Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl önce emekli oldum. Tekrar tekrar kontrol muayenesi verdiler!?

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 5 yıl önce emekli oldum. Her defasında kontrol muayenesi verdiler. Bu sene yine verdiler. Kendim %80 bipolar bozukluk tanısıyla engelli birisiyim. Surekli Emekli olmam için ne yapmalıyım.

Merhaba bipolar raporunuz sürelimi birde 1800 günden emeklimisiniz

Sürekli rapor hersene kontrol .yeni duydum 2.kontrolden sonra sürekli oldum.
Sürekli rapor neden kontrol olur anla
madım ben 40 sürekliyim bibolardan engelli emeklisiyim.
malulen emeklimisin onu bilmem

Sizin orada raporda çok sahtecilik bulunuyor olabilir mi? Her ihbarda sil bastan mi istiyorkar acep?

Af edersiniz ama bu uygulama insanı aşağlayan cinsten bir uygulama. Canımız istedi şüphe duyduk çağırdık şeklinde bir uygulama. Vatandaşın hiç mi hakkı yok böyle saçmalık mı olur. Emekli olmadan önce çağırmışsın heyete girmiş yetmemiş bir kez daha çağırmışsın bu ne böyle ya vatandaşı köle it mi zannediyorlar.Doktoruna güvenmiyor, Heyetine güvenmiyor memuruna güvenmiyor böyle yönetme mi olur. Kimse vatandaşı bu şekilde aşağılayamaz. Varsa yönetiminde işleyişinde bir sıkıntı onu düzeltirsin her seferinde kontorle çağırmak nedir.

Son düzenleme:
2018 de emekli oldum . Her 2 yılda bir kontrol muayenesi veriliyor.

Merhaba ben 2018 yılında emekli oldum. Fakat 2 yılda bir kontrol muayenesi veriliyor. Ve her defasında da farklı hastanelere gönderiyorlar. Her gittiğim hastaneye rahatsızlığını anlatmak zorunda kaliyorum.Benim düzenli tedavi gördüğüm hastaneye göndermiyorlar. Devamlı emekli olmam için ne yapmalıyım. 2022 Eylül ayinda yine kontrol muayenesine gidicem. Devamlı emekli olmanın bir yolunu bilen varsa cevap yazarsa çok sevinirim. Öğrenmek istediğim bir konu ise ben ilk emeklilik başvurumu Maltepe SGK müdürlüğüne yaptım. Sancaktepe oturuyorum. Başka bir SGK müdürlüğüne başvuru yapabilirmiyim.

TIBET26
öncelikle geçmiş olsun kısaca anlatayım siz büyük bir ihtimal malulen emekli oldunuz 5bin küsür gününüz var normalde 1800 ile emekli olabiliyorsunuz ve 1800 ün üstünde hergün sizin avantajınıza olduğu için maaş yüksek oluyor onun için böyle yüksek günü olanları engelli vergi indirimi ile emekli etmek daha uygun geliyor onlara ben kendim vergi ind ile emekli oldum 2 yılda bir 3 kere kontrol muayenesine girdim en son muayeneden sonra rapor oranları yükseldiği için 42 ile başladım 58 son raporum kontrol muayenesini kaldırdı sgk bu arada eşim bir kaza sonucu bitkisel hayata girdi onu da emekli yapmak için sedyeyle dr dr dolaştık onunda 5 bin küsür günü vardı o zaman için normal emekli olsa 1600 1700 civarı maaş bağlanacaktı 3500 civarı maaş bağlandı hemen hemen 2 katından fazla tabi sgk 1 yıl sonra kontrol muayenesi verdi bakın bu arada eşim bitkisel hayatta yarı ölü %100 ağır engelli sonra bir yıl geçti yine sevk bu sefer 3 yıl verdiler yine aynı oran sonra ömrü vefa etmedi rahmetli oldu diyeceğim malulen emeklilkte gününüz çoksa çok zorlarlar bu arada sevki bağlı olduğunuz sgk yapacak birde psikiyatri hastalıklarında da böyle zorlamalar yapıyorlar.

