Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı aşkın Bağ-Kurluluğum, %50 raporum var. Ne zaman emekli olurum?

evlekli

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
05 12 1975 doğumluyum, 1998'de 190 gün, 2001 yılından sonra 5 yıl 1 ay bağkurluluğum var. %50 çalışamaz raporum var. yeni kanuna göre mi eski kanuna göre mi ve ne zaman emekli olurum?
saygılar

Şöyle deniyor Bağkurlular için:

Bağ-Kur’lular da Artık Özürlülükten Emekli Olabilecek
4/b (Bağ-Kur) sigortalılarından ilk defa sigortalı olduğu tarihten önce malûl olduğu için malûllük aylığı bağlanmayanlar, çalışma gücü kaybı yüzde 40 ila yüzde 59 arasında olanlar bu gerekçelerle 1 Ekim 2008 tarihinden sonra tahsis talebinde bulunmaları durumunda aşağıdaki şartlarda 4/b sigortalılığı kapsamına konulan özürlü emekliliğinden yararlanabilecekler.
4/b sigortalılarının emekli aylığı için sigortalılığa esas faaliyete son verip vermeyeceğini beyan ettikten sonra matbu tahsis talep dilekçeyle yazılı istekte bulunmaları gerekiyor. 4/b sigortalılarının kendi sigortalılığı nedeniyle genel sağlık sigortası primi dahil, prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması da zorunlu. Özürlü emekliliği eski-yeni Bağ-Kur’luları kapsıyor.
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %60 ve daha çok olanlar: 15 yıl, 3 bin 960 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4 bin 320 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4 bin 680 gün
Yalnız, benim burada anlamadığım ve tartışmalı bulduğum bir konu var: bkz

Tabii, %50 raporunuz tescil edilir, o oranda vergi indirim hakkaınız onaylanırsa...

ben doksan sekizden sigortalıyım yüzde elli raporla eski kanuna göremi yeni kanuna göremi emekli olurm

Çalışma gücü kaybı oranı %50 – %59 arasında olanlar (bunu yeni alınmış bir sağlık raporu ile belgeleyenler) 16 yıl sigortalılık süresi ve 4320 gün primle emekliliğe hak kazanacaklar.

1998 sigorta girişim, %50 raporum var, ne zaman emekli olurum?

1998 den sigortam var yüzde elli raporum var kaç yılda nasıl emekli olurum

evlekli kardeş galiba sen 10 yıldaha çalişcan yada kendin yatircan eğer sen isteğe bağli yatiriyorsan 16 yıl sonra tekrar rapor çikartman gerekecek ama sigortali olarak yatiriyorsan deftarliğa başvuruyorsun onay gelirse 16 yıl sonra emekli ediliyorsun yani yeniden rapor çikartmana gerek kalmiyor İsteğe bağlı sigortalı (4b) olmak için sgk'na başvuru yapacaksınız. Sigortanız başladığı günden itibaren en az 16 yıl sigortalı olduğunuzda ve 4320 gün prim/gün yatırdığınızda emekli olma hakkını kazanacaksınız.
Emeklilik zamanınız geldiğinde sgk'na başvuracaksınız. Hastaneye sevk edecekler... %50-59 arasında rapor alırsanız, emekli edileceksiniz.
----------

selam ben 1998 yinin mat ayinda sıkortaya giriş yaptim 290 gün pirimim var yüzde 40 raporum var nasil emekli olabilirim saygilar bide benim raporum yüzde 60 idi yüzde 40 ka düşürdüler kirkla 60 arasinda emeklilik icin bir fark varmi saygilar

Bağkur'dan emekli olabilmeye dair bilgiler üstteki mesajımda var

Üst Alt