Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4500 pirim günü, 2001 işe giriş ve kalp pili sebebiyle emeklilik koşullarım nedir?

yusufatik16

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar
İcd kalp pili hastasıyım yaşım 40 kalp pili öncesi ablasyon uygulandı
Malul işlemleri için heyete başvurdum ama malul olma kararı verilmedi
Şimdi rahatsızlıklarım şunlar;

*Sağ kol karpal tünel sendromu
*İskelet sistemde minimal skolyoz (asker kokenliyim paraşüt atlayışı esnasında oldu)
*Boyun fıtığı ve bel fıtığı
*Ablasyon
*Kalıcı kalp pili

Aktif gün prim sayım 4500 sigorta giriş 2001

Engelli raporu için müracaat etmedim eğer edersem bu şartlar altında emekli olabilir miyim ?
Yardımcı olursanız sevinirim

yusufatik16

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Doğum tarihim 09.01.1983
Sigorta başlangıç emekli sandığı 1 Eylül 2001
6 yıl 8 ay aktif emekli sandığı toplam 4500 gün kalanı SSK
Oran cetvelinizi açamadım ama ortalama baaltazard formülüne göre 40 -45 arası çıkıyor
Defterdarlığa hiç muracat etmedim.
OturanBoğa

yusufatik16

4 a statüsünde emekli olacaksınız. Yapmanız gereken Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor almak. Sonra sununla vergi dairesine başvurmak ve vergi indirim hakkı kazanmak.

1 Eylül 2001 + 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 prime tabisiniz. Yani her şart tamam. Tek yapmanız gereken rapor ve ona istinaden de vergi indirim hakkı almak. Sonra emeklilik için sigorta müdürlüğüne...

2008_oncesi.PNG

Vergi indiriminden faydalanma aciklamasi gerekli

Şartlar OturanBoğa isimli arkadaşımız tarafindan uygun olduğu söylenmişti.
Şimdi ben aktif SGK li bir işte calismiyorum vergi indirimine müracaat edip emekli olmam gerekiyor
Alternatif bir method var mı illa SGK li mi olmam gerekiyor ?
Eğer gerekiyor ise ne yapmalıyım?
Şimdiden teşekkürler.

Aynı şartlara tabiyiz ben cuma günü vergi indirimi evrakım ile birlikte emeklilik şartlarını yerine getirdiğim belgeyi sgk dan aldım ona istinaden de isyerinden çıkışım sağlandı 2014 yılında almıştım vergi indirimini maalesef ya bir tanıdık esnaf vs bulacaksınız basvuru esnasında sgk aktif çalışan olmanız gerekiyor başka bir yolu yok vergi indirimi ile emeklilik hakkı elde edebilmeniz için

xman6019 sanırım işe giriş bildirgesi ve iş yerinden alacak oldugum yazı yeterli olacaktır müracat etmek için sonrasında sigortalı olarak çalışmaya devam etmeme gerek yok sanırım. sadece müracat için geçerli sanırım sgklı olma şartı ?

Bir de bana süreç nasıl işliyor yazarsanız sevinirim şimdi muracat ettikten sonraki süreç mesela ?

Benim vergi indirim sürecim önceki isyerinden aldığım belge ile vatan caddesinde emniyetin yanında vergi dairesinde engelliler için bir bolum var 2002 yılındaki raporum ile başvurdum lakin kabul etmediler yeniden sevk ile Şişli etfaldan rapor aldım ve bu süreç aşağı yukarı 3 ay sürdü vergi indirim evrakı ve raporum onaylandıktan sonra önceki isyeri adresime posta ile bana iletilmek üzere teslim edildi sizin raporunuz kabul edilir mi ya da edilmez mi o konu hakkında bilgim yok ama yeniyse büyük ihtimalle kabul edilir

Şimdi ben raporu Haziran 2023 tarihinde yani yeni aldım.Merak ettiğim husus şu şimdi bugün sigortaya girişim olacak ben hemen muracat mi etmeliyim vergi indirimi için yoksa beklemeli miyim ?

yusufatik16

işlemlere başlamadan belki de başlamışsındır bilmiyorum. ama bir konuyu netleştirmekte fayda var.

