Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 olan rapor oranım %60 olursa malulen emekli olabilir miyim?

muntada al ansar

Aktif Üye
Konular
52
Reaksiyonlar
23
arkadaşlar fromlarda emekliliği okuyorum kendi durumumu düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim

şimdi ben 95 yılı ssklı 1870 günü olan bi insanım. şu an bi işte çalışamıyorum. %52 özürlü raporum var. eğer ki hastalıklarım ilerlerse diyelim %60 aldım çalışmadan nasıl erken emekli olurum
bir de ben 2 defa ayrı ayrı hastanelerden rapor aldım 3. ye il sağlık müdürlüğüne gittim beni hakem hastane olarak 3. hastaneye gönderdiler bu hastanenin raporu kesinmiş il sağlık müdürlüğüne sordum vücudunuzda çok büyük bi değişiklik olmadığı takdirde başka özürlü raporu alamazsınız diyor
acaba dedikleri doğru mu
bir de çölyak hastalığına oran verilir mi yanıtlarsanız sevinirim

Malulen emekli olabilmek için ilerleyen zamanda tek bir hastalıktan dolayı maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek derecede işgücü kaybınızın oluşması gerek. Bu olursa, evet, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz.

Evet, rapora dair siz söyleneneler doğru.

95 SSK girişim, %52 oranında raporum ve 1870 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

selamlar 1995 yılı sigorta girişi ve %52 özürlü raporuyla emekli olabilirmiyim bunun yolu varmıdır ilk işe başladığımda özrüm yoktu şuan toplam 1870 günüm var raprom karma bilgisi olan cevap verirse sevinirim

Evet neden olmayasınız %52 raporunuz ile vergi ind. hakkı alır iseniz engellilere tanınan haktan faydalanarak erken emekli olursunuz..
vergi ind.hakkı kazanır iseniz
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
17 yıl 3920 güne tabi olursunuz...
1995+17 : .../.../2012 yılında emekli olursun..
Ayrıca rapor oranınızı %60 alırsanız malulen emekli de olabilirsiniz..

ama vergi indirimi almak için çalışıyo olmak gerkiyormu birde %52 oran karma toplam bi hastalıktan değil %77 nin baltazara uğrayıp kaln kısmı

Sayın walera,

Özürlü Sağlık Kurulu raporundaki vücut fonksiyonlarını kaybetme oranı (özürlülük oranı) ile işgücü (çalışma gücü) kaybı farklı şeylerdir. Malülen erken emeklilik için raporunuzda %52 yazması bir şey ifade etmez. Önemli olan SGK'nın vereceği işgücü kaybı raporudur.

belki bi yazan olur

sgknın sevkiyle bi hastaneye maluliyet için başvuru yapmıştım hastane hastalıklarıma oran vermeden hastalık bulgularını yazıp sgk ya yolladı öğrenmek istediğim 1: heyet malul olabilir demese sgk bölge sağlık kuruluna yollarmı (daha raporu görmedim)
2: bölge sağlık kurulundan %60 kaybetmediniz diye yazı gönderilmiş burda başka bi hastaneye sevk edip ara bi karar istemesi gerekmezmiydi şimdi ben yüksek sağlık kuruluna göndermeden kendim iş mahkemesine nasıl dava açarım varsa bir dilekçe örneği yazarmısınız

meslek hastanesinden almış olduğum rapor meslek hastalığıdır diye sgk saolsun onu yedi o raporu yüksek sağlık kuruluna yolladım onlarda yedi şimdi maluluen emeklilik raporumu da yiyorlar. bir dilekçe örneği bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

waybe walera sen malulen emeklı olamıyorsun sordugun sorunun cevabını kendın vermıssın arkadslar bıldıgın ıcın cvp vermemıslerdır burda anında cvp verılcek dıye bır durum soz konusu degılkı

Dönüp dolaşıp aynı soruları sormaya gerek yok.Bence en güzeli oturmak yerine gidip durumu yerinden öğrenmek.

walera kardes senın hastalıgın meslek hastalıgımı ole varsayarsak %52 raporunla ısgoremez aylıgı alabılırsınız calısmadıgınız zamanlarda ve bır ıste calısırkende maasını alabılırsız
Öncelikle çölyak hastalığı konusunda uzman bir doktorun takibinde olmalısınız. Bu genellikle bir gastroenterolog olabileceği gibi konuya hakim iç hastalıkları, aile hekimliği uzmanı veya pratisyen hekim de olabilir. Belli aralıklarla çölyak hastalığına eşlik eden bulguların, bağırsağınızdaki iyileşmenin ve kan testlerinizin takip edilmesi gerekir. colyak kronık bır hal olusursa ıc hastatıkdan sakatlık oranı alabılırsınız

selamlar ya şimdi anlayamadığım hastane oran vermiyordu ama sgkya yolladığında hepsi tanıları yazıp oranlarını yanına yazarak yollamışlar ve toplamda 67 yapıyor madem oaran yazılmıyacaktı bu hastane niye oran yazdı tanılarE03hipotiroidizm diğer J22 akut alt solunumyolu enfeksiyonu tanımlanmamış R07 göğüs ağrısı tanımlanmamış K3O dispepsi J32kronik sinüzit tanımlanmamış D63anemi başka yerde sınıflandırılmış kronik hastalıklardaF41 anksiyete bozuklukları G47 uyku bozuklukları bunlar hastalıksa nasıl 60 kaybetmediniz diye hesaplıyorlar daha bunun içinde beyin cerrahının tanısıda yok bi cevap yazan olursa sevinirim

Dediğim gibi, malulen emeklilk için verilecek raporlara oran yazılmaz. Hastane yazmışsa da sgk sağlık kurulu oranı dikkate almaz. Tanılara bakar, maluliyet cetveli'ne göre değerlendirir ve karar verir...

peki sayın bülent bey yukarda birsürü tanı var bunlar neye göre 60 kaybetmediniz diyorlar neye göre hesap yapıyorlar yukardaki tanınların içinde bel sorunuda yok cevap ladığın için teşekkür ederim

Bilemem. Yüksek yüksek sağlık kurulllarının hikmetinden sual olunmaz!

Üst Alt