Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50-56 oranında raporu bulunan kişi ne zaman emekli olabilir?

öyküozı

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,ben bu sayfaya yeni üye oldum.Hepinizin geçmiş bayramını kutlarım.Aranızda emeklilik yaşıyla ilgili bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.%50-56 raporlu bir engelli kaç pirim gününde emekli oluyor.
Şimdiden teşekkür ederim...

Melek hanım,
% 50-56 raporlu bir engelli bireyin emeklilik hesabını yapabilmemiz için gün ay ve yıl olarak doğum tarihi,İlk işe giriş tarihi ve hangi kuruma (ssk,bağ-kur ve e. sandığı)bağlı olduğu çok önemli ...

doğum 06.05.1980
ilk iş staj 1996
prim ödenme yılı 2002
ssk

% 50 oranında ki raporunuz ile 3.derece vergi ind. hakkı kazanır iseniz,
19 yıl 4240 güne tabi olursunuz.
staj başlangıcı ssk girişi sayılmaz ilk yatırılan prim olan 2002 yılından itibaren ssklısınız.
../.../2002+19 : .../.../2021 yılında vergi ind. hakkı da kazanmış iseniz emekli olursunuz.
% 40 ile % 59 arası 3.derece
% 60 ile % 79 ise 2. derece
% 80 ve üstü ise 1. derece vergi ind. hakkı kazandırır size
2.derece vergi ind. hakkı kazanır iseniz emeklilik şartlarınız da değişir.

ok anladım.şimdi H sınıfı ehliyet için kurula girdim %56 falan çıktı özürüm ama rapor tam onaylanmadı 2 dr daha kaldı,inşllh 690 olurum:)

Buda muallakta olan bir durum
ilk işe giriş olan staj sayılmıyormu acaba ?
Bendede aynı durum söz konusu
staj:2001
ilk işe giriş 2005
aradaki 4 sene boşamı geçmiş oluyor

aynen öyle oluyor,staj da yapılan sigorta sadece iş kazasını kapsamak adına yapılıyor,prim ödenmediği için emekliliğe sayılmıyor.
Yeni kanunda sayılacak denildi ama oda boş çıktı.bir çok insan stajın sayılması için en azından yıldan kazanmak adına imza toplayıp sundu ama olan engelliye oluyor,zaten zor iş buluyolar bide primden mahvettiler.

Üst Alt