Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolmuş özel tertibatlı araçların engelli haricinde eşi için kullanım kısıtlaması var mıdır?

Konular
46
Reaksiyonlar
60
arkadaşlar kullandığım aracım özel tertibatlı ötv indirimli bir otomobil. 5 yılı dolmak üzere. bu aracımı satmadan yeniden ötv indirimli özel tertibatlı araç almak istiyorum. aklıma takılan soru şu; ben ilk aracımın özel tertibatını söktürmeden ruhsatını hususi'ye çevirsem bu aracı hem ben hemde eşim kullanabilir mi? diğer yeni alacağım araçta da özel tertibat olacak ancak onu sadece ben kullanacağım. ilk aldığım aracın özel tertibatını sökmeden eşimle ikimiz kullanabilir miyiz? bu konuda bilgisi olan var mı?

1. Merhaba sen aracı 2023 den önce aldığın için aracı herkes kullanır ruhsatta 3 dereceye kadar kan hısmı yazıyorsa eğer araç 5 yılını doldurunca istinasız herkes kullanır kısıtlama yoktur.
2. Araç 5 yılını doldurduktan sonra elindekini satmadan 2 ci aracı alabilirsin bu hak 5 yılda bir her araç alımında kendini yeniler.
3. aracı satmak istiyorsun ilk adım tertibat söküm projesi çizdireceksin intenette söküm projesi uygun fiyata halledenler var ben öyle yaptım proje çizildikten tertibatı söküp tse gidiyorsun sonra projeyi çizen mühendis 1 yada 2 gün için onay belgesini san veriyor onla notere gidip engelliden çıkarıyorsun aracı masraflar bugün şartları 5 bin tl gider
4. ben de 18 ocak 2024 aracımı sattım alıcıdan 1 gün müsade istedim 1 .2 günde araç işlemlerini halledip noterden satışı verdim aracı satmadan tertibatını söktürme 2 ci el biraz geç satılır. kafana takılan bişe olursa yaz yardımcı olurum söküm projesi 1 2 günde halleden mühendis var benim yaptırdım uygun fiyata hallediyor.
5. Aracı husisiye çevirmeye gerek yok eğer ruhsatta 3 derece yazmıyorsa mühendis hallediyor.

@ist01,

yani ilk aracıma resmi hiçbir işlem yaptırmadan 2. aracımı karekodlu raporumla gidip alabilirmiyim? ilk araç mtv'ye dahil olmayacak mı? mtv'ye dahil olacaksa ruhsat değişmeyecek mi? ve ruhsat değişirse eğer bahsettiğimiz "3. dereceye kadar kan hısmı" iptal olabilir mi?

@OptimusPrime,

EVET ALABİLİRSİN AMA birinden birine mtv seçimi yapman lazım
ayrıca araç 5 yılını doldurduysa saten herkes kullanıyor kısıtlama yok 5 yılını doldurmadıysa ve araç 2023 öncesi tescil ise 3 dereceye kadar kan hısmı kullanır.
5 yılını doldurmuş ve aparatlı araçlardada engelli olmayan kişi,lerin kullanımına uygundur rapora alacaksın tse den ruhsata işleteceksin aparatlı araçlarda düzenlemeler oluyor bu normal insanların kullanımına engeldeğildir raporu işletirsen kısıtlama yok
bu yazdıklarım 2023 öncesi alınan araçlar için geçerli 2023 de yeni yönetmelik geldi çünkü onun prosüdürü 1 tık farklı

Son düzenleme:
Üst Alt