Ben şuan emekliyim. Bu emekliligimi iptal ettirip malulen emekli olabilirmiyim. Böyle bir hakkım varmı.

OturanBoğa
Hayırlı akşamlar hocam
KDK yani kamu dentciliği kurumu hikaye
tamamen %100 haklı olsanızda
kamu dairesi adına tatlıya baglıyalım kararı verip şikayetinizi bu şekilde
tatlıya bağlayıp ört pas ediyolar
elimde %100 ispatlı belgeler olmasına ragme ve %100 haklı olduğum konu şikayetime
verdikleri karar tatlıya baglıyalım kararı oldu
yani kamu kuruluşları size ne yaparsa yapsın
elinizde resmi belgeler resmi kanıtlar olmasına ragmen kimse
hic bir işlem yapmıyor bilginiz olsun saygılar

NOT: KDK tatlıya baglıyalım kararı verdi
bende istanbul Cumhuriyet baş savcılığına şikayette bulundum
elimdeki %100 ispatlı belgeler ile
1 hafta gecti savcılıktan bi haber gelmedi beklemedeyim
ögrendiğim kadarıyla savcılık şikayet dosyalarına sırayla bakıyormuş
size olumlu olumsuz bilgi veriyolarmış savcılıktan bakalım
benim şikayetimi eger uygun gorurüp kamu davası acarsa savcılık
Türkiye deki benim gibi binlerce ölümü bekleyen hastalar bir nevzede olsa
devlet hastanelerinde insan yerine konucaklar

Bir şey daha sormak istiyorum. Ben engelli emekliligimi iptal ettirip malulen emekli olabilirmiyim.

Emekliligim için iki yılda bir kontrol muayenesi veriliyor

Merhaba ben sizoaffektif bozukluk tanisiyla %80 engelli raporum var. Tedaviyle işlevselliği duzelmeyen.2018 yılında emekli oldum. Ama hastane 2 yılda bir kontrol muayenesi veriyor. 3 defa rapor aldım 2024 haziran ayında tekrar başvurucam yeniden kontrol muayenesi verirlermi. Yada emekliligimi sürekli nasıl yaptırabilirmiyim . Bilgisi olan varsa cevap bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

MRM

Allah rahmet eylesin çok üzüldüm okurken .her insan ayrı bir hikaye zaten ağlamaklı idim yine ağladım. çok çok üzgünüm mekanı cennet olsun.Kalan ömrünü varsa evladınıza size bağışlasın. benim sorunuma çözüm var mı diye ararken bu yazınıza rastladım.sgk ile sevk yazısı alındığında hastane çıkan raporu bana vermedi e nabıza da düşmez dedi memur. ben bana verilen raporu nerden bulacağım.tek kullanım alanı emekli maaşı değil ki akbil- otopark için de gerekiyor 2 yıllık egenelli raporu vergi indirimi ile emekli oldum sk sevk ile hastane heyet raporu dün bitti heyete girdim suratıma dahi bakılmadı sedye ile koltuk değneği ile gelmediğim için sağlammışım gibi algılandı.lütfen nereye hastaneye başhekime mi dilekçe yazayım e nabızda gerçekten çıkmaz mı?

Benim öğrenmek istediğim konu ben sürekli nasıl rapor alırım. Çünkü 2 sende bir kontrole gitmek beni yoruyor ve strese sokuyor.

TIBET26

Tuncay, raporu hastane mi süreli veriyor yoksa SGK mı kafasına göre kontrol koyuyor?

Hastane 2 yıl süreli veriyor 2 yıl sonra kontrol muayenesi veriyor. Sgk da bu şekilde işlem yapıyor. Nisanda 4. Kontrol muayenesine giricem. Cimerede yazdım onlarda topu sgk müdürlüğüne atmış. Sgk müdürlüğüne yazıyorum onlarda hastaneye topu atıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilirim. Çünkü nisanda tekrar kontrol muayenesine giricem.

Engelli emeklilik hakkı kazandım. Bu konu başlığındaki gibi tekrar kontrole çağırılma riski yüzünden vazgeçtim.

Üst Alt