Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4727 pirin günü ve maliyeden onaylı %42 raporla emeklilik şartlarım nedir?

serif ali ogan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
% 55 oaranı ile sürekli engelli raporum bulunmaktadır ayrıca % 59 oranla SGK dan iş görememezlik geliri almaktayım. Maliye bakanlığından % 42 oranla ile vergiden muafım. Kamu kurumunda halen çalışmaktayım ve 14 yıl hizmet sürem ve 18 aylık askerlik hizmetim hariç 4727 gün prim günüm bulunmaktadır. Çalışmış olduğum kurumdan ayrılmak istiyorum bunun sebebiyle Sürekli engel raporum bulunmasından dolayı erken emeklilik haklarımdan faydalanmak için resmi olarak nasıl nasıl bir yol izlemem hakkında ve Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve hangi tarihte emekli maaşımı hak edeceğim soruları hakkında bilgi vermenizi rica ederim.

Emeklilik koşullarınız tamam mı?

Değil ama çalışmaktan yoruldunuzsa ve çalışmadan emekliliği bekleyecekseniz: ilk sigortalılığınız 08/09/1999 (dahil) tarihinden önce ise, emeklilik talebiyle çıkışınızı isteyebilirsiniz. Bunun için sigorta müdürlüğünden yazı almanız ve ona istinaden çıkışınızı istemeniz yeterli.

29/11/2006 ilk işe giriş tarihim. 1997 den sigorta numaram fakat o stj etkisi yok emekliliğime. Bana istifa etmen lazım dediler bugün sordum sgk ile bu şartlarda yapılacak işlemin yok dediler. Çalışmış olduğum kuruma istifa dilekçesi verip 20 yıllık süreyi beklemen lazım dediler. Ne bileyim abi insan istifa dendiğinde korkuyor 5 yıl sonra maaşım bağlanmaz ise tazminatımı vermezler ise diye korkuyorum.

serif ali ogan

Aman, sakın istifa etmeyin. İstifa ederseniz kıdem tazminatınız yanar. 20 yıl sigortalılık 4400 prim dolmadan emeklilik gerekçesiyle istifa edemezsiniz.

2008_oncesi.PNG

Merhabalar bende %55 engelli raporum var ve 42 vergi indirimi. 2005 Mayıs ise giriş tarihi ve 6040 prim günüm Şuan çalışmıyorum nezaman emekli olurum acaba

Üst Alt