Merhabalar,
Forumunuzu google'da ararken buldum. Benim sormak istediğim soru annem hakkında;
Kurumu:SSK
İşe başlama tarihi: Nisan 1994
Doğum tarihi: Mayıs 1967
İş günü: 5166
Annem'in 1997 yılında açık kalp ameliyatı ile kalp kapakçığı değiştirildi. Ayrıca son 2 yıldır astımı var.
Bu hafta ise kalpte ki diğer 3 kapaktada sorun olduğu söylendi. 1 aylık ilaç tedavisine başlandı ve sonuç alınamazsa ameliyat edileceği söylendi.
Benim sormak istediğim ise annemin çalıştığı iş fiziksel güç gerektiren bir iş ve doktor ağır işler yapmamasını ve dinlenmesini tavsiye ediyor. Bu durumda malulen emeklilik durumunu araştırmaya başladım. Doktor en az %60 raporunu alabilirsiniz diyor.
1)Eğer bu %60'lık raporunu alabilirsek annem malulen emekliliğe hak kazanır mı?
Sorularımı ayrıntılı sordum çünkü bu konu hakkında hiç birşey bilmiyorum.
Şimdiden ilgilenen ilgilenmeyen herkese çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Forumunuzu google'da ararken buldum. Benim sormak istediğim soru annem hakkında;
Kurumu:SSK
İşe başlama tarihi: Nisan 1994
Doğum tarihi: Mayıs 1967
İş günü: 5166
Annem'in 1997 yılında açık kalp ameliyatı ile kalp kapakçığı değiştirildi. Ayrıca son 2 yıldır astımı var.
Bu hafta ise kalpte ki diğer 3 kapaktada sorun olduğu söylendi. 1 aylık ilaç tedavisine başlandı ve sonuç alınamazsa ameliyat edileceği söylendi.
Benim sormak istediğim ise annemin çalıştığı iş fiziksel güç gerektiren bir iş ve doktor ağır işler yapmamasını ve dinlenmesini tavsiye ediyor. Bu durumda malulen emeklilik durumunu araştırmaya başladım. Doktor en az %60 raporunu alabilirsiniz diyor.
1)Eğer bu %60'lık raporunu alabilirsek annem malulen emekliliğe hak kazanır mı?
a) Eğer böyle bir hak kazanırsa emekli ikramiyesi alabilir mi?
b) Emekli maaşını ne civarda alabilir veya bunu hesaplamak için bir yol var mı? Ya da normal şartlarda emekli olabilse alacağı maaştan ne kadar düşük bir maaş alır.
2) %60'tan daha düşük bir rapor alırsa yine emekli olabilir mi veya başka bir yol var mı?b) Emekli maaşını ne civarda alabilir veya bunu hesaplamak için bir yol var mı? Ya da normal şartlarda emekli olabilse alacağı maaştan ne kadar düşük bir maaş alır.
Sorularımı ayrıntılı sordum çünkü bu konu hakkında hiç birşey bilmiyorum.
Şimdiden ilgilenen ilgilenmeyen herkese çok teşekkür ederim.
Saygılarımla