Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporla emekli olmak için Bağ-kur'a başvurdum..?

sırdaş

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
bu soru arkadaşıma aittir bilgisi olan varsa cevaplayabilir mi?:

Degerli arkadaşlar,ben 765 gün sigortalı 16 yıl 9 ay bagkurlu devlete borcunu ödeyen özürlü bir vatandaşım.
yeni çıkan yasya dayanarak erken emeklilik için bagkura başvurdum. üniverdite hastanesindan yüzde 45 bendesel kayıp özür raporu aldım. rapor bagkura iletild, sonucu merakla bekliyorum.
çünkü lışamıyorum. artık üzürüm... daima karşıma çıkıyor artık bana yardımcı olur sanız memnun olurum.

bu durumda erken emeklilikten ve yardımlardan yararlanabilir miyim?

işgücü kaybı cetveli'ne göre %40 ile %49 arasında işgücü kaybınızın olduğunu kurum sağlık kurulu onaylayacak ve en az 18 yıldan beri sigortanız ve 4680 gün priminiz de varsa, emekli edileceksiniz.
İşlem 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca yapılıyor ise, bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum.

Üst Alt