Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4940 gün primle erken emekli olursam ne kadar emekli aylığı alırım?

azim75

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, %85 oranla vergi indirimi raporum ve 4940 gün primim var. Şu ana dek 69 800 00 ytl kazanç var ve maaşım 760 ytl net + 4 ikramiye.
Emekli olsam ne kadar emekli aylığı alırım?

mehmetihsansungur@raysigorta.com.tr

saygılarımla

Tamamen içgüdüsel olarak söylüyorum: 750 tl civarında emekli aylığı alırsınız.

emeklilik

Merhaba tamammen içgüdüsel dediğiniz yani aşağı yukarı mı
750 ytl den aşağı olabilir mi veya yukarı olur mu en az ve en fazla ne kadar olur ayrıca emeklilğimi verir tekrar aynı iş yerimde çalışabilir miyim çalışırsa emekli maaşım kesilir mi size güveniyorum bilginize de
saygılarımla

Söylediğim gibi, benimki tamamen tahmin. Aşağısı olur yukarısı olmaz. 650-750 arasında değişir bence (Bu konuda bana güvenmeyin. :))

Emekli olduktan sonra Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyerek çalışabilirsiniz. Bu da çalışırken alacağınız maaştan %30 civarında kesinti olur demek.

destek primi ile çalışandan %30 kesinti olur ile neyi kastediyorsunuz?

2. SSK’lı Çalışanların Reformdan Sonra Sosyal Güvenlik Destek Primi Uygulaması
Sosyal Güvenlik Reformu ile yapılan düzenlemeye göre; Yaşlılık aylığı almakta iken 5510 sayılı Kanuna tâbi bir işte çalışanlara uygulanacak sosyal güvenlik destek primi oranı 5510 sayılı Kanunun 81’inci maddesinin (a), (c) ve (f) bentlerinde belirtilen prim oranlarının toplamı kadardır. Oran % 33,5 ila % 39 oranı arasında değişmektedir. Bu değişkenlik, iş yerinin tehlike sınıf ve derecesinden kaynaklanmaktadır.

ÖRNEK 3: SSK emeklisi işçilerin reformdan sonra destek primi
SSK’dan emekli olduktan sonra 600.-YTL emekli aylığı bağlanan fabrika işçisi Yaşar bey, emeklilikten sonra yeniden bir işyerinde işçi olarak çalışmaya başlamıştır.
Emekli aylığını almaya devam ederek sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmak istemiştir. Yani, 600.-YTL emekli aylığını almaya devam edecek, ancak çalıştığı işyerinden aldığı maaşından (en düşük yüzde 14 işçi hissesi, yüzde 19,5 işveren hissesi olmak üzere=) toplam yüzde 33,5-39 arasında (işin tehlikesine göre prim oranı değişir) sosyal güvenlik destek primi ödenecek ve SGK’na aylık prim ve hizmet belgesi (belge türü 2) verilecektir.
İşyerinde 1.000.-YTL brüt ücret aldığı kabul edildiğinde sosyal güvenlik reformunun yürürlüğe girmesinden sonra her ay toplam 335.-YTL ile 390.-YTL arasında sosyal güvenlik destek primi ödenecektir.

ÖRNEK 4: Bağ-Kur veya Memur emeklisi işçilerin reformdan sonra destek primi
Bağ-Kur’dan (veya Memurluktan) emekli olduktan sonra 1.000.-YTL emekli aylığı bağlanan Aydın bey, emeklilikten sonra bir işyerinde işçi olarak çalışmaya başlamıştır.
Emekli aylığını almaya devam ederek sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmak istemiştir. Yani, 1.000.-YTL emekli aylığını almaya devam edecek, ancak çalıştığı işyerinden aldığı maaşından (en düşük yüzde 14 işçi hissesi, yüzde 19,5 işveren hissesi olmak üzere=) toplam yüzde 33,5-39 arasında (işin tehlikesine göre prim oranı değişir) sosyal güvenlik destek primi ödenecek ve SGK’na aylık prim ve hizmet belgesi (belge türü 2) verilecektir.
1.000.-YTL emekli aylığını almaya devam edecek ama işyerinden 1.500.-YTL brüt ücret aldığı kabul edildiğinde her ay toplam 502,50.-YTL ile 585.-YTL arasında (işin tehlikesine göre değişen) sosyal güvenlik destek primi ödenecektir.
Kaynak: Yahya Arıkan / Cumhuriyet

merhabalar azim75
01/04/2009 un kapanı zeyrek emekli işlerimi yaptırdım
az önce baktım tahsis numara verilmiş ama maaş bilgileri henüz yansımamış acaba red mi oldu tahsisi no:2104803017

Tahsis no almışsınız geri dönüş yoktur hayırlı olsun arkadaş................

