Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporum, 4600 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

burakreis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
11.10.1971 doğumluyum özel bir şirkette çalışıyorum. sigorta başlangıcım 15.01.1999 4600 gün prim ödemem var işe girdikten sonra rahatsızlanarak özür raporu ve vergi indirimi aldım.özür oranı % 45 ne zaman emekli olabilirim,bilgi verebilecek olanlara teşekkür ederim.

3.derece vergi indirim hakkı ile 18 yıl 4080 güne tabisiniz.
15.01.1999+ 18 : 16.01.2017 tarihinde kuruma emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.

ancak doguştan degilde sigorta başlangıcından sonradan özürlü olanlar farklı diye duymuştum.

Eğer sigortalı olduktan sonra % 60 ve üzeri rapor alacak derecede işgücü kaybı oluşsaydı, o zaman malulen emeklilik söz konusu olurdu. Ama % 60'ın altındaki oranla malulen emeklilik mümkün değil.

Yukarıda İlker'İn yazdığı şartlarda defterdarlıktan elde ettiğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız

2008_oncesi.PNG

Üst Alt