Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıllık süreli rapor ile emekli olabilir miyim?

Ferhat3333

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
27
Merhaba! Benımde sag kol brakiyal pleksus dun raporum cıktı yüzde 60 oranda .. ama 5 yıl süreli yazıyor. 6 ay sonra otomatikmi süresiz olacak raporum
günüm 5350 ve 15 yıl bagkurum var
malulen için ssk beni sevk etti malulen emekli olurmuyum ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Ferhat3333,
Merhaba.
Sigorta giriş tarihi;
Toplam Prim ;
Söylerseniz yardımcı olmak isteriz.

@deasn12,
08.2009
5370 prim günü

@OturanBoğa, Merhaba! 13 mayıs 2024 te..Malulen emeklilik icin sgk (bagkurluyum hic ssk girişim yok full bagkur) beni sevketti hastaneye gittim heyeti felan tamamladm ilk basvurumdu hem emeklilik icin hem ötv icin ..ötv raporum cıktı yüzde 60 ile arac alabilirim ötv den ancak halen maluliyet raporum halen e devlette cıkmadı o ne zaman cıkar.sigotta girişim 2009. 3470 prim günüm var 15 yılı doldurdum hic borcum yok.sizce beni emekli ederlermi ve ne zaman sonucum ortaya cıkar e devletten görürüm not: hastalıgım sag kol brakiyal pleksus

1 ay oldu halen adana saglık bürosunda gözüküyor evraklarım ben ise mersinde ikamet etmekteyim

@Ferhat3333,

Malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alabilmeniz gerek.

Eğer SGK Hastalık Listesi'nde tanının düzeyine göre Ağır tanısı değil de Orta ya da Hafif tanısı alırsanız, bu durumda erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki tabloya tabi olursunuz:

2008_sonrasi.PNG

@OturanBoğa

Merhaba! Sag kol brakial pleksus emg sonucu dogumsal olarak üst orta ve alt trunkuslarında agır lezyon sonucu cıktı

simdi sormak istedigim dogumda oldugu icin beni malulen emekli ederler mi?
sigorta girisim 2009 ve prim günüm 5400 15 yıl oldu bagkurluyum

@Ferhat3333,

Doğuştan olan bir kayıpla malulen emekli olunamaz. Tek istisnası, hastalık doğuştan olsa da başlangıçta çalışabilirken zaman içerisinde hastalık ilerleyip. kişinin artık çalışamaz duruma gelmesidir.

@OturanBoğa, tsk ederm aynen öyle oldu yas gectikce daha kötü oldu bagkurluyum calısırken askerlikten muaf oldm.sizin dedgnizi nasıl kanıtlayacam iş hayatımda daha da kötüleştiğini kolumun

@Ferhat3333,

ilk kez sigortalı olmadan önce alınmış düşük oranlı rapor varsa ve/fakat şu anda SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alacak düzeye gelmişse, o zaman malulen emeklilik mümkün

@OturanBoğa Yok hic rapor almadım hayatımda ilkkez aldım simdi basvurdum yani abim emg tanımda alt orta üst agır olarak tanı koydu.1 ay önce basvurmustm sehir hastanesinde orda agır yazmıyordu emg de.adana sgk kurumu karar geldi ara karar dedi beni fakülteye yolladı baska hastaneye orda emg sinde agır tanı cıktı raporu sgk kurula girdikten snra kendi yollicaklsrmıs gene inş kabul ederler cünkü eski raporum hic olmadı

@OturanBoğa abicim bisi soracam maluluk emekli icin basvurdum ara karar ile tekrar emg felan alt üst orta agır kronik yazıyordu emg de sag kol brakiyal plekesıs hastanede yüzde 60 cıktı 2 ay önce sgk gönderimiyle aldım.15 yıl 5430 gün primim var sayet bana red gelirse nasıl bir yol izlemeliyim.birde sgk bana oran bildirecekmi

@OturanBoğa, inşş abimm oran veriyormu atıyrm 50 derse 16 yıla tamamlasam direk emekli olurmuyum bu arada 15 yıl 5430 gunum var borcumda hıc yok ve hepp bagkurluyum halen aktifim bagkurda

@Ferhat3333,

Evet, tanının düzeyine göre emeklilik kriterleri belirlenir. 50-59 arası olursa süre avantajı doğar

Üst Alt