Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 engelliyim. Emeklilik şartlarımı öğrenmek istiyorum..?

enesar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben %50 engelliyim.
1982 ile 1990 tarihleri arasında 8 yıllık memurluk yaptım.
1.12.1962 doğumluyum. bayanm.
bu durumda yaş itibariyle emekli olmam söz konusu mu?

yalnız raporumu yenilemeyi düşünüyorum . her bir işlem için ayrı ayrı rapor istenmesi bizim için işkence buna bir çözüm bulunsa.
bu arada ben yeni üye oldum öğreniyorum ben engelli haklarndan şimdiye kadar hiç faydalanmadım bir tek paso dan faydalanıyorum yeni sayılır birde refakatçilere verildiğini duydm nasıl oluyor aydınlatır mısınız.

teşekkürler

Sayın enasar;belirttiğiniz duruma göre,eğer vergi indiriminiz varsa:3600 gün ödenmiş prim günüyle emekli olabilirsiniz (yıl şartını doldurmuşsunuz).Vergi indiriminiz yoksa öncelikle bunu almanız gerekiyor.

8 yıllık memurluğun dışında hiç prim yatırmışlığınız yok mu?
Sigortalı çalışan (4a) statüsünde emekli olabilmek için 3600 gün prim yatırmış olmanız gerek. Ve, emeklilik talebinde bulunmadan önce dilediğiniz bir zaman şahsen defterdarlığa başvurup, %40 ve üzeri raporla 3. dereceden vergi indirim hakkı elde etmeniz şart.
Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt