Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%47 oranında raporumla 2012 yılında işe girersem ne zaman emekli olabilirim?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
merhaba.. benim her iki kulağımda da % 80-85 işitme kaybı var bu da oran olarak % 47 ye tekabül ediyor.. rapor çıkartıyorum.. 2012 yılında işe girersem ne zaman emekli olurum? bu arada lisedeyken staj nedeni ile sigorta başladı denmişti ama bu normal sigortayı kapsıyor mu bilmiyorum.. bilgilendirirseniz sevinirim... teşekkürler..

Stajı hangi yıl yaptınız e-devlet e giriş yaptığınız zaman stajınız gözüküyor mu? Gözüküyor sa kazanç 0 tl mi yoksa yüksek miktar mı?
Bunları belirtin ona göre hesaplayalım.
2012 de direk işe başlarsanız yani açılışınız 2012 olursa;
18 yıl 4500 Gün (prim) ile emekli olursunuz.
Primi doldurursanız bu süreçte 2030 yılında yani siz 41 yaşında emeklisiniz.

4500 prim gün sayısı nezdinde 18 yıl da (2030 yılında) emekli olursunuz. Lise stajı nedeniyle yapılan sigorta işlemleri "Hizmet Sigortası" niteliğinde olup; prim gün sayısına etki etmemektedir ve sigorta başlangıcı olarak değerlendirilmemektedir.

Kişisel (T.C. Kimlik No kapsamında) bilgi için: Vilayetlerde bulunan ana PTT şubelerinden "e-devlet şifresi" temin ederek internet üzerinden bilgi edinebilirsiniz.
Emeklilik şartı bilgisi için: http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-olmadan-erken-emekli-olurlar-ali-tezel.html linkini inceleyebilirsiniz.

Bu tablodan gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz gamze,

2008_sonrasi.PNG

Ayrıca siz 5510 sayılı yasandan sonra çalışma hayatına atıldığınız için vergi ind. hakkı kazansanız da emekli olurken yeniden rapor alacaksınız,Alacak olduğunuz rapor % 40 ve üzeri olur ise emekli olacaksınız.

bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.. e-devlet şifresi almam gerekiyor yani.. staj zamanı başlamamış olsa da 2088 yazında 1aylık bir çalışmam oldu o dönem kesinlikle başlamıştır sigortam diye düşünüyorum tabii ki bu engelli raporu olmadan başlayan bir sigorta etkisi olur mu bilmiyorum..

Tabi ki etkisi olur 1 aylık sigorta dahi yeter dediğim gibi e devlet şifresi alın sonra bakarız daha ayrıntılı.

Tekrar söylüyorum. Lise stajı sigortası "Hizmet Sigortası"dır...

evet turizm sektöründen olduğum için sezon ortası işe girip sezon sonu ayrıldım eğitimim için 1 ay çalışmam oldu sigortalı olarak.. sigorta başlaması için örnek veriyorum 20 gün ya da 60 gün vb sınırlama var mı? bu bahsettiğim staj değil arkadaşlar normal çalıştım..

evet en doğrusu e-devlet şifresi aldıktan sonra ki bilgilere göre sizden bilgi istemek olacak..

O zaman hizmet primlerin e-devlette görünüyordur. Şayet görünmüyorsa böyle normal bir sigorta yapılmamıştır...

öyle bir durumda da iş yeri sigortasız çalıştırmış demektir ama sanmıyorum o iş yerinin öyle bir şey yapacağını.. sektöründe çok saygın bir işletmeydi çünkü.. mutlaka işlnmiştir sigortaya..

18 yıl 4500 günde emekli olursunuz yani 2012 de işe girseniz 2030 yılında emeklisiniz .. size tek tavsiyem eneglli sınavlarını takip edin kamuya girmeye çalışın.

belirli zamanları var mı engelli sınavlarının ve nasıl oluyor o sınavlar? ben üniversite mezunuyum..

tam anlamı ile okuyup anlamam için gündüz sakin bir anı beklıyorum fakat baktığım kadarı ile ve yorumlara göre biraz kafam karıştı.. dediğim gibi gunduz sakın kafa ıle okuyacağım.. teşekkür ederim..

üniversite mezunu isen %90 2012 yılda memur olursun sen burdan pek ayrılma ben sana mesaj atarım..2012 yılında alım olcak takip et.

girdiğim bir sınav yok ama eğer dediğiniz gibi alınırsam çok memnun olurum :eek:

2005 ssk girişim var. Emeklilik şartlarımı öğrenebilir miyim?

arkadaşlar benim ssk sicil numaram lisedeki stajım ile verildi 2005 yılında.. fakat o yılların ödmeesi yok.. ödeme olarak 2008 yazındaki 41 günlük ödeme görünüyor.. benim ememklilik yılım vb için bilgilendirir misiniz?

forumda yazısı olmasına ragmen çogu insan araştırma yapmadan yanlış yorum yazıyor.
18 yaşından önceki çalışmışlık yani sigortalı olunsa dahi emeklilik primi kesilmez ve yanlızca prim gününe ilave edilir 18 yaşından gün alan kişilerin çalışmışlıgında emeklilik primi kesilmeye başlıyor. o yüzden bu konuyu ona göre herkes hesap etmeli .

şuna dikkat çekmek istiyorum arkadaşlar sigorta sicil numaram 2005 yılında verilmiş görülüyor resmi olarak.. prim ödemesi de 2008 yılında 41 gün görünüyor.. yaşım 18i doldurmasa da bana sicil numarası 2005 yılında resmş olarak verildi arkadaşlar..

gamze kardeşim emekli olmana bence cok var devlet şifresi alsanda almasanda en az 15 sene var bence sınava gir devlet memuru olmaya calış

gamze1988;

emeklilik hesabı yapabilmen için kısas yatırılan primler 18 den aldıgın gün itibari ile baz alacaksın.

peki ben sigorta girişim 2007 rapor oranım yüzde 50 ben 20 yılda emekli oluyorum bu nasıl oluyor

evet arkadaşlar emmekliliğim için tabii ki çooookk var hatta yeni üniversite mezunu olduğum için ilk önce iş bulmam lazım :) ömss yi istiyorum fakat önümüzdkei eylül ekim gibi düğünüm olacak kısmetse ve istanbula evleneceğim.. şuan bursadayım.. kazanır ve atanırsam sonrasında tayin olayı sorun olurmuş öyle duydum..

Üst Alt