Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 Raporum var. Malulen emeklilik ve normal emeklilik arasındaki fark nedir?

MHMTea

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

%45 Özürlü raporum var,şu anda bir fabrikada özürlü personel kontenjanında çalışıyorum.12.02.2000 sigörta girişim ve 1700 gün ödenmiş primim var.

Malulen emekli olunduğu zaman normal emeklilere göre daha düşük emekli maaşı alındığını duydum,bu doğrumudur.Bu nedenle raporumu vergi indirimi için Ankara'ya göndermediö.Dolması gereken 4100 prim dolduğu zaman emekli olmak bizim şahsi kararımızmıdır yoksa hemen emekli yapılıyormu.Benim 4100 günüm dolduktan sonra ve şirketim beni çalıştırdıktan sonra ben istediğim zaman emekli olabiliyormuyum(Örn:6000 gün)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar...

Mehmet yinede başkalarına sorman kaydıyla şöyle derim.Eğer işin seni rahatsız etmiyosa prim gün sayını yükselt.Bu tazminatına ve maaşına da yansır.selamlar

Anlamsız;

İşim beni rahatsız etmiyor çok şükür o yönden bi sıkıntım yok.peki biz şuanda normal çalışan statüsündemiyiz yani bende diyelimki 7000 günü doldurduktan sonra emekli olmak istesem 7000 gün şirketim çalışmama izin verse normal malulen değilde normal emekli gibimi oluyorum.yani malulende olsa normal çalışanda olsa alacağı emekli maaşı çalıştığı gün sayısı ve aldığı ücrete göremi belirleniyor?

Mehmet tabiki prim gün sayısı önemli.Çalıştığın yıla göre ihbar ve kdem tazminatı alırsın.Ve çalıştığın yıla göre maaş alırsın.Ben devlet kurumundayım.Mesela bizde engelli olan arkadaşlar var 15 yıl üzerinden emekli olabildikleri halde şu an 25 yıllık olan ve hala çalışan var.Yinede daha iyi bilen birileri çıkabilir.Bu sadece benim düşüncem ve bizim kurumdaki uygulama.selamlar

Her şeyden önce malulen edeğil, erken yaşlılık emekliliğinden bahsedilebilir. %45 raporla malulen emekli olunamaz zira...
Siz defterdarlıktan sakatlık indirimi elde edip (12.02.2000 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekli olabilirsiniz ancak.

Emekli statüsünde çalışmak veya sakatlık indirimi elde etmek size hiç bir dezavantaj getirmez. Prim gününüz dolduğunda emekli olup olmamak da size kalmış birşey. Sakatlık indirimi elde ettiniz diye gün dolunca emekli olacaksınız diye bir şey yok. İsterseniz sakat olmayanlar gibi uzun prim ödeyip emekli olabilirsiniz...
Erken emekli olmak bence daha avantajlıdır. Öyle ya, erkenden emekli maaşını cebe koymak var...

Üst Alt