Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%49 raporum, 1500 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

metehan1984

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
01.08.2006 da işe başladım. daha sonra şeker oldum. 18.06.2010 tarihinde % 49 özürlü raporu aldım. 13.09.2010 dan itibaren özürlü kadrosunda çalışıyorum. 1500 den fazla prim gün sayım var. bunun hepsi sayılır mı? özürlü olarak çalıştığım tarihten itibaren mi gerekli yıllar eklenecek?

öğrenmek istediğim özürlü olmadan çalıştığım yıllar sayılır mı?

Engelli olmadan evvel ödediğiniz primler engelli olduktan sonra ki primlerinizin üstüne eklenir.

teşekkürler. peki hangi yılda ememkli olurum. 2010 dan mı yoksa 2006 dan mı sayılacak işe başlama tarihim?

vergi dairesine bilgi verdim. önceki işyerimde vergi indirimi alıyordum. 150 tl bordroda indirim gözüküyordu brüt. şimdi ise yeni işyerim için bi daha başvurdum. 170 tl olacakmış. o da 25 tl imiş. yapmam gereken bişey var mı başka erken emekl,ilik için? bir de 15 yıl mı 18 yıl mı çalışmam gerekecek?

Vergi ind. hakkı kazanmış iseniz şuan çalıştığınız iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alın ve maliyeye vergi ind. hakkımın yeni iş yerime bildirilmesini diye bir dilekçe yazın verin.Maliye yeni iş yerinize vergi ind. hakkınızın olduğunu bildirir yazıyı gönderecektir.
2006 yılından itibaren 20 yıl çalışacak ve emekli olacaksınız. 2006 yılından günümüze kadar 6 yıl çalışmışsınız bugünden itibaren 14 yıl daha çalışacaksınız..

teşekkürler. %49 yerine %50 olsa raporum 20 yıl yerine kaç yıl çalışacağım?

% 50 oranında rapor da alsanız emeklilik şartlarınız değişmez ancak % 60 ve üzeri alır iseniz değişir..

2008_oncesi.PNG

Üst Alt