Tahsiss no

merhabalar
tahsis numarası aldım fakat maaş bilgileri yansımamış ne dersiniz red mi oldu yoksa bağlanacak mı yardımcı olabilir missiniz

Bence hiç bir sorun yok. Yukarıda verdiğim bağlantıda TC Kimlik numaranı girip sorgulamayı deneyebilirsin

azim75 bi kaç gün bekle bi akrabamda emekli oldu tahsis no verdiler ama aynı sorun bizdede vardı bi kaç güne kadar bilgilerin ekrana gelir tabiki bu arada sgk ya verdigin adrese yazılı olarak bilgilerde gelir..

emekliliğiniz hayırlı olsun,aşağıdaki mesaj,sanırım size bilgilenme açısından faydalı olacaktır.

Emeklilikte 10 haneli tahsis nosu..?

maaş bağlama kararı anladığım kadari ile size ulaşmış.ancak sgk sayfasında bunu göremiyor olmanızın nedeni,her ayın 5-11 arasında veri yüklenerek ,tarafınıza ödeme çıkarılır.yani ayın 10'unu ve sonraki günlerde bunu,görebileceksiniz.merak etmeyin.
ek ödemeye gelince,büyük ihtimal emeklilik başvuru tarihiniz 2008 e ait olduğu için,2009 dan gelen farklar,ek ödeme olarak tarafınıza ödenir.
yani her yıl,(2 kez) 6 ayda bir yapılan zamlar,ek ödeme olarak yansır.
maaş tahminim 850 tl altında olmamalı bence.

Merhaba sizce ne kadar bağlanmıştır
aylık miktar:2.025 ek zam :81.00 emekli veriş tarihim:01/04/2009
bü gün yukarıdaki rakamı gördüm 2 ay oldu 2 mi yoksa 3 e böleceğim aylık miktarımı bulmam için yardımcı olabilir misin sağol

maaşını 3' böleceksin.zira 1 aylığınız peşin ödenir.
bir sonraki ayda,herşeyi daha net görebileceksiniz.sanırım şu durumda söz konusu:örneğin tahsis bağlanma tarihiniz ayın 20'i diyelim.20 günlük alırsınız diye biliyorum.
unutmadan ,hayırlı olsun....

Maaşım 789 tl peki neden aylık bağlamam oranı neden%50 60 ın altına bu
aşağıda ek ödeme miktarı yazıyor bu 789 tl nin içnde mi yoksa eklenecek mi
ayrıca 4975 iş günüm var %85 vergi indirimi var 03/02/1994 girişliyim ne dersiniz

ek ödeme hariç ek ödemeyide ekleyeceksin maaşına maaşın 870,26 tl güle güle harca birde sorum olacaktı asgari ücrettenmi yattı primlerin

ek ödemeyi aylığınıza ilave edeceksiniz ama buradaki ek ödeme 2 aylıktır.yani bu rakamı birsonraki ay,bu haliyle değil,yarım olarak göreceksiniz...

Azim75,
Özelden de sormuşsun,tahsis numaranızdan baktım maaşınız 789 tl siz de görmüşsünüz bugün.Hayıelı olsun.Ek ödeme miktarı maaşın içinde değil ayrıca ekleyeceksiniz.Ancak ek ödeme miktarını her ay 81 tl olacak diye pek güvenmeyin derim ileriki aylarda düşük olabilir.
Aylık bağlanma oranına gelince kesin bilmemekle beraber öyle sanıyorum ki prim gün sayınızın gerçek karşılığı belirtilmiş olup aylık %60 a taammlanarak bağlanmıştır yoksa 750 tl net maaşla o emekli aylığını alamazdınız diye düşünüyorum.
Benimki de %57 görünüyor 6800 primle emekli oldum.

Sanırım brüt 1200 tl aylık net 950 civarı alıyordum ama ben %85 vergi indirimim vardı siz emekli oldunuz mu
peki neden %60 olmadı hani altına düşülmeyecekti

Üst Alt