5-gunluk-cezanin-ardindan-dursun-dede-konustu-535506.Jpeg

Ankara'da ödemediği 45 TL su faturası yüzünden cezaevine giren 61 yaşındaki Dursun Erselligil, 5 gün cezaevinde kaldıktan sonra dün tahliye oldu.

Geçirdiği trafik kazası sonucu felç geçiren ve kör olan Erselligil, "Cezaevinde kimse benimle ilgilenmedi. Zor şartlarda yaşadım. Sadece mahkumlar yardımcı oldu" dedi.

Eşi Zeynep Erselligil, "Cezaevinde biraz hastalanmış üzüldüm" dedi Altındağ İlçesi gecekondu semti Yenidoğan'da eşi Zeynep Erselligil ile birlikte oturan felçli ve kör olan 61 yaşındaki Dursun Erselligil, ödemediği 45 liralık su faturası yüzünden mahkum oldu. Okuma-yazması olmadığı için hakkında dava açıldığını da duruşma günü öğrenen Erseligil, fatura borcunu ödenmeyince ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) ekipleri bir sabah evine gelip su sayacını söktü. Bunun üzerine de Erselligil'e kaçak su kullanmaktan dava açıldı ve 25 Şubat'ta eve gelen polis tarafından adliyeye götürüldü.

Polis yardımıyla mahkemeye götürülen Dursun Erselligil 6 ay hapis ve 990 TL para cezasına çarptırıldı ve itiraz süresi dolduğu için karar kesinleşti. Hakimin cezayı 9 güne indirmesi üzerine Erselligil, tekerlekli sandalyeyle Sincan L Tipi Cezaevi cezaevi'ne konuldu.

CEZAEVİNDE 5 GÜN Erselligil, cezaevinde 5 gün kaldıktan sonra dün tahliye edildi. Cezaevi önünde bekleyen oğlu Cihan Erselligil tarafından alınan Erselligil evlerine götürüldü. Yenidoğan Semti'ndeki evinde sevinçle karşılanan Erselligil'in üzgün olduğu görüldü Cezaevinde 5 günü çok zor şartlar altında geçirdiğini kaydeden Erselligil, şöyle konuştu: "Hasta olduğum için cezaevindeki revire götürüleceğimi düşünüyordum. Ancak beni koğuşa koydular ve hiç bir görevli yardımcı olmadı. Çok zor şartlar altında 5 gün geçirdim, doktor istedim ama cezaevi doktoru bile gelip görmedi. Mahkumlardan Allah razı olsun bana çok yardımcı oldular. Mahkumların yardımıyla yemek yiyip, ihtiyaçlarımı giderdim. Allah kimsenin başına böyle bir olay vermesin. Benim gibi yaşlı başlı sakat bir insandan ne istediler. Bu ülkede cezaevine koyacak tek suçlu olarak beni mi gördüler." Babasının bir kaç yıl öncesine kadar hamallık yaparak geçindiğini ve geçirdiği kaza sonucu kör ve felç olduğunu kaydeden oğlu Cihan Erselligil ise, şöyle konuştu: "Yaşlı ve engelli bir insanı cezaevine koymak kime ne fayda sağladı. 45 liralık bir su faturası yüzünde babama yapılanlar insanın içini acıtıyor. Memlekette hırsızlar, suçlular dışarıda gezerken devletin gücü kör ve engelli birisine yetiyor. Banka soyanlar, devleti hortumlayanlar dışarda beyefendi gibi gezinirken gücümüz yaşlı ve sakat bir insana yetiyor. Herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum" Eşinin tahliye olmasına sevindiğini söyleyen 25 yıllık eşi Zeynep Erselligil de "Çok mutluyum,cezaevinde biraz hastalanmış üzüldüm." dedi.

Milliyet

Bende akşam haberlerinde gördüm Dursun Dedenin tahliye olduğunu:mad: devlete olan hapis cezasını ödemiş, ancak su borcu olan 45 TL, faiziyle 900 TL 4 taksitte ödenecekmiş:mad:
Bu saatte forumları gezerken 'Yerel Yönetimler' de arkadaşımız sicko6'nın 08.02.2010 tarihli başlığına takıldı gözüm : Ankarada ASKİ engellilere % 90 su faturasında indirim uyguluyor, bu ne yaman çelişkidir böyle:mad:
Sözün bittiği yer benim için bu saatte, umarım yarın bu konu ile ilgili çok görüş bildireceğiz.

adminbozkurt adlı üye arkadaşımız dursun amcaya git bir tepikte sen at için rahatlasın hadi kardeşim karnının şişi insin bee demi..one öle 45 tl yi ödememiş o ceza az dursun amcaya sana göre müheppet olmalı 45 tl ödememiş kırrrkk beşş bu para Ankara belediyesini bayağı bi mağdur bırakır evet türkiyenin medari iftarı olan sanatçımız Tarkan göz altına alınır uyuşturucu yüzünden sanatçımıza özel muamele ama bu dursun amca senin dediğin gibi işte a vatandaş b vatandaş Tarkan burda hangi alfabeye giriyor bilen varmı Allah aşkına arkadaşım biraz elini vicdanına koy oğlu varmış olsa ne çıkacak olmasa oğlu sahip çıkmadıysa devlet sahip çıkaydı ayağımıza kadar su getiriyor diye mahkummu olacaz iyi düşünün bence...

Üst Alt