Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporum, 5700 gün primim var. Ne zaman emekli olurum?

dalyan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamun aleykum arkadaslar sizin bilginize ihtıyacım var yardımcı olursanız sevınırım ben yuzde45 raporluyum işe baslangıc tarıhım 1990 vergı ındırımınden yararlanamadıgımdan emeklı olamıyorum yasım 48 prım sayım 5700 emeklılık ıcın yazdıgım dılekcede bana yazılan yazıda vergı ındırımınden yararlanamadımdan dolayı emeklı olamadıgım solenıyor ne yapmaam lazım tesekkur ederım

Vergi indirim hakkını elde edemezseniz, %40 ve üzeri işgücü kaybını belgeleyemezseniz, varolan mevzuata göre, sakat statüsünde erken emekli olamazsınız maalesef.

yani vergi indirimi alabilmek için ne yapmak lacım calıstıgım yer yapmıyo???

arkadaslar bugun muhasebecının yanına gıttım derdımı anlattım %45 raporum oldugunu soledım kulagım duymuyor bobregımde eksıklık var bana dedıgın senı kandırmıslar sakat sıgortası olmadıgı için emeklı olamıyorurmusum yarın deftarlık gelır mudurlugune gıdip dılekce verecm ondan sonra rapor yenılenecekmıs buna mutakıpen 2 ay ıcınde emeklı olacakmısm 5700 prım ım var yanı normal emeklılıgıde doldurdum hakkımızda hayırlısı yınede bılgısı olan arkadaslar varsa daha ayrıntılı konusmak ısterım normal olarak beklersem daha 4 sene var

Her halukarda şu anda %40 ve üzerinde işgücü kaybınızın olduğunu yeni bir sağlık kurulu raporuyla belgelemeniz istenecek. Belgelediğinizde, erken emekli olabilirsiniz

cok tesekkür ederim yardımcı oldugunuz icin darısı olamayanlar icin olsun

Aşağıdaki dilekçe ve belgelerle;

illerde Defterdarlık Gelir Müdürlüğüne, bağımsız Vergi Dairesi bulunan ilçelerde Vergi Dairesi Müdürlüğüne, diğer ilçelerde Malmüdürlüğüne başvurulması gerekmektedir.Burda işverenden çalıştığınıza dair sadece hizmet belgesi alacaksınız.
Vasıtasız Vergiler Gelir Müdürlüğü :

…………………………………………………………………..’nda görev yapmaktayım. Bakmakla yükümlü bulunduğum………………………………………...rahatsızlığı/rahatsızlığım nedeniyle 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 31’inci maddesi gereğince sakatlık indiriminden yararlanabilmem için gereğinin yapılmasını arz ederim. …../…../…….

Adı Soyadı
İmza

Tel : (Ev)
(İş)
a) Çalıştığı işyerinden alacağı hizmet erbabı olduğunu gösterir belge,
b) Nüfus cüzdanı örneği ve üç adet fotoğraf.

Üst Alt