2008 öncesi 4a sigorta primi ödemeniz var mı ?
son 3.5 yıl (son ödediğiniz sigorta primlerinin 1260 günü) 4a sigorta primi ile mi ödenmişti ?

Bu iki sorunun cevabı çok önemli bilmenizi isterim.

son bir sorum olacak,

Aldığınız raporda tek hastalıktan %40 veya üzeri bir oran mevcut mu ?

Sayın ucuncubahar
Hastalık oranların şu şekilde
Kalp yetmezliği % 50
Kalp pili bulunuşu %30
Hipertansiyon %10
%7 de omurilik eğriliği den var toplam %71

Hergün yeni birşeyler öğreniyor insan. Senin durum bende emin olmamakla birlikte vergi indirimi ile emeklilik değilde engellilik nedeniyle erken emekliliğe başvurman gerektiği gibi bir düşünce uyandırdı.

2008 öncesi 4a sigortan olmaması, 2008 öncesi 4c sigortalılıkta vergi indirimi olmaması.

Ben sana uyan tablonun bu olduğunu düşünüyorum.
bagkur.PNG

Kusura bakma, net yani kesin yazamıyorum bir türlü herşeyi yerli yerine oturtamıyorum.
Bunun için belki burdan kesin bilen biri yazabilir, ama SGK ya gidebilirsen ordaki memurdan bilgi alabilirsin.

Benim kişisel fikrim paylaştığım tablo da 16 yıl + 4320 güne tabi olarak Engellilik Nedeniyle Erken Emeklilik ile emekli olabileceğin yönünde.

şimdi açıkçası ben de konuya pek vakıf değilim 2001 emekli sandığı giriş 2008 emekli sandığı çıkış sonrasında 4 a sigortalı parça parça çalıştım toplamda 4500 gün mevcut ama artık çok zorlanıyorum çalışırken ve işverenler de sorun çıkartıyor açıkçası vergi indirimi ile alakalı bugün müracaat edicem eğer siz bu kapsamda değilsiniz derlerse Sgk ile o zaman görüşücem tek istediğim her ne olacaksa bir an önce olması şu işleri kovalarken bile yoruluyorum artık

not : an itibarı ile vergi dairesine müracaat ettim evrakları aldılar Önce Bursa'ya sonrasında ise Ankara'ya giedecegini bildirdiler.

bu süreçte sigortalı olarak çalışmaya devam etmek zorunda mıyım ? Arkadaştan rica minnet Sgk işini halletirebildim de yük olmak istemiyorum açıkçası ? ucuncubahar OturanBoğa

Son düzenleme:
öncelikle herkese tekrardan merhabalar yardımcı oldugunuz bilgiler doğrultusunda emeklilik için müracaat ettim lakin ilk girişim emekli sandığı. Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmama müteakip çalışmış oldugum günlerin bedeli tarafıma nakit olarak ödendi.

şu anda emekli sandığı benden konu ile alakalı olarak ihya talebinde bulundugu için emeklilik askıya alındı.ihya talebi nedir nasıl müracat edilir ? Hangi yollar izlenir ? Bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler

@OturanBoğa, saygıdeğer beyfendi benim isizn görüşlerinize ihtiyacım var herhangi bir ofisiniz varsa oraya da gelebilirim ya da bir irtibat numarası

@yusufatik16,

İhya dediği bir borçlanma sanırım. Bilemiyorum. Ama ne demişlerse yapın işte... Sonra da emeklilik için yukarıda da yazdığım gibi rapor, ona istinaden vergi indirim hakkı ve sonra da 4a'dan emeklilik:

Üst Alt