Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%47.3 çalışma işgücü kaybım var. Emeklilik ve diğer haklarım nelerdir?

Emre5484

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2017 yılında enjeksiyon neropatisi iş kazası geçirdi
2018 heyet 12.5 rapor verdi gelir bağlandı 2019 da mahkeme tekrar heyet istedi 9,5 e düştü rapor maaş kesildi
Sgk ya itiraz edildi 1 sene sonra çalışma gücü kaybı % 47,3 olarak geldi sürekli iş görememezlik geliri bağlandı geriye dönükte bütün birikmiş tutar ödendi
mahkeme devam ediyor hala aynı iş yerinde çalışıyorum
emeklilik gibi bir durum söz konusu olurmu ?
e devlette rapor göremiyorum ben engellimiyim ?
%47,3 çalışma gücü kaybında haklarım nelerdir yardımlarınız bekliyor saygı ile selamlıyorum sizleri

Emre5484

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre rapor aldınız mı, hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Emre5484

Yapmanız gereken, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre engelli sağlık kurulu raporu almak. Bu rapor %40 ve üzeri olduğunda o raporla defterdarlığa gidip vergi indirim hakkı kazanacaksınız. Sonra da aşağıdaki tabloya göre şartlar tamamsa erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız.

2008_oncesi.PNG

bu işlemler yapılırken mevcut gelirin kesilme veya oran düşük çıkarsa azalma durumu da söz konusu mu
ben %40 üzeri ve 2005 girişli olarak attığınız tabloya göre 20 yıl çalışmış olmam gerekiyor; yani 2 sene daha sigortalı çalışmam gerekiyor emeklilik için doğru analiz ettiysem
çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı

Emre5484

Oran düşerse sgk kontrol mekanizması tetiklenebilir evet ve sürekli iş göremezlik gelirinin yeniden hesaplanması söz konusu olabilir.
Oranın Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre %40'ın altına düşme ihtimali var mı?

Yani 7 kere EMG cekimi yapıldı hasar hep aynı
Senelerdir zaten sol ayakta kısmı yerlerde his yok alt taban da hiç yok
%40 altına düşeceğini zannetmiyorum
Fakat mahkeme süreci devam ediyor 1 puanlık düşüş bile mahkeme sürecini etkileyeceğinden bişey yapmak istemiyorum
Ayrıca sizin attığınız tabloya göre 2 sene daha var erken emekli hakkimin doğmasına
Yani şu an beklemek en mantıklısı gibi geliyor

merhaba
adli tıp raporu geldi

10)Sosyal Güvenlik Kurumu İstranbul Kurum Sağlık Kurulu 03/07/2019 tarih 20195400131 karar sayılı raporunda; “İş Kazasının Olduğu Tarih: 14/06/2017, düz işçi, Sürekli İş Göremezlik Durumuna Girdiği (Çalışır/Çalışamaz) Tarih: 19/10/2017, Karar Değişiyorsa Sebebi/Tarihi: Azalma/13/03/2019, İncelenen Sağlık Kurulu Raporları: T.C. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 13/03/2019-190001365, MKGKO Esas Arıza Açıklamalar/Hesaplamalar: Enjeksiyon sonrası sol bacakta güç kaybı olmuş, siyatik sinirin tibial ve peroneal dallarında kısmi aksonal hasar. Ayak dorsifleksiyon 4/5, plantar fleksiyon 4/5 (%20). Gr1 XII 38 45 A 49x0.2=10, Sürekli İş Göremezlik Derecesi E Cetveline Göre %9.2, yardıma muhtaç değildir, kontrol muayenesi gerekmez” şeklinde kayıtlı olduğu,
11)Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulunun 09/08/2021 tarih 2021/12794 karar sayılı raporunda; “14/06/2017 tarihinde geçirmiş olduğu iş kazasına bağlı maluliyet oranının, Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği çerçevesinde, düzeltme kaydıyla Gr1 XII 38 45 A 49, E cetveline göre; %46.2 olduğu, başka birinin sürekli bakımına muhtaç durumda olmadığı, kontrol muayenesi gerekmediği” şeklinde kayıtlı olduğu,

SONUÇ:
Mevcut belgelere ve Kurulumuzda yapılan muayene bulgularına göre;
Eyüp Ansar oğlu/kızı 12/05/1984 doğumlu Emre Erdoğan’ın 14/06/2017 tarihinde yapılan intramuskuler enjeksiyon işlemi sonrasında ortaya çıkan sol siyatik sinir kısmi hasarı arızası nedeniyle;
1-) Olay tarihinde yürürlükte olan 11.10.2008 tarih ve 27021 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği hükümlerinden yararlanılarak ve düz işçi olduğu anlaşılmakla meslek grup numarası Grup1 alınarak değerlendirildiğinde;
Gr1 XII(38B……….45)A %49x1/5=%9.8
Sosyal Güvenlik Kurumunun 03/07/2019 tarih 20195400131 sayılı raporunda çalışır olarak bildirilen 19/10/2017 tarihinden itibaren E cetveline (yaşına) göre %9.1(yüzdedokuznoktabir) oranında meslekte kazanma gücünden kaybetmiş sayılacağı,
2-) Aynı yönetmelik çerçevesinde başka birisinin sürekli bakımına muhtaç durumda olmadığı oy birliği ile mütalaa olunur.

Emre5484

Bu adli tıp kararı sürekli iş göremezlikle ilgili, emeklilikle ilgili değil. Mesleğiniz göz önüne alınarak oluşan bu kısıtlılığın mesleğinizi yapmanıza ne kadar etkili olduğu değerlendirilmiş ve %9.8 bulunmuş! 10 olsa sürekli iş göremezlik geliriniz devam edecek ya, vicdansızlar 9.8'de bırakmış!

işte bende buraya takılıyorum benim maaşım sgk nın verdiği değer üzerinden yani %46,2 üzerinden alıyorum ve devam ediyor
sizin dediğiniz gibi bu rapor sgk nın verdiği raporu ne derece etkileyecek tekrar sgk daki hesaplama mekanizmasını tetiklermi bu sonuç bilmilyorum
mahkeme süreci devam ediyor aktüerya hesaplamaya göndermeleri lazım
anlamsız birşeyler olup duruyor :)

Üst Alt